Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от b00st » 15 Авг 2017, 14:15

Аз на мястото на колегата с Яриса, като съм в лява лента и изпреварвам камиони и тирове, ако някой ми дойде така отзад и ми светка и мига на бронята, просто си го премествам от единия крачол в другия и дори не ускорявам да му правя път, прибирайки се максимално плавно в дясна лента. Аман от лунгури дето си мислят, че магистралата е тестов аутобан само за техния умрел котор, било то Е60ка дизел на 600 000 реални, нов внос.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 15 Авг 2017, 14:17

От адекватните съм и съм потресен от простотията, наглостта и недалновидността на младите шофьори с мощни коли. И колко предотвратими са огромен процент от ситуациите... ако се уважаваме повече...

..........

Виждам го често сред мои приятели, неавтомобилни фанатици и слаби в шофирането....

............още събираме за следващата и тогава секви шейсетки и олимпиади отпадат на пилотно :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:driving: :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SASquach » 15 Авг 2017, 14:18

Don_Diego написа:Най-обичам хора дето си нямат понятие от шофиране да ми карат групово/пилотно/кортеж и подобните, още повече с градски колички на магистралата :mhihi:
Безупречната ти култура свършва в момента, в който си го накарал да скача на спирачките за да не те удари. Нали не си очаквал да намали до толкова, че да остави Х метра/секунди/минути дистанция между двама ви :kuku:
Поне дай малко разяснение за това "пилотно" каране: какви са задълженията на двете коли, дистанция и тн да го практикуваме и ние :bchug:

Понятие от шофиране съм напълно убеден, че имам и то доста сериозно - never assume - you make аn ASS out of U and ME, тая дума затва така се пише.

Аз никого не карам да бие спирачка, но може и да им се наложи, ако карат с 60км/ч над ограничението - все пак има и безсрамници като мен, които карат яриси със 140. И да - надявах се да остави разумна дистанция, така че да не се застрашаваме един друг. Идеалист, бе братче, как не ме е срам. за пилотното каране, или на двоен зиг-заг както му викам, виж предишните ми постове в темата - разяснил съм тактиката си :mhihi:, а с твоята олимпиада би било изключително забавно да си водеща кола - доминацията ти е гарантирана :mhihi:!
make bitches make me sandwiches!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SASquach » 15 Авг 2017, 14:25

Само едно нещо исках да кажа, бе хора - спазвайте дистанция! Изключително важно е! Всеки бърза, всеки иска да стигне, всеки кара някой или някой го чака, на един колата му не вдига двеста, друг с по-малко от двеста не може да кара. Дистанцията е нещото, което всичко можем да спазваме и нещо, с което можем да си направим пътуването по-спокойно и безопасно. Идиотите с яриси в лява лента на мигач нема да изчезнат :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 15 Авг 2017, 14:40

Не го приемай лично, но да гледаш през 15 секунди огледалата при скорости от 140км/ч + и да се хвалиш с това е меко казано смешно! Не ти ли дойде на акъла, че Е60-то ако наистина те застига с 60км/ч разлика ще те изпревари преди да застигнеш камиона ако само вдигнеш крака от газта без спирачка?

Аз лично много рядко карам с ограничението на магистрала и още по-рядко се налага да присветкам. Когато видя, че някой намаля, за да мина - ускорявам още, за да не се налага да бие спирачки заради мен (затова и никога не карам с максималната възможност на автомобила, като например 150км/ч с Ярис). Когато някой вече изпреварва, когато го застигам никога не заставам на по-малко от секунда зад него и не светкам.

Но такива батка изпълнения от хора, дето си мислят, че са шерифи без униформа и трябва да наказват всеки дето кара по-бързо от тях са абсолютно смешни. А пък ако му нарушава пилотното каране (какво по дяволите е това с Ярис и 1er със 140км/ч :lol: ) тоя заслужава здрав пердах задето се намесва между батките с въшките.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 15 Авг 2017, 14:51

stocky написа:... само вдигнеш крака от газта без спирачка?

Той след това Яриса сигурно ще има нужда 118д-то да му метне ласо да го вкарат пак в обороти :mhihi:

Ма сигурно това са отиграни положения в операция "Магистрала" :lol:
#пилотно каране
#двоен зиг-заг
#двойно ласо
#подобърсъмдорисярисотсички
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SASquach » 15 Авг 2017, 15:18

stocky написа:Аз лично много рядко карам с ограничението на магистрала и още по-рядко се налага да присветкам. Когато видя, че някой намаля, за да мина - ускорявам още, за да не се налага да бие спирачки заради мен (затова и никога не карам с максималната възможност на автомобила, като например 150км/ч с Ярис). Когато някой вече изпреварва, когато го застигам никога не заставам на по-малко от секунда зад него и не светкам.

Но такива батка изпълнения от хора, дето си мислят, че са шерифи без униформа и трябва да наказват всеки дето кара по-бързо от тях са абсолютно смешни. А пък ако му нарушава пилотното каране (какво по дяволите е това с Ярис и 1er със 140км/ч :lol: ) тоя заслужава здрав пердах задето се намесва между батките с въшките.

15 секунди плюс минус една две - исках да кажа, че очите ми шарят непрестанно. Аз не знам точно с колко ми налита, дали е пич или четрима лешници в апогея си, но виждам, че (а) има напълно безопасна възможност да заема лявата лента точно в този, и не по-късен момент, за да не го засичам и да си гарантирам запазването на максимално разрешената скорост, докато изпреварвам камиона пред всички нас или (б) да натисна спирачките... Защо да натискам спирачките е въпросът? Не намерих отговор тъй като нямаше да го засека ако мина в лявата, а с е60 или вейрон е, с 200 или 400 не ме интересува, ако съм убеден, че той ме вижда своевременно! Аз съм дал всички предизвестия за маневрата си навременно. Светкам само когато аз налитам и го правя между 50-тия и 20-тия метър зад колата в грубо числено изражение. Продължавам да не разбирам проблема две четирицилиндрови коли от 2009г. да карат със 140, но и аз като теб разбирам какво е да върнеш или дадеш газ в зависимост от ситуацията.

За батките не знам, но шериф без униформа определено ми харесва. Абсолютно смешен съм, но на пилотно само жената наказвам :mhihi: .

K_Ilkov написа:операция "Магистрала"
:ahah: :ahah: :ahah: бей, че на ямбол ме прихвана един мл270цди - 30 минути нерви да го пилотирам :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 15 Авг 2017, 15:31

Само да питам някаква връзка поддържате ли с другата кола или имате кристални топки вързани на огледалата и там гледате какво е решил да прави другия? Щото да казваш, че карате така без да имаш връзка с шофьора/шофьорите на другата/другите коли е смешно и няма нищо общо с типа шофиране, който визираш. Това дето се опитвате да правите е малоумно и застрашава другите участници, както и вас самите. Щом "оперативният" (ама как изглежда само да се използва за е целта 1er :mhihi: ) ти автомобил е вдясно, ти също стоиш там, когато излезе и "затвори" лентата, тогава и основния автомобил се изнася. В твоя случай ти си си зарязал оперативната кола.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SASquach » 15 Авг 2017, 15:49

Don_Diego написа:Само да питам някаква връзка поддържате ли с другата кола или имате кристални топки вързани на огледалата и там гледате какво е решил да прави другия? Щото да казваш, че карате така без да имаш връзка с шофьора/шофьорите на другата/другите коли е смешно и няма нищо общо с типа шофиране, който визираш. Това дето се опитвате да правите е малоумно и застрашава другите участници, както и вас самите. Щом "оперативният" (ама как изглежда само да се използва за е целта 1er :mhihi: ) ти автомобил е вдясно, ти също стоиш там, когато излезе и "затвори" лентата, тогава и основния автомобил се изнася. В твоя случай ти си си зарязал оперативната кола.

Аз че задълбавам в редките си постове, задълбавам, ама и вие някой път не четете задълбочено ми се струва, така че за последно за тва шофиране, напълно изумен съм, че някои от вас не схващат целта - моята отговорност като първа кола е задам темпото и да сигнализирам, че ще изпреварваме по-бавен трафик, а втората кола трябва да поддържа темпото и да се прибира когато идва по-бърз участник. Просто е по-лесно за първата кола, когато в лява лента седи следващия автомобил - не трябва да мислиш за коли в лявата зад теб, защото там е твоя човек, което виждаш за част от секундата, като го няма седиш в дясно. Намирам го за забавно и наистина не виждам как може да застрашава другите. Карам с до 20 км/ч над ограниченията (с въпросния ярис :mhihi: ) и само на мигач, но под 140 падаме само когато пред нас има коли - в темпото е истината, не "с 220 и после ше пуша ена цигара на 90", каквито примери имаше. За средна скорост от 110 по магистрала за 360 км и всяка четирициндрова модерна кола е напълно достатъчна, не разбирам ебавката с яриса и единицата - да градски коли са, да стават и за до 140 по магистралата.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 15 Авг 2017, 15:58

Ебавката си я правиш сам с изказванията за пилотно шофиране и т.н. термини, които очевидно си мислиш, че разбираш, а професионалист ти казва, че грешиш. Явно много се кефиш да се мислиш за НСО батка. А проблемът за мен лично е, че ако ти се наложи - НЕ МОЖЕШ да ускориш навреме след тези 140-150км/ч, които търдиш че поддържаш с Яриса. Аз лично се съмнявам, освен ако не си сам в колата и без багаж да е истина това по баирите на магистралата. Затова ти е и толкова големия проблем да вдигнеш крака от педала на газта или не дай си Боже - да чукнеш спирачката, за да се предпазиш от конфликтни ситуации. На мен не ми е пролем когато се наложи да натисна спирачката и да се прибера - така си подбирам скоростта за движение, че след това бързо и лесно си я достигам.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 15 Авг 2017, 16:02

А не сте ли се замисляли, че е леко тъпичко така да карате комплект на 2 сек дистанция и тоя отзад като се премести, колата зад него, заради която той се мести и иска да го изпреварва, вижда как му се освобождава пътя, настъпва и реално те намира с японската тояга с космическата за нея скорост от 140 в последния момент. Сигурно затова се получават и такива ситуации, ама не знам, не разбирам аз.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 15 Авг 2017, 16:15

От прочетеното си помислих...колко по-удобно би било хората от яриса и 1цата да пътуват в една кола заедно -рейс, влак....отпадат пилотки, 2сек. нинджа на огледалат, мигачи и т.н. драми.. :OT:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SASquach » 15 Авг 2017, 16:24

stocky написа:...професионалист ти казва, че грешиш...

Къде греша и с какво? НСО и батка филмите са в нечия друга глава, не и в моята, дълго и широко обясних за този тип каране и логиката ми зад него. Нарушението реално го прави следващата ме кола понеже не кара във възможно най-дясната лента, но се движим с презумцията, че караме с по-високо темпо от огромен процент от останалите участници, което си е така. С баирите си прав донякъде, но това е мой проблем - а аз карам в средната лента :winky:. 100 коня и 150нм са напълно достатъчни за ускорение от 100 до 140 - напълно наясно съм с динамичните възможности на ярис xp90 генерацията. Спирачка на магистрала гледам ама никога да не чуквам.

b00st написа:А не сте ли се замисляли, че е леко тъпичко така да карате комплект на 2 сек дистанция и тоя отзад като се премести, колата зад него, заради която той се мести и иска да го изпреварва, вижда как му се освобождава пътя, настъпва и реално те намира с японската тояга с космическата за нея скорост от 140 в последния момент. Сигурно затова се получават и такива ситуации, ама не знам, не разбирам аз.

Никой, който внимава няма да ме намери в последния момент. Имам огледала и ги ползвам.

toncho83 написа:От прочетеното си помислих...колко по-удобно би било хората от яриса и 1цата да пътуват в една кола заедно -рейс, влак....отпадат пилотки, 2сек. нинджа на огледалат, мигачи и т.н. драми.. :OT:

Да бе братче - мигачи, дистанция, темпо - за кво са ти тея неща, като пътят е твой.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 15 Авг 2017, 16:29

toncho83 написа:От прочетеното си помислих...колко по-удобно би било хората от яриса и 1цата да пътуват в една кола заедно -рейс, влак....отпадат пилотки, 2сек. нинджа на огледалат, мигачи и т.н. драми.. :OT:

Аре почнаха се схемите :mhihi:

Също така могат да продадат Яриса и 1чката, да си купят 6, 7, 8 мотора и да се движат така

Изображение

Знамето е от мен :ok:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 15 Авг 2017, 16:38

Има си правилник и ЗдвП където е описано къде как трябва да се движат ППС, няма нужда да правиш собствени интерпретации и да вкарваш свои си логики в шофирането. Колите които се движат така са със съответната сигнализация и съответната подготовка :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата