Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е61 525d

Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от Suhara » 08 Авг 2017, 8:17

Lol повече няма да гледам коли в БГ, то голяма трагедия всичко :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело и B58

Мнение от julkata1 » 08 Авг 2017, 10:34

Suhara написа:Lol повече няма да гледам коли в БГ, то голяма трагедия всичко :)

Както се казва за тези пари-толкова :winky: Вдигни малко бюджета или не гледай коли от автокъщи. :bchug: Аз като купувах моята 535д частните обяви всичките бяха с уловки и ме отказаха от БГ пазара, ако бяха пък автокъщи не знам... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от Speed_Am_All » 08 Авг 2017, 14:31

Наистина са доста подлъгващи обявите в Бг. На снимки са супер, а цените чудесни. А като отворим немско мобиле, цената е много по-различна. Аз гледах коли една година, защото исках много запазена кола за тънки пари. Гледах доста коли и на живо и проверявах сервизна история. Ако си търсите читава кола, моите наблюдения са следните:
- Масово колите са с "много" върнати км.
- За да се ориентирате за цената, задавате в немското мобиле много точно какво търсите (защото годината, мотора и екстрите променят цената много) и вадите 10-15% (все пак сме в България не в Германия)
- Гледате салона на колата. Комфортния салон на 200к ако е подържан изглежда като нов. Ако е смачкан борда и е напукана и протрита кожата отива на 300-400к.
- Мой личен съвет е да не гледате коли във Враца, Горубляне, Хасково и Дупница, но всяко правило си има изключение. Аз не можах да открия изключение за 1 година.
- Карате на място някой който разбира, иначе си е жива лотария.
- В БМВ дилърите понякога излизат прилични коли на прилични цени.
- Обърнете внимание на някой не толкова популярни екстри които обаче променят колата: фарове (със/без ксенон или завиващи), активен волан, активана стабилизираща щанга, салоните с памет носят допълни удобства като накланящо се огледало при задна, вдигащ се волан за комфортно влизане и памет в ключовете. На мен лично са ми много удобни и сензор за дъжд, огледала с бленди и прибиране, автоматични фарове, падащи задни седалки и стойките за чаши.

Успех на всички търсещи.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Авг 2017, 16:09

Хубава фейсова Е60 все още си е 20 бона плюс, еле пък с изброените екстри + М пакет, колкото по голям мотора толкова по скъпо.
Такива за по 15-16 са тотални морги, смазани от каране, напудрени и подготвени за нашия пазар....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: CLS 320
Мечтае да кара: X6 M6, CLS AMG, 6 Series Gran Coupe

Re: Въпрос отностно 525д 530д

Мнение от TytusPulo » 08 Авг 2017, 17:04

driftr написа:Момчета и момичета моля за вашите извинения ако темата е некоректна и в неправилния раздел! (новичък съм в форума ) Занчи имам няколко въпроса относно тези модели бмв 525д 530д след 2004г. Въпросите са : 1.Скъпа ли е подръжката на колата
2.Колко гори на 100км
3.Вървят ли? (смисъл такъв бегачки ли са)
4.Комфорт и такива неща
Ще се радвам на всякакви мнения относно автомобила благодаря предварително и още веднъж моля за вишите извинения :bowdown: :yes:

Не го лъжи за подръжката, защото както е 2000лв на година може да стане 2000лв на месец. А и не знам как го сметна 2000лв на година, при положение, че само каското е едно 600лв. Смяна на масло 300-400лв с всички филтри(ако ползваш хубави продукти). Зависи и дали е 4 по 4(там е по-скъпо).

Харчи около 12 градско.

Вървят като цяло, мотора е пъргав. За разхода и автомобил от този клас върви прилично, ама не е бегачка. Друго си е ако вземеш 35д или някой осмак.

За комфорт - в сравнение с аналогичния модел на мерцедес вози доста по-твърдо, с по-директно управление на рейката и повече спортно усещане.

Като цяло този автомобил съчетава бизнес клас със спортно усещане и може би затова много хора го харесват, включително и аз.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lazomilev » 09 Авг 2017, 10:15

TytusPulo написа:
driftr написа:Момчета и момичета моля за вашите извинения ако темата е некоректна и в неправилния раздел! (новичък съм в форума ) Занчи имам няколко въпроса относно тези модели бмв 525д 530д след 2004г. Въпросите са : 1.Скъпа ли е подръжката на колата
2.Колко гори на 100км
4.Комфорт и такива неща
Ще се радвам на всякакви мнения относно автомобила благодаря предварително и още веднъж моля за вишите извинения :bowdown: :yes:

Не го лъжи за подръжката, защото както е 2000лв на година може да стане 2000лв на месец. А и не знам как го сметна 2000лв на година, при положение, че само каското е едно 600лв. Смяна на масло 300-400лв с всички филтри(ако ползваш хубави продукти). Зависи и дали е 4 по 4(там е по-скъпо).

Харчи около 12 градско.

Вървят като цяло, мотора е пъргав. За разхода и автомобил от този клас върви прилично, ама не е бегачка. Друго си е ако вземеш 35д или някой осмак.

За комфорт - в сравнение с аналогичния модел на мерцедес вози доста по-твърдо, с по-директно управление на рейката и повече спортно усещане.

Като цяло този автомобил съчетава бизнес клас със спортно усещане и може би затова много хора го харесват, включително и аз.

Ти имаш ли Е60?
Каското не е подръжка.
Може да имаш 3 месеца по 2 хиляди лева на месец, но усреднено за няколко години не виждам как ще минеш 3000лв на година.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60
Мечтае да кара: x6

Мнение от nakata78 » 10 Авг 2017, 14:33

Колеги мнение за тази кола http://m.cars.bg/offer/c2127303
Тези двигатели здрави ли са?

Потребител
Аватар
Кара: Е61 525d

Мнение от Suhara » 10 Авг 2017, 21:30

Здравейте,

за тази някой може ли да помогне за сервизната история http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4b7cks

VIN: WBAPX71050B985642

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TytusPulo » 10 Авг 2017, 22:39

lazomilev написа:
TytusPulo написа:
2.Колко гори на 100км
4.Комфорт и такива неща

Харчи около 12 градско.

Ти имаш ли Е60?
Каското не е подръжка.
Може да имаш 3 месеца по 2 хиляди лева на месец, но усреднено за няколко години не виждам как ще минеш 3000лв на година.

Аз е60 нямам. Имам аналогичен модел на мерцедес. Мислех да вземам е60, но се отказах. Единия ми съсед обаче е с е60 530 хd, от време на време я карам и знам какво прави по колата защото го закарах при моя майстор, след като разни пишман сервизи го бяха подлудили заради дебитомера. Та като цяло той не е случил на кола и прави доста неща по нея. За 6 месесеца даде поне около 5 бона за нея, без гуми и каско. То не бяха турбини, раздатки, почти цялото окачване, ел стъклата... ама пък си я беше взел евтина.

Та идеята ми е че, макар това да е краен случай е възможно. И ако си купиш е60 и си заделил старателно 3 бона на година, може да останеш неприятно изненадан ако си хванал таралясник. А аз честно казано дори и да взема свястно е60 пак ще давам повече пари, защото искам всичко да ми е топ по колата.

Моя мерцедес го купих в доста добро състояние и съм дал общо около 4 бона за една година по него - сменях амортисьори, акумулатор, носачи, накрайници, дискове, накладки, масло на скорости и 2 пъти масло на двигател. Само двете смени на маслото са по 400-450лв. Всичко слагам скъпи афтърмаркети, масло вземам оригинално мерцедес от Германия и т.н. Всяко нещо, което е тръгнало го правя. Споделям тези неща за мерджана, защото чаркалаците на е60 са долу-горе със същите цени, ходовата част е може би малко по-скъпа при БМВ-то.

Друг пример - един приятел по микрата на жена си потроши 7 бона за 2 месеца(2 основни ремонта на двигател който беше леща), така че гаранция никога няма :)
Последна промяна TytusPulo на 10 Авг 2017, 22:44, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TytusPulo » 10 Авг 2017, 22:42

nakata78 написа:Колеги мнение за тази кола http://m.cars.bg/offer/c2127303

За двигателите не знам, ама имам спомен, че някой от двигателите 4 и нещо бензин на е60 или шеста серия правеше проблеми заради кофти материал на някой от компонентите.

Иначе на тези оскъдни снимки колата ми изглежда добре, цената е сносна ама трябва да се види. Хубавото на тези големи бензинови мотори е, че колата може би няма да е обиколила 3 пъти екватора на задна като 90 процента от дизелите.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 11 Авг 2017, 7:23

TytusPulo написа:

За двигателите не знам, ама имам спомен, че някой от двигателите 4 и нещо бензин на е60 или шеста серия правеше проблеми заради кофти материал на някой от компонентите.

Иначе на тези оскъдни снимки колата ми изглежда добре, цената е сносна ама трябва да се види. Хубавото на тези големи бензинови мотори е, че колата може би няма да е обиколила 3 пъти екватора на задна като 90 процента от дизелите.

Дооооообре, в нормалните държави тези коли се купуват нови от средно ниво меринджейчета, които доста често пътуват повечко.
Та рядко има някоя дето само седи без да се кара.
Просто В осмака си има ресурс, има тема за в осмаците и дребните им недостатъци :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TytusPulo » 11 Авг 2017, 8:32

vld написа:
TytusPulo написа:

Дооооообре, в нормалните държави тези коли се купуват нови от средно ниво меринджейчета, които доста често пътуват повечко.
Та рядко има някоя дето само седи без да се кара.
Просто В осмака си има ресурс, има тема за в осмаците и дребните им недостатъци :yes:

Имам познат, който вкарва коли от Италия. Точно там меринджеите, които пътуват много вземат дизели. В-8ци бензинки се вземат за уикенд пътувания и не въртят толкова километри. В Германия не знам как е, но ми се струва и там е подобно. Просто няма логика да вземеш нова кола с такъв разход за да въртиш много километри. Ще вземеш дизел, ще го спукаш от каране и като започне да дава проблеми - връщаш километрите и го даваш на бг джамбазина да го вкара на 167 000 рИални :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60
Мечтае да кара: x6

Мнение от nakata78 » 11 Авг 2017, 10:05

Колега не намирам темета за V8 с недостатъци

ентусиаст
Аватар

Мнение от kolp » 11 Авг 2017, 10:11

nakata78 написа:Колега не намирам темета за V8 с недостатъци

може би има предвид Н63 двигателя от Ф сериите, стария Н62 не съм чувал да има кой знае какви проблеми.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от maikooo » 11 Авг 2017, 10:45

nakata78 написа:Колега не намирам темета за V8 с недостатъци

viewtopic.php?f=116&t=417442
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61