Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 325i
Мечтае да кара: Балканче
Детайли за колата: M54B25

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

Мнение от Tunturi » 27 Юли 2017, 19:34

efren написа:
Tunturi написа:Няма нищо гарантирано на тоя свят. Миналата ми е46-ца я взех над 1к под най ниската цена на пазара и беше технически идеална, просто нямаше никакви екстри.

Чак почвам да се чудя за смисъла на термините "технически" и "идеална". Ти автоджамбазин ли си?

Не продавам коли само карам. Въпреки че се правиш на луд ще обясня какво разбирам под тея неща. Значи че всичко си и работеше, нормално и за първите 1-2 год и бях сменил само гарнитури че течеше масло (най вече след като и сипах 0х30) и тея дето ми я продадоха бяха сложили по къс ремък от колкото тряя и аз като видях че е нов се пак не го смених а и нз че е по къс. Та това ми прецака лагера на климатика и там брах малко ядове но в крайна сметка само лагер смених за 10-20лв не помня колко. А в последствие и обтяжните ролки си казаха думата но това по натам се случи. Но за кола на тогава гонеше 10 години мисля че е съвсем нормално човек да си приготви едни 500лв като краен минимум за дооправяне, а ако е случил може и да мине много по тънко.

п.с. дописвам тук че много :OT: ще стане в темата. Двигателя ми беше познатия н42 , а за тея 6 год дори гумички на клапани не смених, а това с ремъка който при покупка на стара кола трябва да си се смени, а аз не го, съм си за бой ( проблема нямаше да не се появи въобще). Та да за мен за стара кола и с уж най проблемния двигател на марката (който на мен си беше добър като икономично решение) това си беше идеално състояние.
Последна промяна Tunturi на 27 Юли 2017, 20:27, променена общо 3 пъти

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 27 Юли 2017, 20:40

Bavarcho написа:
efren написа:
Това е съвсем малко по-различно от "технически идеална".

Интересно ми е твоето виждане за това определение?

Моето виждане за технически идеална 15-год кола:
Двигател
- равномерен ход
- разход около нормалния за модела,
- без светещи чекове,
- ангренаж, ролки, ремъци, филтри, масло, свещи (за бензиновите) да са в съответно допустимия пробег
- да няма разход на масло и антифриз и хидравлична течност (масло в допустимите норми)
- да няма течове от двигателя
Окачване без шумове и луфтове, здрави амортисьори
Кормилна система без луфтове
Работещи светлини
Гуми
Купе без ръжди или поне без ръжди около захващането на предния и задния мост
Спирачки
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

Аватар

Мнение от efren » 27 Юли 2017, 21:24

Аз мисля, че това важи за всяка кола и не знам каква е разликата дали е на 1, на 5 или 15 години. Просто не вярвам в "технически идеални" коли на цена под средната. Не че изброените от мен неща са трудни за постигане с е46, напротив за 10-11к можеш да ги направиш, но защо да не търсим малко екстрички, пък ако може за 6к. Към колегите, които ще ме апострофират - знам, че за тези пари има е90.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

Потребител
Аватар
Кара: E61 535d
Мечтае да кара: F10 M5

Мнение от Kiryakov » 31 Юли 2017, 0:00

sin_fen написа:http://m.mobile.bg/details/11499191785399733
За тази нещо някой да каже.

Здравей, колега.

Аз съм собственика на този автомобил. Всичко, което е написано като информация в обявата е вярно. Колата няма скрити забележки, има и някаква история /поне откакто е моя/. Ако все още имаш интерес, мога да предоставя VIN и каквото пожелаеш.
Founder and CEO at https://www.OHOST.bg
Founder and CEO at https://www.GAMEHOST.bg
Founder and CEO at https://www.COLOPOINT.bg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Мнение от luizov » 02 Авг 2017, 15:54

Колеги харесал съм си едно купе 330cd автомат. Дайте ми съвети какво да гледам при евентуален оглед. До сега не съм карал бмв автомат (единствено едно clk270 съм пробвал с автомат). Как трябва да се държи кутията. Освен това дайте съвет и по мотора какво да огледам, принципно имам инпа, но не съм много вещ с дизелите - ако я закача с инпата на какви стойности да обърна внимание и в какви диапазони трябва да са те?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 02 Авг 2017, 15:58

luizov написа:Колеги харесал съм си едно купе 330cd автомат. Дайте ми съвети какво да гледам при евентуален оглед. До сега не съм карал бмв автомат (единствено едно clk270 съм пробвал с автомат). Как трябва да се държи кутията. Освен това дайте съвет и по мотора какво да огледам, принципно имам инпа, но не съм много вещ с дизелите - ако я закача с инпата на какви стойности да обърна внимание и в какви диапазони трябва да са те?

корекциите на дюзите на живи данни да не надвишават 1.5

автомата е до 340nm , колата сток е 410nm

прави му сметка :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 02 Авг 2017, 16:41

Не е ли до 390Nm автомата?
Иначе в ИНПА също погледни дали nominal/desired стойностите съвпадат с actual/current стойностите. Най-вече за налягане на рейла и за air-mass. Може да пуснеш и менюто в което се гледат оборотите, за да видиш дали започва да тресе колата. Ако може да я покарате повече време провери и дали ще загрее до 90 градуса.

Потребител
Аватар

Мнение от Pepi19 » 06 Авг 2017, 12:42

Колеги какво ще ми кажете по въпроса 320d(150hp) или 330d(184-204hp) относно разход,подръжката и т.н?

Аватар

Мнение от efren » 07 Авг 2017, 22:20

Няма да е лошо да зададеш въпроса си в е90 подфорума. Тука сме с ретро 3-ки :mhihi: , макар, че и тук има колеги, които да ти отговорят.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 325i
Мечтае да кара: Балканче
Детайли за колата: M54B25

Мнение от Tunturi » 07 Авг 2017, 22:48

Pepi19 написа:Колеги какво ще ми кажете по въпроса 320d(150hp) или 330d(184-204hp) относно разход,подръжката и т.н?

От тези лично аз бих 330 184кс ръчка фейс (на ръчката има повече ряз). А доводите ми са че няма проблеми с дюзите, а ще си много по доволен от вървежа спрямо 320. Да 320 по малко харчи и прочие, но като почнат ремонтте се изравняват нещата поне според мен, а удоволствието както казахме е много повече в полза на 330-ката. Отделно може му сипваш нафта от където и да намериш буквално, че и дори да не е нафта пак няма да се оплаква :).

Потребител
Аватар

Мнение от h_antonov » 09 Авг 2017, 8:22

Здравейте колеги, в търсене съм на 330ка, та ако някой случайно е гледал тази: http://www.cars.bg/offer/c2182890 да сподели мнения и впечатления. Мерси

Потребител
Аватар

Мнение от parusheff19 » 13 Авг 2017, 19:07

Здравейте колеги, предстои ми покупка на е46 купе фейслифт, та съм се насочил към няколко оферти, една от които е тази: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4c3mjy

Колата е с обръщан волан. Благодаря предварително за съвети.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M4 (F83)

Мнение от terorero » 14 Авг 2017, 13:39

parusheff19 написа:Здравейте колеги, предстои ми покупка на е46 купе фейслифт, та съм се насочил към няколко оферти, една от които е тази: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4c3mjy

Колата е с обръщан волан. Благодаря предварително за съвети.

Колега, отзивите за този двигател не са особено ласкави. Има доста дълга тема с проблемите му в този раздел дори, може да я погледнеш ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от parusheff19 » 14 Авг 2017, 19:21

Благодаря за отзивите, определено не е на реалните си километри, прочетох темата за въпросния двигател и определено не е вариант. Другата оферта върху, която хвърлих по-сериозен поглед е ето тази: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4cfq1a

Ако някой е имал среща отблизо с този автомобил, нека сподели скрити детайли, ако има такива разбира се. Благодаря предварително :)

Потребител
Аватар

Мнение от 7.62 » 17 Авг 2017, 17:44

Здравейте:) позволявам си и аз да помоля за мнение за тази оферта за автомобил: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 3674676589
Имам и няколко допълнителни въпроса, ако все пак някой има желание и настроение да отговори:)
1. Вярно ли е, че за Е46 двигателят М43 е все пак за предпочитане пред N42?
2. Бихте ли ми препоръчали сервиз, където биха ми направили обстоен технически преглед преди закупуване на автомобил марка БМВ (ако разбира се продавача е съгласен на това:) Във форума попаднах на много добри отзиви за "DSCPerformance", ако има и други варианти - моля препоръчайте:) пп за София става въпрос
Благодаря предварително:)

ПредишнаСледваща

Назад към E46