Коварен лед
Модератор: Общи модератори
- sladkotobeb4e
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 94
- Мечтае да кара: X5
bam-bam написа:titto написа:Пишат акта на този който е в момента с колата...а колкото до заледената улица,ще ти пишат-"несъобразена скорост с пътните условия",тоест-настилка!(абе в тоя форум няма ли една кука, да обясни на девойката...) Иначе застрахователите ще платят!Успех
еми ти баш точно и го обясни повече от това няма на къде
има лед караш с 10 карал си по бързо бум .. айде чао гризваш актчето![]()
а пак е това не е така как ще пишат акт на човек който е невинен и не е карал колата. така че според мен не си прав
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
радиото си пее ли пее
иди и кажи аз карах колата и се ударих да видиш дали няма да ти го пишат
100 пъти ти казаха не се занимаваи с кат ами ходи до каскирачите с тех се разправяи
ако толко искаш да имаш акт земи колата фрасни се още 1 път пред некоя патрулка и кажи изпуснах волана и сама зави колата да видим дали ще ти простят
п.п. още не знам за случай някои да се е фраснал и да му се е разминало
пример има дупка удриш я чупиш жанта спукана гума удряш се в стена отстрани .. акта го гризваш иди после обяснявай дупката е виновна
да си карал бавно да си я избегнал да не си се ударил това е
иди и кажи аз карах колата и се ударих да видиш дали няма да ти го пишат
100 пъти ти казаха не се занимаваи с кат ами ходи до каскирачите с тех се разправяи
ако толко искаш да имаш акт земи колата фрасни се още 1 път пред некоя патрулка и кажи изпуснах волана и сама зави колата да видим дали ще ти простят

п.п. още не знам за случай някои да се е фраснал и да му се е разминало
пример има дупка удриш я чупиш жанта спукана гума удряш се в стена отстрани .. акта го гризваш иди после обяснявай дупката е виновна
да си карал бавно да си я избегнал да не си се ударил това е

- sladkotobeb4e
- младши ентусиаст
-
не съм карала аз колата а един съсед уж опитен на такива условия да кара
а пък в кат ще я кара приятеля ми аз това се притеснявам .
добре как да стигна до застрахователите без протокол нали пак ще искат протокол
това не ми е ясно
това не ми е ясно
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
sladkotobe4e написа:не съм карала аз колата а един съсед уж опитен на такива условия да кара
това не ми е ясно
идея .. отиди първо до каскиращите и се разбери с тях ако може да мине не ходи до кат да спестиш 1 акт .. до сега никога не съм викал кат само 1 път като ме удариха , винаги минавам .. на паркинга и така зависи как е удара и дали може да мине .. беше паркирана някои ме е събрал не знам кои е и така

ако имаш свой хора измислете нещо

- sladkotobeb4e
- младши ентусиаст
-
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Мани тоя Кат...Отивай направо при застрахователите и казвай-"на паркинга",аз 2-3 пъти минавам с на шефа колата така,кво да правя,няма на мен да ми пишат акт...! 

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
абе с тея изкривени ламарини и тнт,,на паркинг''малко не се връзва!наи добре да си пита застрахователя пък ако ще искат протокол от кат съседа да киха някои лев за ремонта иначе актче 

- KickingKing
- ентусиаст
-
Lok-Tar!
Ще ти пишат акт за 20 кинта примерно, в който ще пише, че си карал с несъобразена скорост с пътната обстановка. В акта имаш 3 реда за възражения. В него пишеш, че е имало лед и не е бил изчистен пътя и т.н. след което акта ще ти отпадне.
Съседа (Sharo от форума) така в една дупка си перна неговата и му писаха акт за некви такива глупости, той написа че е било дупка и няма грижи.
Това, че пишат акт не означава, че вече е решено. Точно заради това има "наказателно постановление"... Акта служи само за установяване на.. к'вото има там.
Отивай си в КАТ, чакай да ти пишат акта, пиши възражението и карай 2 месеца с билежчицата
Не се плашете толкова на тия ченгета, всичко си има законен ред, проблема е че хората не са запознати!
Ще ти пишат акт за 20 кинта примерно, в който ще пише, че си карал с несъобразена скорост с пътната обстановка. В акта имаш 3 реда за възражения. В него пишеш, че е имало лед и не е бил изчистен пътя и т.н. след което акта ще ти отпадне.
Съседа (Sharo от форума) така в една дупка си перна неговата и му писаха акт за некви такива глупости, той написа че е било дупка и няма грижи.
Това, че пишат акт не означава, че вече е решено. Точно заради това има "наказателно постановление"... Акта служи само за установяване на.. к'вото има там.
Отивай си в КАТ, чакай да ти пишат акта, пиши възражението и карай 2 месеца с билежчицата

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
- Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
- Детайли за колата: пенсионерска
Значи, акта за несъобрзена скорост (имам 4бр.) под 100лв не съм имал и най-много беше 150лв. Точки няма ама ако колата не е много смачкана отиди си културно направо при застрахователя и кажи, че така си я намерила сутринта била е паркирана на ъгъла на някоя пряка и е имало лед там и най-вероятно някой те е пернал и е избягал. Ако тогава вече застрахователите не искат, отиди при съседа и го прикани да се отбие до кат с твоята кола понеже освен ако приятеля ти не му е длъжник не виждам защо тряана него акта да го пишат. Иначе тва с възражението е възможно ама не отпада просто така ами след това те викат заедно с полицая, който го е съставил в съда да кажете и дватама как е било понеже ти чрез това възражение оспорваш вината си и написаното от него. Тогава вече е твоята дума срещу неговата и в слудай че нямаш бръзки пак си горииш с постановление.
За това моя съвет е да си отидеш най-културно направо при застрахователите без протокол:)
Иначе за каското не се притеснявай ВАЖИ си, който и да кара стига да е трезвен и да има книжка:)
За това моя съвет е да си отидеш най-културно направо при застрахователите без протокол:)
Иначе за каското не се притеснявай ВАЖИ си, който и да кара стига да е трезвен и да има книжка:)
.........
sladkotobe4e написа:не съм карала аз колата а един съсед уж опитен на такива условия да кара
това не ми е ясно
Става и без протокол като стиснеш някой за гушата! Преди време имах едно пежо 307 и при изпреварване си ударих огледалото и се строши и казах, че колата е била на паркинг и като отидох я видях а като ме питаха за куките що не съм ги викнал казах, че им звъннах и цял ден ги чаках и не дойдоха и се развиках и ония въртяха сукаха и платиха

Незнам пробвай всякакви варианти
Всичко това в ДЗИ

Само да попитам.
Преди седмица качвам се на колата ( има каско в Булстрад) и давам на зад и направо остякох дясното огледало в едно дърво.
При такова условие какво трябваше да направя за да взема пари от каското?
Защото на мен не ми се занимаваше и отидох си купих ново за 50 кинта от един магазин. В Мото Пфое ми искаха 151 лева де.
Та трявба да викам полиция ли?
Ще съм благодарен ако някой ми разясни какво трябваше да направя в нея ситуация.
Преди седмица качвам се на колата ( има каско в Булстрад) и давам на зад и направо остякох дясното огледало в едно дърво.
При такова условие какво трябваше да направя за да взема пари от каското?
Защото на мен не ми се занимаваше и отидох си купих ново за 50 кинта от един магазин. В Мото Пфое ми искаха 151 лева де.
Та трявба да викам полиция ли?
Ще съм благодарен ако някой ми разясни какво трябваше да направя в нея ситуация.
- sladkotobeb4e
- младши ентусиаст
-
Ако тогава вече застрахователите не искат, отиди при съседа и го прикани да се отбие до кат с твоята кола понеже освен ако приятеля ти не му е длъжник не виждам защо тряана него акта да го пишат.
Ами не приятеля ми даже не го познава този съсед . А как ще му дам колата ми пак да я потроши докато стигне до КАТ. Не може със всичките му данни от личната карта и книжката му да се отиде в КАТ и да му го пишат на него акта.
За това моя съвет е да си отидеш най-културно направо при застрахователите без протокол
И да им кажа истината какво е станало или да им кажа че е ударена на паркинг . Ама да не се усетят че не може кола да и нанесе такива щети.
П.П. Най-лошото че сега излизах с колата и установих че и скоростите нещо не са и както бяха (тя е АВТОМАТИК) придърпват ми много странно и като чели не сменя скоростите . Тоя как я е карал или от удара нещо и е станало не знам ама направо вече ми се реве
........
Отиваш директно при застрахователите и казваш, че си намираш колата блъсната и ще се придържаш към тва! Те ще почнат да се правят на съдии и адвокати, но ти ще си твърдиш версията, че са те натресли пред блока примерно или където си решиш!
Ще клекнат няма къде да ходят

- sladkotobeb4e
- младши ентусиаст
-
Re: ........
euroto написа:Отиваш директно при застрахователите и казваш, че си намираш колата блъсната и ще се придържаш към тва! Те ще почнат да се правят на съдии и адвокати, но ти ще си твърдиш версията, че са те натресли пред блока примерно или където си решиш!
То хубаво ще кажа че е блъсната пред блока , ама пораженията от камъните който бяха под нея и ако скоростите при удара нещо им е станало ,няма как да е било от удар пред блока