Въпроси и съвети относно избор на X1/X2/X3/X4/X5/Х6
Модератор: Технически модератори
Re: Въпроси и съвети относно избор на X1/X2/X3/X4/X5/Х6
TytusPulo написа:Моя приятел се чуди между тази кола и CL w216(е там няма дизели) но предпочита да е нависоко, пък и хикса е с 4 врати.
Другото, което беше загледал е ауди а6, но да се върнем на въпросите за x6
CL500 с новия двигател 435кс много дълго си го мислех и аз, но в крайна сметка разума надделя

- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
- Кара: CLS 320
- Мечтае да кара: X6 M6, CLS AMG, 6 Series Gran Coupe
kolp написа:TytusPulo написа:Моя приятел се чуди между тази кола и CL w216(е там няма дизели) но предпочита да е нависоко, пък и хикса е с 4 врати.
CL500 с новия двигател 435кс много дълго си го мислех и аз, но в крайна сметка разума надделятези мощни двувратки нямат продаване после, ок е само за втора кола.
Що да няма продаване колата си е класика и е уникална машина:) Ама мощния вариант е 63, тази която си казал е най-икономичния мотор на модела

TytusPulo написа:kolp написа:TytusPulo написа:Моя приятел се чуди между тази кола и CL w216(е там няма дизели) но предпочита да е нависоко, пък и хикса е с 4 врати.
CL500 с новия двигател 435кс много дълго си го мислех и аз, но в крайна сметка разума надделятези мощни двувратки нямат продаване после, ок е само за втора кола.
Що да няма продаване колата си е класика и е уникална машина:) Ама мощния вариант е 63, тази която си казал е най-икономичния мотор на модела
фейслифтовите 63 са ми много скъпи, пък и май били доста чупливи, а за м278 само хубави неща съм чувал. мисля че е CL500 e златната среда.
колата че е класика, класика е, но в БГ няма пазар за CL след 2010/11. нито можеш да продадеш, нито можеш да намериш читава. ще се продават евентуално след 3-4г чак, а тогава вече ще са ми стари

- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
Фейслифта са по-капризни защото там 63 е с две турбини, а преди това е стария 6.2 литров мотор мчиста атмосферка и един от най-коравите в историята на мерцедес даже и за газ става.
Да се върнем на темата - нищо не разбрах за баварската жипка

TytusPulo написа:Фейслифта са по-капризни защото там 63 е с две турбини, а преди това е стария 6.2 литров мотор мчиста атмосферка и един от най-коравите в историята на мерцедес даже и за газ става.
X6 е Е-серия и е старо поколение кола. това е мое мнение и не ангажирам никого с него, но за парите които има твоя приятел е по-добре да се насочи към F01 серия. по здрава, по-нова, по-ефектна ако щеш, със сигурност по-класна. като седнеш вътре и като покараш и двете и ще видиш за какво говоря.
X5/X6 след 2007 са чупливи и това е мнението на всички познати които са имали такива, не са доволни. ако все пак искате такава, гледайте 4д след 2011/2012
klintan66 написа:Колега, BaDxBoY
Моя съвет е да не взимаш Х5 още повече старата версия!
Морално остарели модели с треперене за огледала например скорости и раздатки.
Скоростите и стари и нови се чупят.
Аз правих скорости на новия модел със сервизна книжка на 190 000. Нищо страшно няма.
Имам майстор , да не кажа в топ 3 на БГ . Проблема е само финансов.![]()
С избора си за 4.6 грешиш . По-добър е 4.8.
Колата за справка я продадох за 19500 без да я пали купувача. Беше буквално без нито една точка по салон и отвън и без капчица масло никъде.
Благодаря за мнението !
http://www.mobile.bg/21501831885908794
За 4.8 определено нямам бюджет.
Мина ми друга идея през главата, да намеря х5 вече със счупени скорости и съответно да ги ремонтирам.
Предполагам, че тогава ще се вместя около 13 000-13500 лв ?
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Варианта не е лош, защото ще знаеш че си ги ремонтирал и после ще си караш спокойно с оправена и обслужена кутия, ремонта не би трябвало да е по скъп от 1000-1200лв. При този вариант обаче е кофти, че няма да може да пробваш дали раздатката или диференциалите са ок, като не може да се покара няма как да се разбере дали има шумове, вибрации или нещо друго. Двигателя най-вероятно ще може да се запали и да се чуе как работи, но пак няма да е ясно какво се случва в движение.
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
На мен ми се струва, че това возило миналата година се продаваше в Пловдив с РВ..но може и да греша..
а и е малко съмнително, защо собственика не го ремонтира за 1000-1300лв и не си вземе добри пари за него..
НО може и да грешим с колегата от горното мнение..и джипа да си е ОК!
а и е малко съмнително, защо собственика не го ремонтира за 1000-1300лв и не си вземе добри пари за него..
НО може и да грешим с колегата от горното мнение..и джипа да си е ОК!
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Не се знае какво им е на скоростите но 2000-2500 лв е минимума с масла, филтри , сваляне и качване плюс някакъв пакет и клапан .Ако излезне и торк плюс 500 ...
Плюс двигателно масло , водна помпа, термостат , оргинални и всички филтри и труд - 700 лв да кажем и гуми 1000 лв отиваш на 15000 и каско 1000 -
окачване и там ще има поне 200-300 минимум , а ако тази има и въздушно окачване и даде дефект.... 17000 лв
За нова година 400лв данък 250 гражданска и 100 лв винетка ...Абсурд просто!
за стар модел кола.
За мен е неоправдано но ти си знаеш.
Плюс двигателно масло , водна помпа, термостат , оргинални и всички филтри и труд - 700 лв да кажем и гуми 1000 лв отиваш на 15000 и каско 1000 -
окачване и там ще има поне 200-300 минимум , а ако тази има и въздушно окачване и даде дефект.... 17000 лв

За нова година 400лв данък 250 гражданска и 100 лв винетка ...Абсурд просто!
за стар модел кола.
За мен е неоправдано но ти си знаеш.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
kolp написа:TytusPulo написа:Фейслифта са по-капризни защото там 63 е с две турбини, а преди това е стария 6.2 литров мотор мчиста атмосферка и един от най-коравите в историята на мерцедес даже и за газ става.
X6 е Е-серия и е старо поколение кола. това е мое мнение и не ангажирам никого с него, но за парите които има твоя приятел е по-добре да се насочи към F01 серия. по здрава, по-нова, по-ефектна ако щеш, със сигурност по-класна. като седнеш вътре и като покараш и двете и ще видиш за какво говоря.
X5/X6 след 2007 са чупливи и това е мнението на всички познати които са имали такива, не са доволни. ако все пак искате такава, гледайте 4д след 2011/2012
2011/2012 вече идват скъпички. Като цяло знам, че този модел държи много солидно цена. Обаче пък за шестиците съм чувал добри мнения, че са оправени детските болести от е70(нали са на една платформа). Наистина ли мислиш, че седмицата има по-еврина подръжка от хикса?
Мисля че би трябвало да са съпоставими като поддръжка, двигателите са същите и класа е подобен. Поддържал съм 750, но не с 4д така че нямам конкретни цифри. В аутобавария когато бях загледал едно х6 на техния шеф изрично ми казаха че 740д е за предпочитане на 100%
- hristo3000
- Потребител
-
Здравейте
Време е да сменя колата и съм се спрял на Х5 4.4 бензин, първа генерация.До сега не съм притежавал БМВ.Спрял съм се на джип, защото ще го ползвам 80% извънградско и 20% по черен път (не офроуд).
http://www.auto.bg/pcgi/details.cgi?adv ... s=ir158ux1
http://www.auto.bg/pcgi/details.cgi?adv ... s=al15bw31
Ще ви бъда благодарен да изкажете мнения за колите които съм публикувал
Поздрави.
Време е да сменя колата и съм се спрял на Х5 4.4 бензин, първа генерация.До сега не съм притежавал БМВ.Спрял съм се на джип, защото ще го ползвам 80% извънградско и 20% по черен път (не офроуд).
Поздрави.
hristo3000 написа:Здравейте
Поздрави.
Относно втората обява - няма как тази кола да е 2004г. Лъжат с годината.
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
kolp написа:Мисля че би трябвало да са съпоставими като поддръжка, двигателите са същите и класа е подобен. Поддържал съм 750, но не с 4д така че нямам конкретни цифри. В аутобавария когато бях загледал едно х6 на техния шеф изрично ми казаха че 740д е за предпочитане на 100%
Хикса ще яде повече окачване, носачи и спирачки. Това ми е ясно. Може би и гумите са по-скъпи от на седмицата, защото са по-широки. Въпроса е дали и какви бъгове има. Няма да крия, че на мен тази кола ми допада повече от седмицата, на моя човек също.
Ако хикс 6 е проблемен не би ли трябвало да се каже същото и за е70? Доколкото съм запознат нямат много разлики откъм платформа и подръжка.
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
MMG написа:hristo3000 написа:Здравейте
Поздрави.
Относно втората обява - няма как тази кола да е 2004г. Лъжат с годината.
Втората обява, вече е изчезнала! Хахахаха!

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!