Газов инжекцион за Х3 3.0
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Газов инжекцион за Х3 3.0
Здравейте колеги,
тъй като обмислям да си сложа газов инжекцион на Х3-ката (Х3 е83 2007-ма 3.0si 272hp) за каране предимно в града с пробег около поне 200-250км седмично и исках да ви питам следното:
1. Някой слагал ли е ГИ на такъв мотор (над 270 коня)?
2. Имате ли проблеми с електрониката на колата и грешки в ECU?
3. Някой слагал ли е тороидална бутилка в Х3-ката и ако да - колко литра е тя?
4. Какъв разход ви дава изцяло градско? Към момента си колата харчи 15-16 градско в зависимост от сезона.
Всякакви идеи и съвети са добре дошли.
Благодаря и поздрави!
тъй като обмислям да си сложа газов инжекцион на Х3-ката (Х3 е83 2007-ма 3.0si 272hp) за каране предимно в града с пробег около поне 200-250км седмично и исках да ви питам следното:
1. Някой слагал ли е ГИ на такъв мотор (над 270 коня)?
2. Имате ли проблеми с електрониката на колата и грешки в ECU?
3. Някой слагал ли е тороидална бутилка в Х3-ката и ако да - колко литра е тя?
4. Какъв разход ви дава изцяло градско? Към момента си колата харчи 15-16 градско в зависимост от сезона.
Всякакви идеи и съвети са добре дошли.
Благодаря и поздрави!
Последна промяна DaveMF на 31 Юли 2017, 21:42, променена общо 1 път
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Re: Газов инжекцион за Х3 3.0
За 200 км/месечно? Кога ще и избиеш парите? 2025? Не се занимавай според мен изобщо, въпреки, че парите са си твои. Но с такъв пробег и особено зимните месеци, когато почти половината време работи на бензин на такива малки разстояния, не знам … пак казвам парите са си твои. Извинявай за оффтопика!
Карам бавно! Стигам Бързо!
- turbobanana
- кандидат ентусиаст
-
Колега, драмата не е в това, че е 270 коня (което не е никакъв проблем), а в това, че е с директно впръскване на горивото. Прочети малко по темата. Просто това не е верният двигател за газова уредба.
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Поправете ме ако греша,
но 3.0 si 272 к.с не е ли N52N мотор с нормално впръскване и няма проблеми за газификация. Друго е при N53, който е с директно впръскване, но доколкото знам не се вгражда в Х3.
Проверете по вин какъв е мотора със сигурност и ако е N52N с търсачката има много писано за газификация, дори и тук във форума 

Здравейте,
двигателя е N52K, проверих го току-що по ВИН-а. Също така пише, че имам Valvetronic, т.е. няма как да има и директно впръскване.
Сега погледнах какво казва Wikipedia по въпроса:
Въпреки годината на производство, изглежда, поради факта, че колата е американска, съм с N52, вместо с N53.
Поздрави!
двигателя е N52K, проверих го току-що по ВИН-а. Също така пише, че имам Valvetronic, т.е. няма как да има и директно впръскване.
Сега погледнах какво казва Wikipedia по въпроса:
Compared with its N52 predecessor which was port-injected, the N53 uses direct injection (consisting of Piëzo-electric injectors directly in the cylinder) with a stratified lean mixture operation. The N53 has variable valve timing on both camshafts (called double vanos by BMW) and a magnesium alloy block.Unlike the N52, the N53 does not contain variable valve lift (called valvetronic by BMW), due to space limitations in the cylinder head.
BMW never sold the N53 engine in North American, Australian and Malaysian vehicles, due to the high sulphur content of the fuel available in these markets. These regions continued to use the N52 port-injected naturally-aspirated and N54 direct-injection twin-turbo inline-6 engines for the 2007-2011 model years.
Въпреки годината на производство, изглежда, поради факта, че колата е американска, съм с N52, вместо с N53.
Поздрави!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Да, щом е американска си с N52 и става за газифициране. Но тозимотор е толкова приятен за каране, че за 10-12к км на година, не си струва да го съсипваш. Да не говорим, че в ниските съвсем ще умре (предполагам си с автоматична кутия). Без да ти натрапвам мнение.
Never mistake motion for action...
8 мнения
• Страница 1 от 1