Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Dextuar » 24 Юли 2017, 9:53

Аз не искам да ги превъзпитавам, а само да им покажа, че номерата им при мен не минават.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от vicho » 24 Юли 2017, 9:56

dextuar написа:Аз не искам да ги превъзпитавам, а само да им покажа, че номерата им при мен не минават

и 4-мата сте ... да не се изказвам, че ще има почивка...

:banghead:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Юли 2017, 10:09

Много разглезена днешната младеж. :mhihi: Карал бил някой в аварийната.

Като нямаше магистрала на връщане от слънчака истинските мъже караха в шанеца, в нивата, в насрещното (а тия, които идват от София карат в нивата). Имало било задръстване.. задръстванията тогава бяха от Айтос до Сливен. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 24 Юли 2017, 10:45

vicho написа:
dextuar написа:Аз не искам да ги превъзпитавам, а само да им покажа, че номерата им при мен не минават

и 4-мата сте ... да не се изказвам, че ще има почивка...

:banghead:

Toчно... :censored:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 24 Юли 2017, 10:59

dextuar написа:Аз не искам да ги превъзпитавам, а само да им покажа, че номерата им при мен не минават.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

В първата ситуация черният камион е за еване, че кара по средата. Въшката не му се кара в сажди и затва изпреварва в насрещното. Точно в същата ситуация и аз бих стъпал в насрещното при положение, че нямаше коли. Не беше нужно и ти да стъпваш в отсрещното. Точно в тази ситуация малко толерантност трябваше. Разбирам да бяха заети и двете им ленти, че да е изцяло навлязъл в твоята иди доди.
Във втората единичката си е за еване. Има си отбивка за него, ама кой да я види :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 24 Юли 2017, 15:42

Добре, де, по-добре ли се чустваш като караш така ?

'Щото примерно сутринта чичката с шапката идиотка и говори по телефона като ми влезе в моята лента, да го бутна ли ? Нали после аз ще съм без кола (имам каско, ама нали аз ще ходя пешак ?) не ми дреме за колата, служебна е, ама какво като го бутна? Ще има - еми не те видях.... Е как да ме види, нали говори по телефона гледа надясно, има шапка и не знае къде му е разположена колата. И не мисля че ще си извади поука - ще каже "'ми да го ева, случва се" :dunno:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 24 Юли 2017, 16:06

Boyadjiev написа:Добре, де, по-добре ли се чустваш като караш така ?

'Щото примерно сутринта чичката с шапката идиотка и говори по телефона като ми влезе в моята лента, да го бутна ли ? Нали после аз ще съм без кола (имам каско, ама нали аз ще ходя пешак ?) не ми дреме за колата, служебна е, ама какво като го бутна? Ще има - еми не те видях.... Е как да ме види, нали говори по телефона гледа надясно, има шапка и не знае къде му е разположена колата. И не мисля че ще си извади поука - ще каже "'ми да го ева, случва се" :dunno:

Е другия вариант е аз да кажа "'ми да го ева, случва се" :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 24 Юли 2017, 16:17

Да, но не казваш, справка клипа с хондата. От друга страна си винаги в центъра на събитията, защо ли?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 24 Юли 2017, 16:32

alekangg написа:Да, но не казваш, справка клипа с хондата. От друга страна си винаги в центъра на събитията, защо ли?

Защото съм най-големия джигит, отдавна стана ясно :dunno: Всички други карате навсякъде с 50 в града, макс 140 на магистралата, винаги пускате всеки "объркал" се, въобще сте шофьори за пример :clap:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 24 Юли 2017, 16:45

Единствения начин да се превъзпитат тия тарикати е като непрестанно им бъде показвано (КАТ и да иска да налага глоби не могат защото не им достигат хора, а не достигат хора защото това е най-мразената професия в България, всички реват, че се карало бързо и затова всички катаджии са в храстите, а не да регулират трафика и да санкционират тия тарикати), че подобен тип шофиране не се толерира. Като закъсняват - да тръгват по-рано. Аз за да съм сигурен, че ще бъда навреме винаги смятам да бъда някъде около 15 минути по-рано, така и да има някакъв инцидент/задръстване или друга причина за забавяне имам някакъв толеранс и пак стигам навреме. Това с завиване и продължаване направо от друга лента си е като национален спорт, лошото е че шофирането след употреба на алкохол и наркотици също се превръща в такъв, неспазване на светофари/знаци и регулировчици също. Ето днес по Борис 3ти от Пирогов до Красно село 4 коли минаха на червено, няколко направиха непозволени леви завои (да, насрещното движение ги чакаше да си направят магарията) и един без малко да мине през група пешеходци :kuku:

Декс си кара супер, евала че се старае да "превъзпита" тарикатите и не позволява в повечето случаи да му взимат предимството (още малко трябва да пребориш страха да караш близо до друга кола и никой няма да мине пред теб :mhihi: )
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 24 Юли 2017, 17:06

Да ви демонстрирам как се паркира в Пловдив
https://youtu.be/hSwOPL6ni9w

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 24 Юли 2017, 18:24

Dextuar, замисли се над следното: ядосваш се от неправилното шофиране, показваш им как трябва да бъде и изведнъж попадаш на някакъв нацепен батка, който ти се издървя, слизате, разменяте си реплики, шамари, идва полиция, на нацепения батка прокурорът е по-силен от твоя, отиваш за 24 часа с мярка задържане под стража, на другия ден по бързата процедура за дребно хулиганство глобичка, която отива в досието ти и всеки работодател я вижда, а и вече си осъждан, тоест не можеш да участваш пълноценно в много неща от държавата, а животът е пред теб, батката евентуално си вади медицинско за лека/средна телесна повреда = поне 2-3 години по 2-3 пъти на съд, точно когато не ти се ходи, евентуално обжалвания и пред по-горни инстанции, осъждане за 500-5000 , които след няколкото години по съдилищата и десетте процента отгоре всяка година заедно с лихвите са доста неприятна сума, не споменавам за други усложнения. В тази държава законите зависят от връзките, ако не са ти дебели, рано или късно ще имаш проблем, ако се опитваш да внасяш ред. Знаеш ли защо полицаите стоят с радара на околовръстното и не спират тоя със скъпата кола или не спират тоя, дето прави неправилния завой - защото така им е наредено, редът в тази държава не е на дневен ред. Бъди сигурен, че никого няа да научиш на нищо, а рано или късно ще имаш ядове. Казвам ти го от опит, не е нужно да пробваш дали котлонът пари, след като виждаш моята изгорена ръка. Българите като цяло са много прости хора и единици като тебе няма да оправят нещата, а ще се разбият във вълнàта от простотия.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Юли 2017, 18:27

Don_Diego написа:Като закъсняват - да тръгват по-рано. Аз за да съм сигурен, че ще бъда навреме винаги смятам да бъда някъде около 15 минути по-рано

Don_Diego написа:Тази година над 30 пъти правих София-Видин-София, 2:30 минути в посока константно време , ако бързам много и по-бързо го правя. Рекорда ми е 2:10 :mhihi:

Че тръгвай и по-рано, като отиваш към Видин. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 24 Юли 2017, 19:33

Мордехай написа:...
Ако трябва да те захапя по начина на bum_bum, скоро и ти имаше разправия на пътя, доколкото помня ;).

Принципно си прав, но алтернативата е да се живее като мишка и да се следва правилото "преклонена главица сабя не я сече". Мен това никога не ми е харесвало и не си падам конформист по душа, осъзнавам рисковете, които си описал, но да те е страх да си отстояваш правата, по-добре да не се бях връщал, ако ще живея по този начин...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 24 Юли 2017, 19:49

bum_bum, аз съм си казал, че извънградско си карам системно с превишена скорост (даже онзи ден изгорях с към 400лв по спомен е акта за над 30 отгоре). В София обаче съм примерен и не карам джигитски, затова и тръгвам по-рано :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата