боядисване, претапициране таван, колонки

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

боядисване, претапициране таван, колонки

Мнение от nikolae » 13 Юли 2017, 18:32

Здравейте,

Дайте съвет с какъв спрей или с какво мога да си направя тавана (и прилежащите към него колонки, греди и т.н.) черен ?
Колата е с люк, трудно се намират и са доста скъпи. Въобще има ли смисъл, някой правил ли е ?

Благодаря !
Последна промяна nikolae на 13 Юли 2017, 23:35, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Re: боядисване таван и други

Мнение от cmdkick » 13 Юли 2017, 19:19

На е36-цата колонките, гредите, дръжките и сенниците съм ги правил с най-обикновен спрей и става. Сенниците и дръжките стават лъскави обаче! Тавана не мисля, че ще стане със спрей предвид колко е голям най-вероятно ще стане на петна, не вярвам да се пръсне толкова равномерно, аз си сложих черен плат.
Tires are evil - destroy them all ...

старши ентусиаст
Аватар

Re: боядисване таван и други

Мнение от nikolae » 13 Юли 2017, 23:19

Т.е по-удачно е да се претапицира всичко?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D

Re: боядисване, претапициране таван, колонки

Мнение от fitter » 14 Юли 2017, 11:36

Аз също съм с шибидах и съм тръгнал в посока черен таван. Моят е взел и да провисва, так че ще се претапицира. Въпроса е с какъв материал? За пластмасовите части е ясно че ще станат със спрей. Ако някой е правил да каже с какъв спрей.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е60 530i N52

Мнение от lupu » 14 Юли 2017, 16:35

И аз питах на едно место в Сф за претапициране на тавана с колонките е окло 200 лв другото със спрей въпроса е със сенниците какво се прави, че там със спрей не е много удачно. Иначе ето я темата ще съм благодарен ако някой поясни как се маха кората на шибидаха, че знам че е доста гадно :) viewtopic.php?f=116&t=381326&hilit=%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD+%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 16 Юли 2017, 8:08

Ходете на доказан тапицер. Играчката с тавана е голяма. Аз съм я правил и ако няма ентусиазъм, не си струва борбата. Иначе материалите са към 3 линейни метра плат от желания цвят. Има магазини за автотапицерии. Лепило на henkel или наливно от магазина за тапицериите. Лепи се и се притиска с дунапренено валяче, където има нужда. Маже се тънко с четка преди да се сложи плата. Съхне минимум 24 часа с лепило хенкел. Не го пипайте по-рано, защото когато не е изсъхнало дунапрена залепен за плата се деформира и остава натиснато с пръсти.

Най-добре тъмно сиво взимайте. Хем не личи когато се изцапа, хем някак по-стилно седи.

Аз лично 2 коли съм правил сам, е34 комби с двойния шибедах и е38. Пак няма да го правя сам, защото е страшна играчка.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolae » 16 Юли 2017, 12:08

Моят таван си ок, просто черното стои по-ефектно.
Сега не знам тези тапицери, правят ли го като оригинално или не точно.
Ако стои по различен или лош начин ще дразни. Винаги оригиналното ми е
харесвало най-много.
Някой беше споменал, някъде във форума на е39/46,38 не си спомням,
с два три флакона и му се получи много хубаво.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 16 Юли 2017, 13:43

nikolae написа:Моят таван си ок, просто черното стои по-ефектно.
Сега не знам тези тапицери, правят ли го като оригинално или не точно.
Ако стои по различен или лош начин ще дразни. Винаги оригиналното ми е
харесвало най-много.
Някой беше споменал, някъде във форума на е39/46,38 не си спомням,
с два три флакона и му се получи много хубаво.

Ако искаш като оригинално, вадиш 400-500лв и тапицера ти прави тавана с колонките с тъмно сива алкантара. С тъмно сив плат пак става като оригинално. То е един плат който се лепи, нищо сложно няма. Иска практика, защото по ръбовете, където са сгъвките на плата при плафони и сенниците понякога не се получава добре. За това отиваш на тапицер и си плащаш труда. Така ако нещо не е направил както трябва можеш да му го покажеш и ако трябва да го направи пак.

С алкантара става страхотно, но цената ... Лошото е, че не може да се направи евтино, защото автомобилната алкантара (която няма нищо общо с тази за мебели) е над 70лв линейния метър, и това са цени от преди 2 години, когато проверявах. Като сложиш и труда и лепилото и си отиваш на 400лв за тавана. То си е цяло изкуство тапицирането. За предни седалки тапицирани с алкантара - 600лв и това беше цена като за мен. За друг щеше да презкочи 700лв. Та всеки си прави сметката.

Любопитен факт, видях е34 с направен таван с изкуствена кожа имитираща крокодилска. :banghead:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 16 Юли 2017, 13:52

Защо просто не си вземете един втора ръка. Оригинален със сенници и всичко запазен е 300лв.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 20 Юли 2017, 14:11

За 300лв ще ти направят тавана с нов плат и ще останат 100-120лв да се почерпим.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 20 Юли 2017, 14:33

Zubcho написа:За 300лв ще ти направят тавана с нов плат и ще останат 100-120лв да се почерпим.

Te ще го направят колега ама ще си личи, че е претапициран и не е ОЕМ. Това е като с воланите - винаги си личи, че е претапициран

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 20 Юли 2017, 14:56

Ако искаш, поръчваш си плат от бмв и става ОЕМ, като толкова си се загледал в този детайл. Иначе ти гарантирам, че става по-хубаво от ОЕМ. Платовете са същите, които се ползват и от заводите за автомобили. Хайде стига глупости вече.

И е важно къде ще идеш да го направят. Ако идеш някъде и си оставят ръцете ще е гадно да.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 20 Юли 2017, 16:54

Zubcho написа:Ако искаш, поръчваш си плат от бмв и става ОЕМ, като толкова си се загледал в този детайл. Иначе ти гарантирам, че става по-хубаво от ОЕМ. Платовете са същите, които се ползват и от заводите за автомобили. Хайде стига глупости вече.

И е важно къде ще идеш да го направят. Ако идеш някъде и си оставят ръцете ще е гадно да.

Ако взимаш ОЕМ плат изобщо ако се продава от официалния представител съм сигурен, че цената ще отиде доста над 300лв. Също така и дръжки и други пластмасови детайли ако се боядисват може лесно да се надраскат след това.
ПС: Пак казвам според мен ако толкова държите на черен таван и търсите ефект, не компромис намирате си втора ръка с всички пластмаси кори и т.н. Сравнително доста често изпадат на цена от 300лв, а може и по евтино :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolae » 24 Юли 2017, 21:49

Само за таван искат 400, без сенници и другите. Да беше нещо 100-150... 200 таван пълния комплект да се замисля.
Ще пусна обява, пък ако излезе нещо ще му мисля.

При тапицери не ми ходи. Скъпо е и не е оригинално.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G31
Мечтае да кара: F80
Детайли за колата: BMW G31 530xD

Мнение от bir40o0 » 24 Юли 2017, 22:50

nikolae написа:Само за таван искат 400, без сенници и другите. Да беше нещо 100-150... 200 таван пълния комплект да се замисля.
Ще пусна обява, пък ако излезе нещо ще му мисля.

При тапицери не ми ходи. Скъпо е и не е оригинално.

с малко повече търсене и търпение ще намериш за 300-350лв комплект(таван, колонки,сенници, плафони, дръжки).

Следваща

Назад към Е60/Е61