Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: криво ляво!
Мечтае да кара: и малко по-напред!
Детайли за колата: 328i Touring, m52B28TU, ГИ Romano

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

Мнение от G0-SH0W » 11 Юли 2017, 10:36

madafaka_donkele написа:
G0-SH0W написа:...тези под 7-8к са гробници(или пък съм се объркал )...

Прочети пак последните няколко страници и ще видиш, че колкото и скъпо да я платиш E46-цата имаш точно нулева гаранция, че не е гроб. Затва по-евтиничко, със спестените пари ремонтираш и стягаш и даже пак да ти излезе 7-8к ще знаеш, че наистина всичко ѝ е наред. Не да я вземеш "без забалежки...уникат...качваш се и караш..." за 7-8к, после още 3-4к за да ѝ оправиш "уникалните" проблеми и да ти излезе златна накрая.
Отделно, че 320-ка за 7-8 трябва да си доста :kuku: За такива пари се взима необръщана 330-ка.

Ясно ми е това, то си важи за всяка кола която се купува на старо. Някакви мнения (по снимки знам че е трудно) за тези 2-те за които попитах? Тази в София е от човек от форума но все пак ....

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sin_fen » 11 Юли 2017, 11:46

G0-SH0W написа:Здравейте, надявам се скоро и аз да ви нарека колеги.

По-точно се насочих към 320i Touring 2.2 170кс, че ми трябва кола със сериозен багажник (тези от вас с 2 и повече деца ще ме разберат :kuku: ) а и според мен, това са едни от най-красивите комбита.

3-ка не е със сериозен багажник. Бомбетата от зад доста го стесняват, така че го огледай доста внимателно. И аз се бях насочил към такова комби, но ако трябва да слагаш и количка директно премини към 5-ца или друга марка. Казвам го от личен опит - малък ще ти е.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от G0-SH0W » 11 Юли 2017, 12:10

sin_fen написа:3-ка не е със сериозен багажник. Бомбетата от зад доста го стесняват, така че го огледай доста внимателно. И аз се бях насочил към такова комби, но ако трябва да слагаш и количка директно премини към 5-ца или друга марка. Казвам го от личен опит - малък ще ти е.

Здравей, мислил съм го и този вариант, но съм виждал багажника и мисля че ще е достатъчен, в момента съм с Галант Седан и ми трябва с 2 идеи по голям. Все пак разглеждам и 5-ци, може пък да излезе нещо читаво.

Обратно на въпроса, моля споделете мнение за 2-те от обявите, ще бъда безкрайно благодарен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 11 Юли 2017, 12:51

^ Потвърждавам. Заедно с патерицата заради газта и споменатите бомбета се оформя доста малко пространство за товарене.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 11 Юли 2017, 14:47

Софийската май е обръщана, разходомера и в mpg. Иначе изглежда по-добре.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от G0-SH0W » 11 Юли 2017, 15:14

streetz написа:Софийската май е обръщана, разходомера и в mpg. Иначе изглежда по-добре.

Хах, направо не знам как го видя, аз не мога на тези снимки (аз поне не мога де :dunno: ) но по VIN си е лява дирекция:

Type AW11
Model 320i - EUR
Development Code E46 (3)
Chassis TOUR
Steering LL
Doors 5
Engine M54
Displacement 2.20
Power 125
Drivetrain HECK
Transmission MECH
Color Titansilber Metallic - 354
Upholstery Stoff Flock Raute/anthrazit - E3AT
Production Plant REGENSBURG
Production Date 2000-09-29

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 11 Юли 2017, 17:19

pampo написа:^ Потвърждавам. Заедно с патерицата заради газта и споменатите бомбета се оформя доста малко пространство за товарене.

Съвсем вярно. Когато имаш е46 започваш да се учиш да редиш багажа внимателно и да използваш дори и най-малкото място. Преди две години ходихме на яз. Доспат за 1 седмица на бунгало с двете деца, събрахме всичко, но в такива моменти ти се иска да е малко по-голям багажника, но все пак това не е 6+1 автомобил. Колкото до гробовете и цената, е46 е кола, в която лесно можеш да си направиш списък на необходимите ремонти при посещение в сервиз преди покупката и да прецениш колко ще ти струват бъдещите разходи. Колата е доволно здрава и надеждна. Разхода на масло и отстраняването му са сред най-скъпите неща при м54-ките, но това също може да се провери при покупката.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 11 Юли 2017, 18:03

С мойто комби пътуваме спокойно 2 човека със яко багаж 4-5 сака + колелото ми което е легнало вътре на пуснати задни седалки, 4 човека всичките със нормален багаж ще е ок също. Возил съм цяла пералня вътре също така 2 колела както идват с кашона (не детски) от магазин, пак 2-ма човека и всички врати затворени :mhihi: :mhihi: . Но като цяло съм сългасен че няма кой знае какъв багажник, най-вече защото е плитък заради задното.
Tires are evil - destroy them all ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от G0-SH0W » 11 Юли 2017, 18:27

cmdkick написа:С мойто комби пътуваме спокойно 2 човека със яко багаж 4-5 сака + колелото ми което е легнало вътре на пуснати задни седалки, 4 човека всичките със нормален багаж ще е ок също. Возил съм цяла пералня вътре също така 2 колела както идват с кашона (не детски) от магазин, пак 2-ма човека и всички врати затворени :mhihi: :mhihi: . Но като цяло съм сългасен че няма кой знае какъв багажник, най-вече защото е плитък заради задното.

Хаха, благодаря много за информацията, аз лично мисля че багажника ще ми е достатъчен при положение че в момента карам Галант седан и го събирам някак (багажа де). Хубавото на комбито, е че има по-голяма кубатура и мога да прибера щората и да редя нагоре.

Избягахме много от въпроса, моля ви дайте мнение за колите за които попитах :help: . Също ми попадна и това като идея : http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11489671336242099&slink=41cs0e но Врачанския край ми е тъмна Индия и не знам до там дали ще стигна.

Питам защото мой приятел пътува утре за София и ако успея да се уговоря с човека може да се пусна и аз :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 325i
Мечтае да кара: Балканче
Детайли за колата: M54B25

Мнение от Tunturi » 11 Юли 2017, 23:24

Лично аз не бих бил толкова път за кола. Не зная дали си ходил на огледи до сега за е46, но на снимки и на живо са доста различни нещата и то в повечето случай си разочарован(поне аз докато търсих беше така ). Уж пише перфектна а като отидеш на поне 3 елемента ръжди и то само от пръв поглед без да си я запалил или огледал още. Гледайте и цветът на боята в багажника, при резервната гума, че има доста снаждани от 2 коли направени на 1. Мнение за конкретните коли може да ти даде ако някой е отишъл на място да ги гледа(явно такива няма из тази тема). А щом до сега не са оплюти значи по картинки поне не се виждат фрапиращи недъзи. Успех с избора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 12 Юли 2017, 8:37

G0-SH0W написа:
streetz написа:Софийската май е обръщана, разходомера и в mpg. Иначе изглежда по-добре.

Хах, направо не знам как го видя, аз не мога на тези снимки (аз поне не мога де :dunno: ) но по VIN си е лява дирекция:

На последната снимка като я отвориш се вижда. Но може и просто да е сменян километража, знам ли.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Потребител
Аватар
Кара: Yamaha R1
Мечтае да кара: E38 740IL

Мнение от Oblivion » 12 Юли 2017, 22:42

http://www.cars.bg/offer/c2208090 Не си губете времето за този обръщан гробник с задна броня цитирам: "аеродинамичен пакет"

Явно ще се събира за нещо по-ново че тоя модел стана като е36...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M4 (F83)

Мнение от terorero » 13 Юли 2017, 8:48

Oblivion написа:http://www.cars.bg/offer/c2208090 Не си губете времето за този обръщан гробник с задна броня цитирам: "аеродинамичен пакет"

Само предната броня е "избягала" от аеродинамичния пакет :D Пък при "по-новото" ако мислиш, че е по-различно положението...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 13 Юли 2017, 8:51

terorero написа:Само предната броня е "избягала" от аеродинамичния пакет :D Пък при "по-новото" ако мислиш, че е по-различно положението...

мда... ама и по VIN го няма... и е по-старичка :mhihi:

JU60008
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 13 Юли 2017, 9:06

Oblivion написа:http://www.cars.bg/offer/c2208090 Не си губете времето за този обръщан гробник с задна броня цитирам: "аеродинамичен пакет"

Аз не мога да разбера едно - като искате 3.0, кожичка, 18-ки, малко повече екстри, защо не влезете в първата срещната автокъща да им покажете колата която сте харесали в Германия/Италия/Швейцария и те да ви я докарат, регистрират и прочие? Поне знаете, че не е обръщана. Модела не е виновен. Колкото по нов е модела, толкова по се обръща.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

ПредишнаСледваща

Назад към E46