Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330xd e90
- Мечтае да кара: John Deere
Re: Бързи въпроси и отговори
Plamenv написа:dextuar написа:Прави се адаптация за зануляване на стойностите.Plamenv написа:Satanism написа:Мисля, че ОЕМ е Пиербург. ти си преценяваш оттам нататък.
Въпрос и от мен. Някой да е сменял дръжката на пасажерската врата?ИЗ интернет чета някакви доста брутални и екстремни DIY-та....наистина ли трябва да се топи пластмаса и т.н?!
Някой знае ли дали се прави някакво софтуерно адаптиране на дебитомера при 3.0д е90 като при някой по-стари коли, или само се трият грешките и колата тръгва?
Много нямам понятие от софтуерни щуротии.. ама има едно момче в моя град което съвсем любителски си ръчка колите та не знам дали ще знае как.. Някаква сложна хамалогия ли ще е или нещо лесно?? С коя програма се работи??
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Колеги, смених дебитомера, но още не съм изтрил грешките. Питах на няколко места и казват, че няма такова нещо като адаптация, сигурно са и толко разбирачи. Нормално ли е само след смяна без чистене и гасене на чека (който свети) колата да си е същата.. в моя случей супер скопена и сеца като и давам пълна газ. Мислех , че поне ще спре тва сецане и прекъсване ама няма никви показатели че е нов дебитомера ( нов бош).
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
Чека угасна сам.. ама пак същата работа на колата.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Ресетни адаптациите от INPA.
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
Някой от Пловдив при който мога да няправя диагностика и адаптация??
- mopasan
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm
Plamenv написа:Някой от Пловдив при който мога да няправя диагностика и адаптация??
https://www.facebook.com/Bmwcodingplovdiv/?fref=ts
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
Колеги ресетнах старите адаптации, изтрих всички грешки(за дебитомер) и пак същото.. никва сила, прекъсва при пълна гас.. много умрела работа. Възможно ли е при сасипан мап сензор да се получава тва? Даваше малко по ниски стойности от исканите. Колата пак влезна в авариен режим.. в Пловдив съм.. утре има ли читав сервиз където да ида?
Колко по малки стойности дава,че чак пали чека (ако въобще е от него)
От мапа и дебитомера като цяло зависи смесообразуването в двигателя,ако друго всичко е ок,може да тестваш с друг мап,или да почистиш твоя.
Когато издиша от някъде турбото светва дебитомера,при мене заради заяждащ ЕГР имах грешка на дебитомера,като го затапих ми пална чека за високи стойности на дебитомер,преди това бяха занижени
От мапа и дебитомера като цяло зависи смесообразуването в двигателя,ако друго всичко е ок,може да тестваш с друг мап,или да почистиш твоя.
Когато издиша от някъде турбото светва дебитомера,при мене заради заяждащ ЕГР имах грешка на дебитомера,като го затапих ми пална чека за високи стойности на дебитомер,преди това бяха занижени

- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
2707E91 написа:Колко по малки стойности дава,че чак пали чека (ако въобще е от него)
С вд40 ставали да го изчиста за проба? Евентиално ще пробвам със софтуерно изолиране на егр ..
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Plamenv написа:2707E91 написа:Колко по малки стойности дава,че чак пали чека (ако въобще е от него)
С вд40 ставали да го изчиста за проба? Евентиално ще пробвам със софтуерно изолиране на егр ..
Не WD40 е мазно - дебитомера трябва да се сух на барут
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Taruno написа: Не WD40 е мазно - дебитомера трябва да се сух на барут
Да добавя за дебитомери - само CRC Mass Air Flow Sensor Cleaner - писано е в много от темите и разделите.
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
Дебиомера е чисто нов на бош. Днеска пръсках с вд 40 в мап сензора и излезна малко масалце. Сложих го и сякаш имаше подобрение.. педала на газта отговаряше по-бързо без да забива колата толко, но за много малко и пак се сбъгяса. Ще поръчам утре един мап от дару. И да питам могат ли да пращат части с еконт от дару или трябва да се ходи?
Според мен трябва да провериш дали всичко е наред с ел. управлението на ЕГР. Аз имах подобен на твоя проблем и го реших като смених точно това 

- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
Ако това му е управлението, сменил съм го.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 03' e46 330d
- Мечтае да кара: Bmw E34 M5
- Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.
При колегите с комбитата, абре тва платнище отзад за багажника след сваляне нацяло заедно с мрежата дето се дига и качване пак, започна много да скърца при неравности и направо ми пръска ушите и дразни адски
. Някой с подобен проблем да знае някво решение ? 

- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
Смених мапа с нов оригинален и пак не се оправи. Утре ще видя какви грешки е записала пак и май ще се наложи да изолирам егр. Какво може да се сбъгяса на един егр, чистил съм го преди 4 5 месеца?