КАТ ще проверява за неплатени глоби и пътниците в колите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: КАТ ще проверява за неплатени глоби и пътниците в колите

Мнение от maxoyn » 06 Юли 2017, 16:08

alx написа:колко е трудно когато ходиш да си регистрираш колата (или да подновиш застраховката) да ти правят тази проверка и докато не си платиш фишовете (с лихвата) да не ти издават регистрацията или застраховката? и после като те спрат и нямаш регистрация/ застраховка да ти спират колата от движение?

ylaine написа:Взеха ми документите и отидоха в кабинката, след малко ме викат и ми обясняват как имам неплатен фиш от 2015г. за фарове и неприятното в случая било, че трябвало да ми вземат книжката :dummy: Аз гледам като гръмнат.. Веднага се сещам, че миналата година преди да регистрирам БМВто, ходих до НАП, за да си платя всички глоби и фишове (2 или 3 не помня колко бяха), защото вече проверяваха в КАТ Пловдив, и ако имаш нещо неплатено не можеш да регистрираш кола. Така, платих си ги, след това си регистрирах колата и всичко 6 точки. Този месец (юни 2017г.) регистрирах още една кола и разбира се нямах никакви проблеми в КАТ и не излезнаха никакви задължения.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 06 Юли 2017, 16:43

KPETEH написа:
K_Ilkov написа:Батееее, аз прекарах достатъчно време в КАТ вече :mhihi: Иначе бих дошъл :yes:

Аре ве. Ще черпа кафе, тамън да се запознаем. А за фолиото не си прав щото ти виждал ли си бмв без фолю? Не ми отговаряй, аз щи кажа: Нама, щот умирали рибите вътре...
П.с. 8 съм там 0885320111

Ще съм там около 8 само паркирането може да ме забави няколко минути :yes:

Сега звъннах в КАТ Благоевград, че там ми е издавана книжката, да ги питам за въпросния документ дето се чака 30дни и леко ги шокирах :mhihi: , а и беше 5 без 10 :mhihi:
Като им казах за какво ми трябва ми обясниха, че по ЕГН на място проверяват и даже дават разпечатка(без такса уж :mhihi: ).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 06 Юли 2017, 18:46

maxoyn, точно за това говоря! Аз винаги съм самокритичен! Ако знаех за тоя фиш, щях да си кажа "ее, да се е** в тъпака, сега за 20лв гледай кви главоболия имам!". Но не, проверен съм общо 3 пъти, веднъж в НАП и 2 пъти в КАТ и такъв фиш НЯМА. После ме спират и излиза тоя фиш от небитието.. и отгоре на всичко ми казват, че те с КАТ Пловдив били с една и съща система :conf: Да им *ера на системата!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Юли 2017, 20:36

Айде сега засади на граничните пунктове. Ще приключат май скоро оплакванията от това, че не си събирали глобите:

КАТ причаква летуващите в Гърция с фишове на границата

https://fakti.bg/bulgaria/247541-kat-pr ... =firstpage
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 09 Юли 2017, 20:44

А ако летуваш не в Гърция няма да те чакат с фиш. Ей много кухи тея.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 09 Юли 2017, 21:00

Днес на колегата са му дали една снимка от 2012 :kuku:
Ако плати в срок ползва намаление :lalala:
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 10 Юли 2017, 7:52

Top Gun Maverick написа:Айде сега засади на граничните пунктове. Ще приключат май скоро оплакванията от това, че не си събирали глобите:

КАТ причаква летуващите в Гърция с фишове на границата

https://fakti.bg/bulgaria/247541-kat-pr ... =firstpage

Не знам какъв жалък и некомпетентен тъпунгер трябва да си за да измислиш такава мярка ... честно ...

Колко от тия без книжки, с коли "без прехвърляне" и неплатени данъци и глоби ще хванат на връщане от Гърция?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 10 Юли 2017, 9:11

Don_Diego написа:Днес на колегата са му дали една снимка от 2012 :kuku:

Това е живо изнудване и нямат право. Абсолютната давност е 3 г. за актовете на КАТ. Освен ако не е прекъсвана. Снимка, не е фиш, не е акт, не е наказателно постановление. Ако последното не е издадено 6 мес. след установяване на нарушението, няма и наказание, чл.34, ал.3 ЗАНН.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: х5 4.6is
Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра

Мнение от Батман » 10 Юли 2017, 9:39

Elesar74 написа:

Това е живо изнудване и нямат право. Абсолютната давност е 3 г. за актовете на КАТ. Освен ако не е прекъсвана. Снимка, не е фиш, не е акт, не е наказателно постановление. Ако последното не е издадено 6 мес. след установяване на нарушението, няма и наказание, чл.34, ал.3 ЗАНН.

Срок за връчване не е ли 1год.??

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maxoyn » 10 Юли 2017, 9:48

Просто правят каквото си искат и както им дойде, какви срокове?

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 10 Юли 2017, 10:00

Мда, оказа се, че пазителите на закона от КАТ намериха начин да си свършат работата,
от която са абдикирали от 25+ години като спрат да спазват законите :mhihi:

Е тва ако не е държава на абсурда :banghead:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 10 Юли 2017, 10:02

Абсолютната давност за изпълняване на наложеното наказание е максимално три години. Освен, ако няма предприети мерки за принудително събиране на сумата.

Това, че едно постановление не е връчено не означава че не е влязло в сила. чл.58, 2 от ЗАНН урежда процедурата за т.нар. "неприсъствено връчване". Т.е., ако имаме такова излиза че могат да ни отнемат книжката на пътя.

(2) Когато нарушителят или поискалият обезщетение не се намери на посочения от него адрес, а новият му адрес е неизвестен, наказващият орган отбелязва това върху наказателното постановление и то се счита за връчено от деня на отбелязването.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 10 Юли 2017, 10:02

Батман написа:
Elesar74 написа:

Срок за връчване не е ли 1год.??

Ако след установяване на нарушението(Акт), не е издадено наказателно постановление до 6 мес. тогава няма и наказание. Връчването няма отношение тук. Ако нищо не е издадено, нищо и не може да бъде връчено. Наказателното постановление не се изпълнява когато е наложена глоба, ако са изтекли 2 г. Със снимка от 2012 никой не може да те търси за нищо, това е според мен, снимката не е основание за налагане на наказание, дори акт-а не е.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 10 Юли 2017, 10:06

Защо да не е?

"Снимките" които аз съм виждал са реално фишове със снимка.
Т.е. имат си всички реквизити на фиш и на гърба(по спомен) е снимката.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 10 Юли 2017, 10:11

Elesar74 написа:Ако след установяване на нарушението(Акт), не е издадено наказателно постановление до 6 мес. тогава няма и наказание. Връчването няма отношение тук. Ако нищо не е издадено, нищо и не може да бъде връчено. Наказателното постановление не се изпълнява когато е наложена глоба, ако са изтекли 2 г. Със снимка от 2012 никой не може да те търси за нищо, това е според мен, снимката не е основание за налагане на наказание, дори акт-а не е.

Така е. Горното го написах за да уточним, че абсолютната давност е 3 години независимо дали има прекъсвания или не.

TheDriver написа:Защо да не е?

"Снимките" които аз съм виждал са реално фишове със снимка.
Т.е. имат си всички реквизити на фиш и на гърба(по спомен) е снимката.

Не. Снимката си е снимка, а фишът се издава след преглеждане от служител. Пълният списък необходими реквизити е: териториалната структура на МВР, на която територия е установено нарушението; мястото, датата, точния час на извършване на нарушението; регистрационния номер на МПС; собственика, на чието име е регистрирано возилото; описание на нарушението; кои законови разпоредби са нарушени; размера на глобата; срока, сметката или мястото за доброволното ѝ заплащане.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата