Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Re: Разход на нашите автомобили
10 дни я засичам , градско София . Маршрут Овча Купел - Капитал Форт(цариградско)- 18.9 км ( Маршрута е през младост) час на каране 8:40 пристигане 9:30. Връщане Капитал Форт-Овча Купел - 20 км ( тъй като минавам през бул . Климент Охридски) . Всеки път разхода ми в двете посоки е между 9.5 и макс 10.5/100 , в трафика без ръчкане , задръствания типичните за часовете 8:30 сутрин и 17:30. Околовръстното с около 90-110 зависи колко позволява лява лента.
Като цяло съм доволен

Като цяло съм доволен

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
CrazyElement написа:10 дни я засичам , градско София . Маршрут Овча Купел - Капитал Форт(цариградско)- 18.9 км ( Маршрута е през младост) час на каране 8:40 пристигане 9:30. Връщане Капитал Форт-Овча Купел - 20 км ( тъй като минавам през бул . Климент Охридски) . Всеки път разхода ми в двете посоки е между 9.5 и макс 10.5/100 , в трафика без ръчкане , задръствания типичните за часовете 8:30 сутрин и 17:30. Околовръстното с около 90-110 зависи колко позволява лява лента.
Като цяло съм доволен![]()
Къде се изгуби пак ли те блокнаха
Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
adovet написа:CrazyElement написа:10 дни я засичам , градско София . Маршрут Овча Купел - Капитал Форт(цариградско)- 18.9 км ( Маршрута е през младост) час на каране 8:40 пристигане 9:30. Връщане Капитал Форт-Овча Купел - 20 км ( тъй като минавам през бул . Климент Охридски) . Всеки път разхода ми в двете посоки е между 9.5 и макс 10.5/100 , в трафика без ръчкане , задръствания типичните за часовете 8:30 сутрин и 17:30. Околовръстното с около 90-110 зависи колко позволява лява лента.

По темата, Асеновград-Пловдив, Пловдив градско, Пловдив-Бургас (със 140км/ч автопилот), Бургас градско и обратно 9л/100км с включен климатик естесвено, много доволен.

- adovet
- старши ентусиаст
-
Exclusive89 написа:adovet написа:CrazyElement написа:10 дни я засичам , градско София . Маршрут Овча Купел - Капитал Форт(цариградско)- 18.9 км ( Маршрута е през младост) час на каране 8:40 пристигане 9:30. Връщане Капитал Форт-Овча Купел - 20 км ( тъй като минавам през бул . Климент Охридски) . Всеки път разхода ми в двете посоки е между 9.5 и макс 10.5/100 , в трафика без ръчкане , задръствания типичните за часовете 8:30 сутрин и 17:30. Околовръстното с около 90-110 зависи колко позволява лява лента.
![]()
![]()
![]()
По темата, Асеновград-Пловдив, Пловдив градско, Пловдив-Бургас (със 140км/ч автопилот), Бургас градско и обратно 9л/100км с включен климатик естесвено, много доволен.
Бензин ли си?
Изпратено от моят P00A с помощта на Tapatalk
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Exclusive89 написа:По темата, Асеновград-Пловдив, Пловдив градско, Пловдив-Бургас (със 140км/ч автопилот), Бургас градско и обратно 9л/100км с включен климатик естесвено, много доволен.
Не знам как си доволен, като хоратата карат софийско градско, в трафик с този разход и са с едни 150 коня над твоите (не се знае със сигурност колко са)!

- adovet
- старши ентусиаст
-
Exclusive89 написа:Печка колега, евро 3.
Нещо множко е в този случай
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
Е ся айде 8,8 закръглих малко
и съм с 19ски. И в Плоиф и в Бургас е карана доста в градЪ.

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
За два дни каране и изминати 540 км, ми даде 10.8л/100 км среден разход. Пътувах от Тополовград до Варна и обратно, през Средец-Бургас-Сл. Бряг-Варна.Бяхме четирима души в колата с общо тегло малко под 400 кг и доста багаж. Имаше колони и карането беше затруднено. Градско във Варта навъртях 40 км. Колата е 530i N52B30 - 258 к.с.
- dir2cas
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е46 330d, E60 545i
София - Превеза (по път за Лефкада, Гърция) ~ 665km, 9.8 l/100km
За целия трип - София - Василики (о. Лефкада) - каране на острова по завоите и хълмовете - обратно до София ~ 1660km, 10.8 l/100km
Борда мисля че дава малко отклонение, така че реалните стойности са малко по-високи но не с повече от 1л.
За целия трип - София - Василики (о. Лефкада) - каране на острова по завоите и хълмовете - обратно до София ~ 1660km, 10.8 l/100km
Борда мисля че дава малко отклонение, така че реалните стойности са малко по-високи но не с повече от 1л.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
badsharki написа:Exclusive89 написа:По темата, Асеновград-Пловдив, Пловдив градско, Пловдив-Бургас (със 140км/ч автопилот), Бургас градско и обратно 9л/100км с включен климатик естесвено, много доволен.
Не знам как си доволен, като хоратата карат софийско градско, в трафик с този разход и са с едни 150 коня над твоите (не се знае със сигурност колко са)!
БаДка ако искаш вярвай

ПС: За конете в не една , не две теми съм давал дино графика , така че това смятам да не го коментирам.
И пак те моля ти и другите , ако няма какво да казваш не го казвай колега. Аз го пиша това за да споделя и да помогна на колегите , искаш ли да ти покажа личните ми съобщения да видиш , колко хора ми пишат за съвет? Защото съм единствения тука , който не се заяжда с хората(или от малкото поне).
Разбери , че всички датчици по-колата са ми сменени , турбините рециклирани , кутията и тя , наскоро и верига сменена , колата се кара леко , все пак в тези часове няма как да и удрям кик дауни + околовръстното разход от порядъка на 9.5-10 , е напълно нормален.
За справка , няколко дни ходих с на баща ми мергела Е320 бенз , 2002 год на газ , 4х4 224 коня ... еми 14 газ ... ако го обърнеш в дизел излиза 5.6/100 , това освен ако не карам 118Д едвали мога да дам такъв разход ... така че не мисля , че ми гори малко колата , просто не си го карал точно моя маршрут , нито пък знаеш как карам , че да даваш предположения ..
- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Аз пък друго забелязах за автомата ,че когато е карашс с 80км/ч и постоянно намаляш или увеличваш скоростта гори повече отколкото ако я караш постоянно със 140 на 6-та и оборотомера ти стои на 2000 оборота. Иначе след много експерименти с бензиностанции съм най-доволен от РОМПЕТРОЛ . И друго интересно с е39-ка дизела Асеновград - Пловдив и градско в Пловдив минавам повече км с едно и също заредено количество отколкото с е60 530 д - автомат ,но пък ако тръгна магистрално София - Пловдив - Бургас -Пловдив , с е60 минавам с близо 120-150 км повече с един резервоар отколкото с е39-ката дизела
)) като и двете ги карам на 140 не ги шпоря с тази разлика, че е39-ката оборотомера при 140км/ч стои на 3300 оборота, а при е60-ката оборотомера при тази скорост е на 2000 оборота !:))

Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- CrazyElement
- ентусиаст
-
И така този уикенд си направих малка почивка до морето и обратно и така или иначе фулирах колата , реших да я засека в моята така често правена дестинация Хасково-София .
228 км , от който 10 са извънградско и още 10 които са от околовръстното(църна маца) до ОМВ на бъкстон където заредих дефактно.
Скоростта по магистралата беше 120 км/ч темпомат с много рядко ускорение до 140 за изпреварване( принципно не карам с 120 но магистралта беше натоварена и нямаше как да поддържам постоянна по-висока скорост).
Разхода по борд 6.4/100 с включен климатик, от скрито меню номер 04 ми показва , че колата е изгоряла 14.7 литра за 228.3 км или 6.4.
Зареждам на колонката на ОМВ , количество поето 14.780 литра ... или 1:1 с разхода по компютъра на колата.
ТОВА е специален поздрав за моя приятел АДОВЕТ , който толкова мрънкаше и се опитваше да обяснява как колата ми горяла едва ли не 10 литра отгоре спямо борд комп. Приятел, аз колата си я поддържам и човека при , който правих ремапа ми я синхронизра да е 1:1 с това , което е зададено по горивните карти , не като "пишман" маперите , където ти оставят старите показания , а реално колата е с ремап и излиза , че ти гори супер малко а дефактно си гори много повече.. Надявам се да си вземеш поука и да спреш във всяка тема да се заяждаш с хората и да разбереш , че не на всички колите са като твоята , различни коли , различно състояние!

228 км , от който 10 са извънградско и още 10 които са от околовръстното(църна маца) до ОМВ на бъкстон където заредих дефактно.
Скоростта по магистралата беше 120 км/ч темпомат с много рядко ускорение до 140 за изпреварване( принципно не карам с 120 но магистралта беше натоварена и нямаше как да поддържам постоянна по-висока скорост).
Разхода по борд 6.4/100 с включен климатик, от скрито меню номер 04 ми показва , че колата е изгоряла 14.7 литра за 228.3 км или 6.4.
Зареждам на колонката на ОМВ , количество поето 14.780 литра ... или 1:1 с разхода по компютъра на колата.
ТОВА е специален поздрав за моя приятел АДОВЕТ , който толкова мрънкаше и се опитваше да обяснява как колата ми горяла едва ли не 10 литра отгоре спямо борд комп. Приятел, аз колата си я поддържам и човека при , който правих ремапа ми я синхронизра да е 1:1 с това , което е зададено по горивните карти , не като "пишман" маперите , където ти оставят старите показания , а реално колата е с ремап и излиза , че ти гори супер малко а дефактно си гори много повече.. Надявам се да си вземеш поука и да спреш във всяка тема да се заяждаш с хората и да разбереш , че не на всички колите са като твоята , различни коли , различно състояние!

- adovet
- старши ентусиаст
-
А честито, най на края събра пари да напълниш резервоара до горе. Да си го изхарчиш със здраве.
ПС. Пак си смяташ по твои си методика . Като минеш 700-800км. го напълни пак до горе и тогава ще разбереш дали ти е верен борда, макар че трябва да го направиш това нещо няколко пъти за да си сигурен . Нали се сещаш че за 200км. Отклонението е много малко. Последния път като заредих и като изключи пистолета после допълних още 3,5л
ПС. Пак си смяташ по твои си методика . Като минеш 700-800км. го напълни пак до горе и тогава ще разбереш дали ти е верен борда, макар че трябва да го направиш това нещо няколко пъти за да си сигурен . Нали се сещаш че за 200км. Отклонението е много малко. Последния път като заредих и като изключи пистолета после допълних още 3,5л