Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Бързи въпроси и отговори
Мерси, баш това търсех и помня, че е играчка...b00st написа:dextuar написа:Като я вкарах, грам не скърцаше. Първото лято и зимите беше ок, но миналото лято края и сега на жегите ме вбесява. Та дайте къде могат да ми го оправят или пък аз нещо, ако мога да минимизирам скърцането, че сега не се търпи.Gqbriel написа:b00st написа:Баси тия 90ки много се разкърцват тука интериорите явно. На един приятел вътре ако си затвориш очите все едно си в Е36ца.
Принципно доста здраво е сглобена,но налите пътища им таковат таковата..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Дискутирано е тука възможната причина
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 6#p4290736
Приятно разглабяне
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Бързи въпроси и отговори
dextuar написа:Мерси, баш това търсех и помня, че е играчка...b00st написа:dextuar написа:Като я вкарах, грам не скърцаше. Първото лято и зимите беше ок, но миналото лято края и сега на жегите ме вбесява. Та дайте къде могат да ми го оправят или пък аз нещо, ако мога да минимизирам скърцането, че сега не се търпи.Gqbriel написа:b00st написа:Баси тия 90ки много се разкърцват тука интериорите явно. На един приятел вътре ако си затвориш очите все едно си в Е36ца.
Принципно доста здраво е сглобена,но налите пътища им таковат таковата..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Дискутирано е тука възможната причина
viewtopic.php?p=4290736#p4290736
Приятно разглабяне
Колко му е, за половин ден работа

Ето да са надъхаш -
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
На мен нищо в Е90 не ми се струва солидно. Грях или не - ще си призная, че А4 ми изглежда по-солидно сглобената кола. Същите са ми впечатленията и Q5 vs X3 и F01/F02 vs A8. Никога не бих предпочел изброените аудита пред изброените BMW-та (както се вижда и от профила ми), но не мога да си кривя душата. Изброените Аудита са ми пред погледа почти всеки ден и имам навъртяни с тях доста километри.
Днес забелязах, че на таблото е светнала лампата за отработените газове. Да попитам - е ли това предупреждние за някакъв сериозен пробем и какво всъщост означава това, кога и защо се появява и какво може да се направи в случая, т.е. трябва ли непременно да ходя на диагностика в сервиз или мога да направя нещо и сам за решаването на проблема. Благодаря.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
zaharia написа:Днес забелязах, че на таблото е светнала лампата за отработените газове. Да попитам - е ли това предупреждние за някакъв сериозен пробем и какво всъщост означава това, кога и защо се появява и какво може да се направи в случая, т.е. трябва ли непременно да ходя на диагностика в сервиз или мога да направя нещо и сам за решаването на проблема. Благодаря.
Диагностика задължително. Най - вероятно ЕГР а има проблем.
Принципно ако не му обърнеш внимание, може да вкара колата в авариен режим.
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
stocky написа:На мен нищо в Е90 не ми се струва солидно. Грях или не - ще си призная, че А4 ми изглежда по-солидно сглобената кола. Същите са ми впечатленията и Q5 vs X3 и F01/F02 vs A8. Никога не бих предпочел изброените аудита пред изброените BMW-та (както се вижда и от профила ми), но не мога да си кривя душата.
А какви са предимствата на е90 и 7сериес пред А8 и А4? Джиповете не ме интересуват.
Мерси.
- merx
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 N46B20
- Мечтае да кара: M4 CS
vvasilev1 написа:zaharia написа:Днес забелязах, че на таблото е светнала лампата за отработените газове. Да попитам - е ли това предупреждние за някакъв сериозен пробем и какво всъщост означава това, кога и защо се появява и какво може да се направи в случая, т.е. трябва ли непременно да ходя на диагностика в сервиз или мога да направя нещо и сам за решаването на проблема. Благодаря.
Диагностика задължително. Най - вероятно ЕГР а има проблем.
Принципно ако не му обърнеш внимание, може да вкара колата в авариен режим.
Колата е бензин, какъв ЕГР?
Точно чека, който светва за изгорелите газове няма да вкара колата в никакъв авариен режим. Това може да се случи, ако колата има някакъв друг проблем, но за целта трябва да се провери за грешки.
Моята като я взех си светваше през определен период, докато в един момент не ми се прецака едната бобина, тогава светваше много бързо след като изтриех грешката. От тогава се включва рядко и то само на извънградско.
Може да разгледаш и тази тема ->http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=112&t=406284&p=4177440&hilit=gqbriel+%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80#p4177440
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Аз не знам що съм предпожил, че е дизел. Извинете
Благодаря колеги, в най-лошия случай вероятно става въпрос за катализатори, ама да видим.
- ilhansyuleymanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Fiat Tipo SW 2020 1.4 T-JET
Здравейте. Направих проверка по каталожен номер на предни спирачни дискове в Дару, и цената излиза 326.99 лв. Някой знае ли дали цената е за бройка или два диска.
Това е каталожния номер 34116854999
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
ilhansyuleymanov написа:Здравейте. Направих проверка по каталожен номер на предни спирачни дискове в Дару, и цената излиза 326.99 лв. Някой знае ли дали цената е за бройка или два диска.
Ако цената беше за 2 диска нямаше да се купуват алтернативи

- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330xd e90
- Мечтае да кара: John Deere
Колеги ще махам пеперудите и гледам в олх някакви тапи. Някой знае ли какъв трябва да е диаметъра на тапите, че гледам ту 22мм ту 32мм и се чудя??? Също да питам че като свалям колектора направо ще сменя свещите и релето- каква марка свещи и реле?
Plamenv написа:Колеги ще махам пеперудите и гледам в олх някакви тапи. Някой знае ли какъв трябва да е диаметъра на тапите, че гледам ту 22мм ту 32мм и се чудя??? Също да питам че като свалям колектора направо ще сменя свещите и релето- каква марка свещи и реле?
Оригинал или Beru. За тапите ще помогне друг колега

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
awful написа:ilhansyuleymanov написа:Здравейте. Направих проверка по каталожен номер на предни спирачни дискове в Дару, и цената излиза 326.99 лв. Някой знае ли дали цената е за бройка или два диска.
Колега цената е паднала с 230лв., преди три месеца бяха по 550лв. за брой.
На тая цена виж да си намериш и някоя отстъпка около 10-12% максимално мисля беше на тая група и се връзват перфектно

vld написа:awful написа:ilhansyuleymanov написа:Здравейте. Направих проверка по каталожен номер на предни спирачни дискове в Дару, и цената излиза 326.99 лв. Някой знае ли дали цената е за бройка или два диска.
Колега цената е паднала с 230лв., преди три месеца бяха по 550лв. за брой.
На тая цена виж да си намериш и някоя отстъпка около 10-12% максимално мисля беше на тая група и се връзват перфектно
На този сайт цената е 114е за диск плюс доставка Обаче не знам как стои въпроса с гаранциите, по скоро няма да може да се разчита на тях.
https://www.partacus.de/ersatzteile/suc ... 4116854999
ПП Оказа се, че за този сайт има много оплаквания, че им задържат парите и не могат да си ги получат, ако поръчания артикул не е наличен. Аз имам при тях две поръчки, при които нямаше проблеми. Други на които продават оригинални части са
http://www.partsbase.de и http://www.leebmann24.de от където съм купувал и всичко е било наред.
Последна промяна zaharia на 09 Юли 2017, 1:28, променена общо 3 пъти