Криптовалути
Модератор: Общи модератори
Re: Криптовалути
steeN написа:Иначе аз виждам аналогия със златната треска (то така е и прокетирано нарочно де). В началото са ходели по реките и с голи ръце са вадели злато, после промиване с машини, живак и т.н. глупости, и накрая само големи компании могат да го правят както е сега.
Ами не е точно така, щот големите фирми работят с ati/nvidia, т.е всеки има достъп до тази техника. Когато трудността на блока се вдигне, тя се вдига за всички, без значение дали имаш 10 склада или гейминг пц. Много скоро обаче всичко ще е безмислено, "difficulty bomb" https://www.coinwarz.com/difficulty-cha ... ulty-chart
И след като стане безсмислено, идва proof-of-stake

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
KUM4o написа:Гледам на Antminer l3+ му дават 504MH/s, което по калкулаторите за LTC, че за ден копае около 1 монета или около 40$. Това месечно е около 1200$. Тези цифри ми харесаха и в сайта рекламират копачката като една от най-добрите за LTC и при цена от 3500лв със захранването ми се вижда примамлива. Аз до сега не съм копал нищо само съм чел и ми е интересно хора занимаващи се с това дали тези цифри давани от производителя са що годе реални? Не гоня 1200 долара приход на месец едни 500лв ако докарва тая копачка пак съм предоволен.
Има разни интернет калкулатори, които дават "добив" към момента и вероятност колко да изкараш за 1м... само че в момента, примерно, вероятността е доста под това, което беше преди седмица...
Освен това... тая "мравка" може да копае само Scrypt... нищо друго... ама нищо... ако по някаква причина цената на LTC падне още, може да се окаже, че тия 3500лв може и да не ги видиш никога обратно т.е. да избиеш инвестицията.... освен това конкретният L3+ ще се разпраща на предварително поръчалите го след 15-ти юли... ако не си от тях - трябва да чакаш още повече, за втора партида.... ASIC копачките почти нямат ликвидност т.е. говоря за времето, когато ще ти се прииска го продадеш... вероятно ще има още доста хора, които ще продават и вероятно няма да можеш да вземеш и 50% от неговата стойност... поради това и масово се копае с VGA - много по-висока доходност и ликвидност на хардуера...
P.S. Когато гледаш ASIC-и, винаги гледай за същите пари каква машина с VGA може да се направи.... щото може да се окаже, че с VGA ще изкарваш повече

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
acer написа:Ethereum-а бутна всички валути в момента, но не щот няма търсене, а щот търсенето е толкова голямо че ексченджовете лагнаха и се чака 24ч за поръчка![]()
Викаш толкова много хора искат да го купят, че цената се срина

Реално щом цената пада, значи повече продават отколкото купуват. А мрежата блокира заради транзакциите към ICO-тата.

Очаквайте същото като почнат да събират пари за Тезос, особено ако събират само етх

Иначе за PoS, аз не съм видял читав и работещ вариант никъде. Слушах му мечтите на Влад, но в краен случай най-много да станем PoW+PoS. А минат ли случайно на чист PoS, най-вероятно ще видим нов форк пак - ETH Minig Classic

И все пак ако има наплашени колеги от PoS-а, може да спазарим картите, пишете на ЛС

Tux0 Ca !

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Откакто се разписаха няколко човека навътре в нещата аз разбирам,
че палитрата от неща чиято стойност е тотално неясна е огромна и се търгуват доста сериозно
пп. да не излезе, че нещо хейтя
темата ми е интересна много, просто споделям какво ми прави впечатление 
че палитрата от неща чиято стойност е тотално неясна е огромна и се търгуват доста сериозно

пп. да не излезе, че нещо хейтя

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Mollov
- Мародератор
-
K_Ilkov написа:Откакто се разписаха няколко човека навътре в нещата аз разбирам,
че палитрата от неща чиято стойност е тотално неясна е огромна и се търгуват доста сериозно![]()
пп. да не излезе, че нещо хейтятемата ми е интересна много, просто споделям какво ми прави впечатление
Можеш да приравниш тая мисъл и към $US

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
По тая логика всички валути са фитка, щото реално зад тях седят едни кухи обещания на сюзерена (държава или съюз), че хартията в джоба има стойност.
Si non confectus, non reficiat.
SpUd3r написа:
Реално щом цената пада, значи повече продават отколкото купуват. А мрежата блокира заради транзакциите към ICO-тата.
Мисля че много хора са си оставили етера на стоп ордер-и и ICO-тата ги задействаха.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Zagy написа:По тая логика всички валути са фитка, щото реално зад тях седят едни кухи обещания на сюзерена (държава или съюз), че хартията в джоба има стойност.
добро утро

acer написа:...
ми то и ти имаш достъп до оборудване да си направиш мина... кой ти е забранил... имаш ли кинтите обаче?
тия видео карти се равняват на ей тва от тогава

"high tech shit"

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
И да имам не бих инвестирал.
В момента възвръщаемостта на биткойн antminer s9 е около 1500-2000$ на година, т.е говорим за ROI x 1-2 пъти. През 2008-ма можеше да "изравяш" биткойни с лаптоп. Структуратата на криптовалутите е трудността да се вдига експоненциално, т.е имаш лимитирано време да "копаш" и roi-то пада.. то за тва genesis-mining на 500 MH/s си слагат около 4000-6000$ отгоре вместо да си копат
Който иска да стане милионер да копа една от над 200-те валути с ниска трудност и да се надява цената да се вдигне
http://www.gridcoin.us/ тва изглежда интересено, ако може цялата тази изчислителна мощ да се впрегне за реални проблеми.
В момента възвръщаемостта на биткойн antminer s9 е около 1500-2000$ на година, т.е говорим за ROI x 1-2 пъти. През 2008-ма можеше да "изравяш" биткойни с лаптоп. Структуратата на криптовалутите е трудността да се вдига експоненциално, т.е имаш лимитирано време да "копаш" и roi-то пада.. то за тва genesis-mining на 500 MH/s си слагат около 4000-6000$ отгоре вместо да си копат

Който иска да стане милионер да копа една от над 200-те валути с ниска трудност и да се надява цената да се вдигне

http://www.gridcoin.us/ тва изглежда интересено, ако може цялата тази изчислителна мощ да се впрегне за реални проблеми.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Mollov написа:K_Ilkov написа:Откакто се разписаха няколко човека навътре в нещата аз разбирам,
че палитрата от неща чиято стойност е тотално неясна е огромна и се търгуват доста сериозно![]()
пп. да не излезе, че нещо хейтятемата ми е интересна много, просто споделям какво ми прави впечатление
Можеш да приравниш тая мисъл и към $US
Абсолютно

Аз още в началото казах, че традиционните валути от много време са едни хартийки ...
Въпроса е, че не можеш да си напечаташ Молловски долар

да започнете с приятели да се разплащате с него и да кажеш, че струва 3000 американски

Всъщност може и да може, де да знам

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
acer написа:И да имам не бих инвестирал.
В момента възвръщаемостта на биткойн antminer s9 е около 1500-2000$ на година, т.е говорим за ROI x 1-2 пъти. През 2008-ма можеше да "изравяш" биткойни с лаптоп. Структуратата на криптовалутите е трудността да се вдига експоненциално, т.е имаш лимитирано време да "копаш" и roi-то пада.. то за тва genesis-mining на 500 MH/s си слагат около 4000-6000$ отгоре вместо да си копат![]()
Защо се хвърляте на ASIC-и и обсъждате тях не разбирам

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Колеги,хубаво сравнявате банкноти с тези жетончета,но валутата поне дадена държава е законно платежно средство.ДОколкото знам BTC е така само в Япония.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Mollov
- Мародератор
-
Bogat-Beden написа:Колеги,хубаво сравнявате банкноти с тези жетончета,но валутата поне дадена държава е законно платежно средство.ДОколкото знам BTC е така само в Япония.
Въпросът е, че ако имаш "жетончета", можеш да си направиш VISA/Master Card Debit, която да ти е вързана с "жетончетата" и във всяка една държава да си изтеглиш на ATM от конкретното законно платежно средство

K_Ilkov написа:
Въпроса е, че не можеш да си напечаташ Молловски долар![]()
да започнете с приятели да се разплащате с него и да кажеш, че струва 3000 американски![]()
Всъщност може и да може, де да знам
Може, може, и е над 3000 $US

madafaka_donkele написа:
Защо се хвърляте на ASIC-и и обсъждате тях не разбирамТе са много специализиран хардуер, с който освен да се набуташ нищо друго няма да свършиш. Много по-добрия вариант е риг с карти. Един coin, като умре се мяташ на другия. Към момента има над 950 различни coin-и. Все нещо ще закачиш. А ROI-то при копане се променя с всеки изминал ден. И 2008-а е било така и 2010-а и сега е така. С тази разлика, че точно сега или по-точно последните 2-3 месеца е малко лудница, но тва не бива да те отказва, ако си решил да се пробваш.
Мислиш ли че света има нужда от 950 монети ?

ЕTH-то го наблядавам просто от интерес и забелязах че преди 5 дни 1 МH генерираше 0.01638, днеска е 0.01499.. на 0.01000 ще стигат да си платиш тока и малко отгоре. Ако цената расте като на биткойн приходите биха били други, но за сега това не се случва. Гледах някви големци от силициевата долина изкупуват биткойни и си ги държат, вярват че ще остане доминантен и цената само ще се вдига.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
acer написа:И да имам не бих инвестирал.
Аз говорех да си направиш златна мина

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes