Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Демирев » 23 Юни 2017, 10:43

http://haskovo.info/61308/%D0%B6%D0%B5% ... %81%D1%82/

колеги слагайте коланите на задните места! 63 годишната варненка в реанимация е майка ми :( :( :(
стомаха ми е на буца :|
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 23 Юни 2017, 10:53

Дано се възстанови и всичко да е наред! Коланите на задните места са също толкова важни, колкото и на предните и не трябва да се пренебрегват.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 23 Юни 2017, 11:22

stocky написа:Коланите на задните места са също толкова важни, колкото и на предните и не трябва да се пренебрегват.

+1. Може да се види в това видео какво се случва като си без колан отзад. Иначе пожелавам благополучно възстановяване за жената.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 24 Юни 2017, 0:01

Аз пък днес разбрах, че имам ангел-пазител :angel: ! На връщане от Видин (от началото на годината само съм направил над 40 пъти София-Видин-София + още толкова миналата година), малко преди Враца, на последния участък с три лентов път (две ленти към София, една към Видин) незнайно защо реших да мина в дясната лента - тук е момента да обясня, че там редовно минавам с доста висока скорост и винаги съм в лявата лента по ред причини. Та на въпросния участък за първи път от над 100 преминавания реших да мина в дясната лента, когато в обратната посока някакъв Кадет изпреварваше камион с над 120-130 (мястото е много гадно, явява се нещо като връх има и завой и доста растителност, Кадета го видях буквално на 200 метра от мен), ако бях в лявата лента - никакъв шанс за реакция и сега нямаше да пиша в темата :banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 24 Юни 2017, 7:36

Don_Diego написа:Аз пък днес разбрах, че имам ангел-пазител :angel: ! На връщане от Видин (от началото на годината само съм направил над 40 пъти София-Видин-София + още толкова миналата година), малко преди Враца, на последния участък с три лентов път (две ленти към София, една към Видин) незнайно защо реших да мина в дясната лента - тук е момента да обясня, че там редовно минавам с доста висока скорост и винаги съм в лявата лента по ред причини. Та на въпросния участък за първи път от над 100 преминавания реших да мина в дясната лента, когато в обратната посока някакъв Кадет изпреварваше камион с над 120-130 (мястото е много гадно, явява се нещо като връх има и завой и доста растителност, Кадета го видях буквално на 200 метра от мен), ако бях в лявата лента - никакъв шанс за реакция и сега нямаше да пиша в темата :banghead:

А защо не обърна и не го пенсионира тоя в кадета?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 24 Юни 2017, 11:45

Не бях сам в колата и ни чакаха в София :banghead:
Ако бях сам щеше да пише за мен в днешните вестници
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 24 Юни 2017, 17:26

От както се затопли и съм на тръни заради мотористите. По принцип съм доста толерантен с тях, винаги им правя път, като го видя да се муши между колите, също му правя път. Има такива, които ти благодарят, има и от тия, дето даже и ти поглежда кисело стил "Не ти ли е ясно, че по принцип трябва да седиш така, да има място за мен".

Има обаче едни Х процента от мотористите, които сами не се пазят, но на автомобилите си са лепнали от ония лепенки "Пази моториста".

Единия от случаите е.. онази вечер пресичам шест лентов булевард. На мен като пешеходец ми свети зелено. Минавам първото платно и по някакъв инстинкт винаги се оглеждам, стигам до втората част на булеварда и виждам един моторист как само леко намали и мина на абсолютно чисто червено.

Другият беше от снощи. Карам на Ломско Шосе, поглеждам в огледалото и точно в този момент виждам един моторист как излиза с бясна скорост от колоната и продължава да навива масура. Чудно ми е, дали този или тези, които го правят това се замислят, че например Ломско Шосе и място, с доста пешеходни пътеки, но и много народ пресича не където трябва. Този, с тази скорост, ако уцели един от тези, дали му е ясно, че хем ще разфасова пешеходеца, хем и той ще се помеля?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 24 Юни 2017, 17:36

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 24 Юни 2017, 20:37

randity написа:От както се затопли и съм на тръни заради мотористите. По принцип съм доста толерантен с тях, винаги им правя път, като го видя да се муши между колите, също му правя път. Има такива, които ти благодарят, има и от тия, дето даже и ти поглежда кисело стил "Не ти ли е ясно, че по принцип трябва да седиш така, да има място за мен".

Има обаче едни Х процента от мотористите, които сами не се пазят, но на автомобилите си са лепнали от ония лепенки "Пази моториста".

Единия от случаите е.. онази вечер пресичам шест лентов булевард. На мен като пешеходец ми свети зелено. Минавам първото платно и по някакъв инстинкт винаги се оглеждам, стигам до втората част на булеварда и виждам един моторист как само леко намали и мина на абсолютно чисто червено.

Другият беше от снощи. Карам на Ломско Шосе, поглеждам в огледалото и точно в този момент виждам един моторист как излиза с бясна скорост от колоната и продължава да навива масура. Чудно ми е, дали този или тези, които го правят това се замислят, че например Ломско Шосе и място, с доста пешеходни пътеки, но и много народ пресича не където трябва. Този, с тази скорост, ако уцели един от тези, дали му е ясно, че хем ще разфасова пешеходеца, хем и той ще се помеля?

Въобще там читавите са на 1/1000.Вися си в колона и онзи разбираш ми се кара що не съм излязъл от пътя да може да мине най-отпред.Ако не беше минал между колите, аз него щях да разфасовам.Иначе карат като абсолютните идиоти, завиват както дойде, светофара за тях рядко важи...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 24 Юни 2017, 21:36

Аз не разбирам къде в ЗДвП пише, че мотористите трябва винаги да са първи на светофара и е необходимо да се бутат между колите постоянно? :ranting:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Юни 2017, 21:50

То никъде не пише и че на Околовръстното можеш да караш с над 80 ама го правиш, нали? ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whatdaf » 24 Юни 2017, 21:51

madafaka_donkele написа:https://fakti.bg/bulgaria/245013-obarkana-pensionerka-predizvikala-karvavoto-mele-krai-burgas
:banghead: :ranting: :censored:

От 60 годишна възраст нагоре трябва много строг контрол със книжките . По пешеходните пътеки е същото - повечето инциденти са със пенсионери . Те не могат да ходят някои и не чуват ,а са тръгнали да карат . Вкъщи имам баба на 70+ години и няма никога да я пусна сама по улицата , защото ще вкара някой човек в беля . Но разбира се това няма как да стане , защото това не пълни хазната . Важното е глобите да са големи , за да може да има за бюджета , а реални мерки , които да са от полза не се приемат .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 24 Юни 2017, 22:13

bum_bum написа:То никъде не пише и че на Околовръстното можеш да караш с над 80 ама го правиш, нали? ;)

С тази разликата, че не всеки път карам с над 80 и има N на броя шофьори, които карат с 80, но нито един моторист не съм видял, който да не се бута да е най-отпред на светофара и и то винаги. ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 24 Юни 2017, 22:22

И аз много полудявам като някой моторист реши да предреди цялата опашка през насрещното (обикновено при двойна непрекъсната линия!!!) и после реве като го освириш. Най-откачам като реши да ми захожда към предницата все едно ще ме удари, може би си мисли че ще се стресна и ще спра - напротив давам газ в тия моменти :mhihi: .
Разбирам ги, напълно когато не искат да чакат, винаги се старая в задръстване да им направя място да се мушнат (много рядко ми благодарят обаче), но горе споменатите просто прекаляват :censored:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Юни 2017, 22:24

dextuar написа:
bum_bum написа:То никъде не пише и че на Околовръстното можеш да караш с над 80 ама го правиш, нали? ;)

С тази разликата, че не всеки път карам с над 80 и има N на броя шофьори, които карат с 80, но нито един моторист не съм видял, който да не се бута да е най-отпред на светофара и и то винаги. ;)

Тури си ти каска и яке на 30 градуса и стой с колите на светофарите и ще разбереш защо.

Don_Diego написа:И аз много полудявам като някой моторист реши да предреди цялата опашка през насрещното (обикновено при двойна непрекъсната линия!!!) и после реве като го освириш. Най-откачам като реши да ми захожда към предницата все едно ще ме удари, може би си мисли че ще се стресна и ще спра - напротив давам газ в тия моменти :mhihi: .
Разбирам ги, напълно когато не искат да чакат, винаги се старая в задръстване да им направя място да се мушнат (много рядко ми благодарят обаче), но горе споменатите просто прекаляват :censored:

Ако няма никой в насрещното какво ти пречи, че е минал там? Ти караш в лявата лента на извънградско с много висока скорост, както сам каза и това е ОК. Ама някой като минал да те изпревари при двойна непрекъсната много те дразни. :dunno:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата