Моментен разход проблем ?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Моментен разход проблем ?

Мнение от Richk0 » 22 Юни 2017, 9:22

Здравейте,
вземах Е60 530Д и уреда който мери моментния разход показва доста странни стойности - примерно на свободна и на Р дава, че гори 10, когато карам при развити примерно 120 и пусна педала на газта пак показва между 10 и 13 разход, А когато от 120 подам малко газ, а не кикдаун, направо стрелката минава 20л разход и отива почти в оборотомера. Съответно и на борд компютъра ми дава при зануляване среден разход 12-13 л, а реално не е такъв, защото за около 280 км извънградско стрелката за горивото ми падна с 1/3, а бях напълнил резервоара до горе и стрелката бе на средната черта между 1/2 резервоар и пълен резервоар.

Може и да ми е глупав въпроса, но за пръв път купувам БМВ

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: Моментен разход проблем ?

Мнение от hacker4eto1 » 22 Юни 2017, 16:53

Taзи стрелка не се гледа, ако имаш бмв и го караш... Аз моята я виждам все да чуква "20"... нормално колега ти се държи колата и въпросната стрелка.. Това не трябва да те шашка ни най малко ..
А и нормално да имаш разход когато си на свободна ,даже разхода ти е по голям когато колата ти се спуска по надолнище (примерно) и си на неутрална и когато слизаш на скорост тогава разхода няма да е така голям..
ако искаш да я хванеш колко гори просто напълни резервоара до макс. мини си километрите и пак сипи и гледай по колонка.. Този борд за разхода винаги лъже..
от 6 години карам бмв и така и така незнам колко гори ,свърши ли зареждам това е. Стигнах до извода ,че със 16 литра минах 200 км извънградско с климатик по магистралата към морето със 120 средна. 8/100 чудно мотора 2,8 бензин. В града мога и над 15 да я докарам ,но ЛЪВ СЛАМА НЕ ЯДЕ :) свърши ли пълня тая стрелка изобщо не я гледам аз ..
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 23 Юни 2017, 10:34

Според мен колегата обяснява, че има проблем със самите стрелки, не с реалния разход на колата, друг е въпроса, ако проблема в двигателя и стрелките просто пресъздават обстоятелствата с голям разход.

Реално на P, не следва да показва 10 разход.

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 23 Юни 2017, 10:38

И в движение при върната газ трябва да е 0. А без да е запалена колата с и без контакт къде стои стрелката?

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530xd E60

Мнение от kiril007 » 23 Юни 2017, 11:40

Здравей колега на място трябва да е на 0 и при пусната газ когато е на скорост също както е казал колегата. Ето снимки как трябва да бъде.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

:driving:

Потребител
Аватар

Мнение от Richk0 » 23 Юни 2017, 11:56

Реално като се загледах явно стрелката забива и от там лъже и борда. В определени моменти всичко е точно, но след определено време каране все едно нещо пречи на стрелката да се върне до 0. После като изгася мотора е запаля пак се оправя. Мисля е е по-скоро проблем със стрелката и от там се лъже и борда

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 23 Юни 2017, 16:17

Richk0 написа:и от там се лъже и борда

Проблем е като те излъжат на колонката, а борда го остави да си показва каквото си иска.Карай си колата,и не си търси причини :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525d
Мечтае да кара: 306 MAXI / Megane KIT CAR / Xsara MAXI

Мнение от sstancho89 » 24 Юни 2017, 11:36

Ако винаги ти показва повече може корекцията за разхода в скритото меню да е на 1250. Аз си бях ресетвал таблото и корекциията ми отиде на 1250...и се уплаших. Помислих, че се счупи колата. Видях какво е станало и реших да направя корекцията на 750 (най-малката стойност, по спомен беше толква) тогава тази стрелка под обортомера започна да показва нереално малко.

Потребител
Аватар

Мнение от stelio7 » 06 Апр 2020, 11:28

Здравейте колеги, един въпрос, когато ускорявам с пълна газ от 1 до 5 предавка стрелката на разходомера залепя на 20 което е нормално, но при 6 при настъпване до долу отива до 19 колкото и да настъпвам това вече нормално ли е и ако не от какво може да е?

Назад към Е60/Е61