BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Разлика между x-drive и задно.
Нищо общо нямат двете коли като поведение и разходни средства
Само на задно:
Предимства :
-по-нисък разход гориво
-по-опростена конструкция
-завива много готивно,поради активната задна рейка и завиващ заден мост
-може да си я въртиш в кръг ,ако си нямаш Е30
Недостатъци :
-много палава и винаги при подаване на газ включва DSC ,поради това малко бавно набира,в завой на мокро си е малко приключение понякога есенно време
Хdrive
Предимства :
-доста стабилно поведение ,понякога дори когато си мислиш ,че законите на физиката не може да ги промени никой, усещаш действието на системата
- поради горното износва предните гуми външно,ако си правиш експерименти и натискаш газта постоянно
-тръгва на старт ,като че ли ще се изправи на задни гуми и прави голям кеф
-зимата е много по проходима
Недостатъци:
-сложна и скъпа конструкция ,понякога трябва да смениш това онова ,някоя раздатка,полуоска примерно
Това е за 530d и 530xd
Като цяло каквото и да вземеш ,ще ти хареса .F10 e много добър автомобил.

Само на задно:
Предимства :
-по-нисък разход гориво
-по-опростена конструкция
-завива много готивно,поради активната задна рейка и завиващ заден мост
-може да си я въртиш в кръг ,ако си нямаш Е30

Недостатъци :
-много палава и винаги при подаване на газ включва DSC ,поради това малко бавно набира,в завой на мокро си е малко приключение понякога есенно време

Хdrive
Предимства :
-доста стабилно поведение ,понякога дори когато си мислиш ,че законите на физиката не може да ги промени никой, усещаш действието на системата

- поради горното износва предните гуми външно,ако си правиш експерименти и натискаш газта постоянно

-тръгва на старт ,като че ли ще се изправи на задни гуми и прави голям кеф
-зимата е много по проходима
Недостатъци:
-сложна и скъпа конструкция ,понякога трябва да смениш това онова ,някоя раздатка,полуоска примерно

Това е за 530d и 530xd
Като цяло каквото и да вземеш ,ще ти хареса .F10 e много добър автомобил.
Re: BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отгов
на 100% потвърждавам горното.
бих добавил че xdrive е страхотна система, но чуплива и води до много скъпи ремонти и осезаемо по-висок разход. една раздатка на f серия се движи около 8000лв официално. ако си нормален човек и шофьор и не ползваш скъпата си кола да правиш глупости, е твърде вероятно да ползваш системата в до 10% от времето.
бих добавил че xdrive е страхотна система, но чуплива и води до много скъпи ремонти и осезаемо по-висок разход. една раздатка на f серия се движи около 8000лв официално. ако си нормален човек и шофьор и не ползваш скъпата си кола да правиш глупости, е твърде вероятно да ползваш системата в до 10% от времето.
Ето поради тази причина и аз съм само със задно. Също съм чувал, че на хдрайв май няма спорт пакет гуми и джанти, може и да се бъркам. На хдрайв май не завиват и задните гуми(колегата го е споменал като предимство в по-горния пост). В района който живея сняг не се задържа и прецених, че нямам нужда от тази екстра(хдрайв).
Koлегата meha го е описал изключително точно
Аз съм с XDRIVE - е няма такава кола. На старт вЕрно все едно се опитва да се изправи на задните колела, забавно е
Факт е че законите на физиката не са баш същите с XDRIVE, пробвах една ф10 на задно и щях да се очистя, забравил съм как се кара кола на задно, май имам нужда от 1-чка за забавление
Разбира се това си има цена - 2-те предни полуоски щракаха на 170 000 км, по 650 евро всяка без ДДС и с връщане на старата, цени от Германия, тук в ауто бавария ми поискаха по 2000 лв на полуоска, тия парите не познават
В момента е на 242 000 км и никакви други ядове по XDRIVE, да не дърпам рогатия за опашката де
Аз съм с XDRIVE - е няма такава кола. На старт вЕрно все едно се опитва да се изправи на задните колела, забавно е

Факт е че законите на физиката не са баш същите с XDRIVE, пробвах една ф10 на задно и щях да се очистя, забравил съм как се кара кола на задно, май имам нужда от 1-чка за забавление

Разбира се това си има цена - 2-те предни полуоски щракаха на 170 000 км, по 650 евро всяка без ДДС и с връщане на старата, цени от Германия, тук в ауто бавария ми поискаха по 2000 лв на полуоска, тия парите не познават

В момента е на 242 000 км и никакви други ядове по XDRIVE, да не дърпам рогатия за опашката де

Колеги, може ли някой да препоръча къде мога да направя добър реглаж на преден и заден мост. Трябва ми спешно.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
аз правя в официалния сервиз . Преди година беше 91лв без ддс за двата моста.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
kolp написа:на 100% потвърждавам горното.
Това с горивото е безкрайно пренебрежително... Осезаемо по-високия разход е 1-2 на 100км, при стандартните разходи за ф10 е малко несериозно да се говори за 3лв на 100км. Хдрайв според се ползва 50 процента от времето, като в едва 10 е наложителен, но дава тази сигурност която никога не можеш да имаш в кола на задно... Особено в България, даже може би само в България, защото по света пътищата се чистят, а ако има много сняг се затварят... Също така асфалта не е гладък на Балатом
При 2.5д може и да е пренебрежително, при 5.0и не е
Особено ако правиш доста градско.
От 750xi към 550i разликата е много голяма при градския разход а двигателят е същия. Мисля че има под 200кг разлика в колите, и автомата на ф10 е 8 скоростен. Аз виждам почти 25% разлика, което никак не е пренебрежително

От 750xi към 550i разликата е много голяма при градския разход а двигателят е същия. Мисля че има под 200кг разлика в колите, и автомата на ф10 е 8 скоростен. Аз виждам почти 25% разлика, което никак не е пренебрежително
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
kolp написа:При 2.5д може и да е пренебрежително, при 5.0и не еОсобено ако правиш доста градско.
550и съвсем не е типичното БМВ. Печките съставялват близо 80% от Ф10/Ф11ките. А и зависи за какво се ползва колата. Завишването на разхода по каталог е под 10%, да речем 15% в реалния свят... това при 550и, при дизелите е дори по-малко. Основното е за какво се ползва колата - за мен няма логика семейна кола с която се ходи на ски и/или често я кара съпругата, да се купува без Хдрайв... а й драйвинг фийла и без друго е притъпен доста в това поколение.
Реалния минус който аз виждам е теглото - но и там 120кг са някакви си 6-7% от теглото на автомобила. За мен това е пренебрежителна цена за сцепление по всяко време и спокойствие (конкретно в моя случай) че зимата вечер ще вляза в паркинга и уикенда ще стигна до вилата.
Ако колата се ползва за бизнес цели от голямо шефче, мисля че може да мине и без Хдрайв.
acho.rs написа:kolp написа:При 2.5д може и да е пренебрежително, при 5.0и не еОсобено ако правиш доста градско.
550и съвсем не е типичното БМВ. Печките съставялват близо 80% от Ф10/Ф11ките. А и зависи за какво се ползва колата. Завишването на разхода по каталог е под 10%, да речем 15% в реалния свят... това при 550и, при дизелите е дори по-малко. Основното е за какво се ползва колата - за мен няма логика семейна кола с която се ходи на ски и/или често я кара съпругата, да се купува без Хдрайв... а й драйвинг фийла и без друго е притъпен доста в това поколение.
Реалния минус който аз виждам е теглото - но и там 120кг са някакви си 6-7% от теглото на автомобила. За мен това е пренебрежителна цена за сцепление по всяко време и спокойствие (конкретно в моя случай) че зимата вечер ще вляза в паркинга и уикенда ще стигна до вилата.
Ако колата се ползва за бизнес цели от голямо шефче, мисля че може да мине и без Хдрайв.
Каталог не ме интересува, аз ти казвам реално как е, с моето ползване на двете коли, в нашите условия. Установил съм че 4х4 реално ми трябваше под 10% от времето с моето шофиране, и за мен високия разход не е оправдан за това което получавам. Разходът на 550и ми се струва смешен в сравнение с 750хи, а реално колата върви повече даже. И двете коли няма как да ги кара жена ми

- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
Задно предаване - добър шофьор.
4х4 - плах шофьор.
Задно предаване - удоволствие.
4х4 - пасажер.
4х4 - плах шофьор.
Задно предаване - удоволствие.
4х4 - пасажер.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Колеги, въздържайте се от генерализации. Не са верни и не водят до никъде. Надявам се темата да не тръгне в посока, която да доведе до триене на мнения 

- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
Sorry, това е мое виждане, дано не съм обидил някой.[WINKING FACE]
Изпратено от моят HTC 10 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят HTC 10 с помощта на Tapatalk
- dellux
- Потребител
-
- Кара: F10
Здравей те.Дава ми, че "Fog lights" не работят, а те си работят, но са с лед крушки на 2 В. Ще се отрази ли това по някакъв начин някъде или мога да си карам и така? Благодаря.
dellux написа:Здравей те.Дава ми, че "Fog lights" не работят, а те си работят, но са с лед крушки на 2 В. Ще се отрази ли това по някакъв начин някъде или мога да си карам и така? Благодаря.
И аз сложих лед и ми даваше постоянно грешка,но направих тези настройки и всичко е точно без грешки
FRM => AUSG_11_NSW_L_IS_LED = aktiv
FRM => AUSG_11_NSW_L_KALT_UEBERW_AKTIV = nicht_aktiv
FRM => AUSG_11_NSW_L_WARM_UEBERW_AKTIV = nicht_aktiv
FRM => AUSG_12_NSW_R_IS_LED = aktiv
FRM => AUSG_12_NSW_R_KALT_UEBERW_AKTIV = nicht_aktiv
FRM => AUSG_12_NSW_R_WARM_UEBERW_AKTIV = nicht_aktiv