Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
@2bar написа:Хаос написа:@2bar написа:грубо е половината от скоростта в метри. При 100км/ч дистанцията трябва да е мин. 50м.
И като оставя 30 метра на столичен булевард и са се намърдали 4-ма пред мен, набили са спирачки, аз съм се натресъл в тях, защото не внимавам и накрая аз съм виновен
А КАТ добавят в статистиката несъобразена с пътните условия скорост.
win-win ситуация
ако не оставиш дистанция и не можеш да спреш, пак си виновен....
не познавам закона на 100%, но ако някой се престроява и влезне в твоята лента, между теб и предната кола, по закон ти трябва да имаш време да реагираш, респективно да увеличиш дистанцията. Ако престроявайки се веднага спре, нормално е да нямаш време да реагираш и в случая той е виновен....макар, че ако стане ПТП на първо четене не е важно кой е виновен. Щетите са винаги и за двамата.
всъщност гражданската отговорност изплаща ли материални щети по колата или е само за човешки живот/травми?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
ако питаш мен, нямам си никаква, как стоят нещата в България. Все си мисля, че би трябвало.
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
При престрояване трябва да осигуриш беспрепятсвеното преминаване на вече движещите се в дадената лента.
Приятел без каско му отнеха предимството и му чупиха мерца. Пича взе пари от гражданската на девойчето дето го изпердаши. Жена ми също взе кинти от гражданската на една патица, която тресна е36цата. Реално ако имаш каско си взимаш обезщетение от него, а след това застрахователите правят регрес, демек искат си кинтите от гражданската на виновния, ако нямаш каско гониш гражданската на причинителя на ПТПто. С няколко думи - гражданската покрива разходите на виновния.
Приятел без каско му отнеха предимството и му чупиха мерца. Пича взе пари от гражданската на девойчето дето го изпердаши. Жена ми също взе кинти от гражданската на една патица, която тресна е36цата. Реално ако имаш каско си взимаш обезщетение от него, а след това застрахователите правят регрес, демек искат си кинтите от гражданската на виновния, ако нямаш каско гониш гражданската на причинителя на ПТПто. С няколко думи - гражданската покрива разходите на виновния.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
И там е една процедура и разправия.
Миналото лято един бакшиш ме закачи леко под моста на влюбените. Нашия реши от средната лента за на ляво да кара направо, пък аз си завивах както си му е реда на ляво от третата ( най-дясна ) лента за ляв и ме закачи леко отзад. На него кията откачи броняподкалник и какво ли още не. Мен на е36тицата само имам една малка точка пукната боя на бронята и доста жълто по бронята, което излезна с бензин. Реших да се поразправям с ЛЕВ ИНС е още нищо. Мотаха ме то сметка искаха ,то па той трябвало да отиде с мене, па не знам си какво, па още куп простотии и реших,че за 30-40лв няма да се разправям с тях
Миналото лято един бакшиш ме закачи леко под моста на влюбените. Нашия реши от средната лента за на ляво да кара направо, пък аз си завивах както си му е реда на ляво от третата ( най-дясна ) лента за ляв и ме закачи леко отзад. На него кията откачи броняподкалник и какво ли още не. Мен на е36тицата само имам една малка точка пукната боя на бронята и доста жълто по бронята, което излезна с бензин. Реших да се поразправям с ЛЕВ ИНС е още нищо. Мотаха ме то сметка искаха ,то па той трябвало да отиде с мене, па не знам си какво, па още куп простотии и реших,че за 30-40лв няма да се разправям с тях

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Днес двама как се млатеха на жълтите павета... Една бургаска Хонда Акорд и един Хюндай, софийски май - джипка някаква...
Ама то бяха стойки, плюене след удар, мадама пищи, реве... Едрички бяха момчетата и направиха шоу на останалите за без пари..

Ама то бяха стойки, плюене след удар, мадама пищи, реве... Едрички бяха момчетата и направиха шоу на останалите за без пари..

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Ей са, ако имаше даш камBexim написа:Днес двама как се млатеха на жълтите павета... Една бургаска Хонда Акорд и един Хюндай, софийски май - джипка някаква...
Ама то бяха стойки, плюене след удар, мадама пищи, реве... Едрички бяха момчетата и направиха шоу на останалите за без пари..![]()
![]()
![]()

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Bexim написа:Днес двама как се млатеха на жълтите павета... Една бургаска Хондa Aкорд
Това да не е бил тукашният титан на мисълта LizarD

memberlist.php?mode=viewprofile&u=22141
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
k.milanov написа:И там е една процедура и разправия.
Зависи. Мен един ме удари като даваше назад, писахме двустранен протокол, Г.О. му беше към Лев Инс. Отидох на другия ден с протокола, дадох им сметка и след 10 дни ми преведоха 150лв. за ремонт и боя на предната броня (боята си беше напукана още с купуването на колата) и реглаж на фар. Та доволно ми дойдоха.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Не е баш по темата, ама днес, видях как 48-годишна жена си изигра последната руска рулетка на един прелез .... Не знам
......... бариери, звънци, лампи светят и мигат, влака свири ...'що изтрещЕ толко' тоя народ и за къде бърза ....

Ubi dubium, ibi libertas
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
hell's angel написа:Не е баш по темата, ама днес, видях как 48-годишна жена си изигра последната руска рулетка на един прелез .... Не знам......... бариери, звънци, лампи светят и мигат, влака свири ...'що изтрещЕ толко' тоя народ и за къде бърза ....
![]()
Taзи по новините я казаха, че влака я отнесъл, като куцо пиле домат

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
естествен подбор...няма какво да се направи
"Чемодан, вокзал, Москва"
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Баси безполезния пес, а можеше да му дръпне един маникюр до лактите на ветерана

Ubi dubium, ibi libertas
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Eми къвто стопанина такъв и песа
добре че мацката имаше малко таш@ци 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Хаха, това в БГ няма как да стане, тук всички са нинджи и пред пут*ите правя чудеса от храбростkiko написа:Eми къвто стопанина такъв и песадобре че мацката имаше малко таш@ци