Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от pepone » 13 Юни 2017, 13:12

dextuar написа:
Kroki написа:Този можеше да пусне аварийни и да намали. Почти съм сигурен, че последствията нямаше да са толкова тежки, ако беше сигнализирал.

Както винаги снимащият е виновен!!! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Значи, са ако стане катастрофа и аз случайно съм си изкарал айфона и случайно е попаднала в кадър и я постна тук, пак аз ще съм виновен...

доста често се случва тоя пред мене да задмине някой бавно движещ се, без да даде мигач, а като няма видимост предпоставките за ПТП се увеличават доста, така че тоя дето снимаше така можеше да намали и да предпази този отпред, обаче типичното поведение е , аз съм го видял и ще го задмина тия отзад да се оправят

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 13 Юни 2017, 13:59

pepone написа:
dextuar написа:
Kroki написа:Този можеше да пусне аварийни и да намали. Почти съм сигурен, че последствията нямаше да са толкова тежки, ако беше сигнализирал.

Значи, са ако стане катастрофа и аз случайно съм си изкарал айфона и случайно е попаднала в кадър и я постна тук, пак аз ще съм виновен...

доста често се случва тоя пред мене да задмине някой бавно движещ се, без да даде мигач, а като няма видимост предпоставките за ПТП се увеличават доста, така че тоя дето снимаше така можеше да намали и да предпази този отпред, обаче типичното поведение е , аз съм го видял и ще го задмина тия отзад да се оправят

https://en.wikipedia.org/wiki/Tailgating
Ами затова трябва да се спазва дистанция. Тоя, дето се надъни и беше непосредствено зад колата, която мина в дясна лента, само къде не му се качи отгоре преди това на предния. Първо тръгна от дясно да го изпреварва, после веднага гас като го видя, че го заобикаля, да сигурно не е очаквал, че на пътя може да има аварирала кола, ама първо скоростта тук е далеч над 50 и второ неспазването на дистанция, може да е супер клиширано от КАТ, но тук си важи напълно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 13 Юни 2017, 14:25

В бг ако спазваш нормална дистанция градско веднага някой те засичам да влиза пред теб. Само да вметна.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 13 Юни 2017, 14:29

host написа:В бг ако спазваш нормална дистанция градско веднага някой те засичам да влиза пред теб. Само да вметна.

И извънградско е същия хОй, особено на двулентов, двупосочен път.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 13 Юни 2017, 14:36

dextuar написа:

Не... снимащият почти няма вина, казвам, че ако беше сигнализирал, щеше да има по-малко/слаби удари.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

User
Аватар

Мнение от b00st » 13 Юни 2017, 14:44

host написа:В бг ако спазваш нормална дистанция градско веднага някой те засичам да влиза пред теб. Само да вметна.

Изключително интересно е за всеки, който се е качвал на кола с автоматичен контрол на дистанцията, като дистроник, да види минималната дистанция каква трябва да е във всеки един момент и как кара всъщност, разликата е изненадваща. Защото системата там си знае какво е разстоянието за спиране и винаги го има за буфер. Та така, един вид разчитаме на случайността да не се наложи, а като се наложи се случват такива верижни катастрофи като на клипа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 13 Юни 2017, 15:13

Както казва баща ми... Наври му се малко тоя отпред... И като го игнорирам всеки път като се вози "за ко си го купил тва бмв още не можеш да караш"

Дистанцията нямам един единствен познат дори да я спазва.

Типичния чичак също полудява ако не е на бронята на предния автомобил. И така и паркира... Аз ако му бях съсед да съм му спукал и 4те гуми.... Малко да помислиш, че от приказка не вдява. Даже с един друг чипове като паркират един зад друг и после има "ей тоя тъпак от долния етаж гледай как ме е запушил"... Ама не мислим, че те паркират идентично.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 13 Юни 2017, 15:27

На тоя Гешов какво става там постоянно?! През ден гледам някой олющил стената или мантинелата? Нещо лоша енергия ли има това място, гравитацията ли се губи понякога, но през ден там има тухли по пътя от някой, който ги е забърсал или пък пръст от покрай мантинелите :conf: :kuku: Да сложат една камера и 50км/ч и да се приключва... :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 13 Юни 2017, 15:28

k.milanov написа:На тоя Гешов какво става там постоянно?!

Всеки лети със 100+ км/ч. Какво да става...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 13 Юни 2017, 15:53

b00st написа:

Изключително интересно е за всеки, който се е качвал на кола с автоматичен контрол на дистанцията, като дистроник, да види минималната дистанция каква трябва да е във всеки един момент и как кара всъщност, разликата е изненадваща. Защото системата там си знае какво е разстоянието за спиране и винаги го има за буфер. Та така, един вид разчитаме на случайността да не се наложи, а като се наложи се случват такива верижни катастрофи като на клипа.

Мен ми е интересно, ако се пусне дистроника и се кара по него, колко коли ще се набутат пред теб да кажем за едни 10км :lol:

User
Аватар

Мнение от b00st » 13 Юни 2017, 15:59

dextuar написа:
b00st написа:

Мен ми е интересно, ако се пусне дистроника и се кара по него, колко коли ще се набутат пред теб да кажем за едни 10км :lol:

Ми не знам колкото искат да се набутват. Затова като има вариант да се кара над 50 или карам в лява лента без коли пред мен или карам в дясната и оставям по две коли минимум точно колкото да не смее да влезе някой, ама да караш с 80-100 и нагоре в бронята на предния, си е простотия отвсякъде.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 13 Юни 2017, 19:33

dextuar написа:
b00st написа:

еее, момчета няма оправия...
Не само в бг е така, ами и на много други места - постоянно има такива, които влизат пред теб.....ама това е положението. Задължението е лично и само на водачът да спазва необходимата дистанция. Като махнем формули, време за реакция и т.н., грубо е половината от скоростта в метри. При 100км/ч дистанцията трябва да е мин. 50м.

Ся знам, че повечето тук са почти професионални състезатели с мин. време за реакция....ама все пак.

Аватар

Мнение от Хаос » 13 Юни 2017, 20:12

@2bar написа:грубо е половината от скоростта в метри. При 100км/ч дистанцията трябва да е мин. 50м.

И като оставя 30 метра на столичен булевард и са се намърдали 4-ма пред мен, набили са спирачки, аз съм се натресъл в тях, защото не внимавам и накрая аз съм виновен
А КАТ добавят в статистиката несъобразена с пътните условия скорост.

win-win ситуация
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Dextuar » 13 Юни 2017, 20:32

Хаос написа:
@2bar написа:грубо е половината от скоростта в метри. При 100км/ч дистанцията трябва да е мин. 50м.

И като оставя 30 метра на столичен булевард и са се намърдали 4-ма пред мен, набили са спирачки, аз съм се натресъл в тях, защото не внимавам и накрая аз съм виновен

win-win ситуация
Абсолютно!

Иначе тук за малко да стане белята, ама 535д е със спирачки :mhihi Отделно нагледно как те задминават като пътен знак, карайки с 90 там и зат'ва и не карам с толкова :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 13 Юни 2017, 20:51

Хаос написа:

win-win ситуация

ако не оставиш дистанция и не можеш да спреш, пак си виновен....

не познавам закона на 100%, но ако някой се престроява и влезне в твоята лента, между теб и предната кола, по закон ти трябва да имаш време да реагираш, респективно да увеличиш дистанцията. Ако престроявайки се веднага спре, нормално е да нямаш време да реагираш и в случая той е виновен....макар, че ако стане ПТП на първо четене не е важно кой е виновен. Щетите са винаги и за двамата.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата