Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от b00st » 08 Юни 2017, 21:27

(bubsa) написа:
b00st написа:Проблема се решава елементарно, ама не са го направили едно време, следователно скоро няма да е. 3 лентова магистрала. Да, първоначалната инвестиция е по-сериозна от двулентова, но е адски по-смислено, защото първо оставяш на камионите и тировете да ползват само най-дясната лента и улесняваш много пътуващите с автомобили и второ минимизираш сериозно щетите и разходите за ремонт и поддръжка съответно на другите две ленти, защото всички знаем, че тежкотоварните скапват най-бързо пътя, особено както са масово претоварени в БГ. И трето, което е голям плюс, когато се ремонтира (както всяко лято в най-натоварените месеци, разбира се) няма да се получават такива огромни тапи и забавяния на пътуващите, защото ще има винаги две отворени ленти за каране. Ама ако трябва да имаме такива магистрали, не искам да си представям каква ще искат да е винетката, щом сега е 100лв...

Kато имаме пътища с по 3 ленти,данеби някой да изплзва най-дясната?!?И на тангентата и по околовръстното тя си пустее :kuku: Не ми е ясно срам ли ги е хората да се движат в нея :dunno:

Ми и аз не знам що, ама и закона го позволява в града на път повече от две ленти в една посока да си караш къде ти е кеф. Един вид това не е нарушение, отделен въпрос е, че масово им липсва шофьорска култура и са с купени книжки.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 08 Юни 2017, 22:17

Top Gun Maverick написа:Аз като влизам в София винаги по Ботевградско и съм се чудел защо масово карат като баби в средната лента. Сякаш няма дясна. И много често когато бързам си минавам и през дясната или лявата, но тия средните не. Там всеки е като бот.

По National Geographic или по Discovery бях гледал предаване за трафика по света. Ставаше въпрос, че много ама много голям принос за задръстванията по света е точно това, че всеки се чувства по - сигурен и спокоен в средната лента, защото има по-добра видимост на останалите ленти и напред, може да кривне и в двете посоки ако се наложи и тн. Точно това води до голяма част от задръстванията. След като гледах това предване започнах да обръщам внимание на това и да се старая да НЕ карам в средна лента и ми прави впечатление, че наистина там винаги има повече коли и е по - задръстено.
:dunno:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 09 Юни 2017, 10:23

k.milanov написа:
Top Gun Maverick написа:Аз като влизам в София винаги по Ботевградско и съм се чудел защо масово карат като баби в средната лента. Сякаш няма дясна. И много често когато бързам си минавам и през дясната или лявата, но тия средните не. Там всеки е като бот.

По National Geographic или по Discovery бях гледал предаване за трафика по света. Ставаше въпрос, че много ама много голям принос за задръстванията по света е точно това, че всеки се чувства по - сигурен и спокоен в средната лента, защото има по-добра видимост на останалите ленти и напред, може да кривне и в двете посоки ако се наложи и тн. Точно това води до голяма част от задръстванията. След като гледах това предване започнах да обръщам внимание на това и да се старая да НЕ карам в средна лента и ми прави впечатление, че наистина там винаги има повече коли и е по - задръстено.
:dunno:

Доста грешен подход. Поддържаш максималната скорост на най-лявата лента и дебнеш за идиоти само отдясно, ако си в средната ти се катерят от двете страни, а в дясната правят опит и пешеходци. Лошото, е че доста малоумен народ кара в лявата със скорост под ограничението.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от pepone » 09 Юни 2017, 10:37

да 50 е ограничението, и седят с радарите преди циганската махала :wave: , аз пък се чуда защо като е 50 някой карат с 110-120 там :kuku: , аз карам обикновенно средна ленста с до 70 , който бърза , има лява лента, да си изпреварва, а в дясната не се кара, защото все някой изкача от преките

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 09 Юни 2017, 11:00

^Е тва е още една сериозна селяндурщина, която се шири по наще земи. "Запазване" на общите места за паркиране. Тоя играч заслужава сега на "неговото" място да се постави една недвижима скрап на трупчета и да ходи да паркира дедовия...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 09 Юни 2017, 11:12

Преди два дни гледах как действа един дърт софиянец по темата със "собствените места" пред панелка в Младост 3.
Първо влезе в едно рено 19, запали го и го изкара, веднага след това запали едно клио което беше паркирано до 19-та и го паркира по диагонал, за да не му вземат мястото докато го няма.
След това се качи на 19-та която беше пред разпад и отпраши нанякъде.

Не съм имал проблеми с разни олигофрени с техни места, но все си мисля, че ако нещо ми направи някой и ми остави бележка, че мястото не е мое, ще минавам няколко дни след това за да видя на кой е мястото и през седмица ще му режа и 4-те гуми. И каско да има, пак няма да може да я кара, а и не всички морги са с каско.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 09 Юни 2017, 11:15

аз познавам няколко форумни "кореняка", които си мислят, че местата са техни понеже паркират от години там (пред блока) :mhihi:
Последна промяна vicho на 09 Юни 2017, 11:40, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 09 Юни 2017, 11:31

Миналото лято имах една подобна история в Надежда-4 с една люта софиянка. Колата ми стои на платен паркинг и събота-неделя я разхождам, като престоява някой час пред блока, в който живея. Дамата ми се скара, че съм в съседния блок, а тези паркоместа са техни. Казах и ОК, извадих телефона и я снимах, и , и обясних, че ако се случи нещо с колата ще я търся, да взема столчето, и да сяда до нея, а ако не е разбрала ще я оставя, и вечерта там. Прибра се бързо и до там, но това не е проблем само на София, това е проблем и на най-малкото населено място, щото сме такива.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 09 Юни 2017, 11:45

Тези хора са с болно чувство за собственост, дребни душици, нещастници в живота, ниска култура ... За жалост често срещани в ежедневието.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 09 Юни 2017, 11:48

Приятелката ми живее в малките блокчета между пилоните на НДК и Прага. И техния блок си има малко паркингче отзад. Общо взето са си малко бщество всеки си спира където си е спирал и преди. Един weekend майка и пътуваше и бях у тях. Реших да паркирам там където майка и си спира от скромните да кажем 10-15 години като предвидливо оставих лист А4 на таблото, където бях написал, че колата е на еди кое си семейство на етаж еди кой си апартамент номер, моя телефонен номер и ако пречи ще я преместя веднага.

Сутринта ставам, слизам надрали ми задния панел от стопа напред където е най-тегаво боядисването ( с нож 15-20см деруга до метал :shock: :kuku: ) и ми спаднали две гуми :dunno: Мизерници скапани :banghead:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 09 Юни 2017, 12:07

stocky написа:Не, заядливко, те не карат в лявата лента, използват я само да изпреварват. Предполагам, че ще се съгласиш, че има разлика. Няма обсолютно никакво значение с каква скорост се движиш, в лявата лента може само да изпреварваш, ако ще и с 200+ да се движиш.

Няма да обиждаш Българската нация! Не знам кои са ТЕ, но стига сме си въобразявали, че извън България господ е минал с магическата пръчка и оправил всичко и че е направил хората по-добри и по-готини!

На двулентов път ТАМ извън България също карат в двете ленти!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 09 Юни 2017, 12:16

k.milanov написа:Всъщност си е постижение, че си карал с 90 точно в средната лента. Попринцип там карат като червей, защото им е най сигурно на душичките, психика какво да я правиш .... :mhihi:
Лява лента се кара с поне 20км/ч над ограничението ако не почват да ти се качват в багажника и май излиза, че ако искааш да ти е спокойно си караш в най -дясната. Поне аз на околовръстното доста често си карам там :yes:

Аз също си карам в средна по околовръстното в час пик с моментни изпреварвания през лявата.

В дясната не карам защото е пълна с шахти които не са равни с асфалта, на места свършва, а нямам намерение да карам през островите, нито пък да се бутам сред другите в средна и разбира се постоянните включвания.
Лявата за мен е лента за изпреварване и гледам в нея да не стоя много, освен това в час пик е като игра на горещ картоф на моменти.Поне 80% от вержните катастрофи са там. В тежък трафик когато някой от средната мине в лява и всички карат на една броня ефектът на спирачката се мултиплицира и пред някой назад колоната просто спира. Нормална дистанция в час пик не мисля че някой е способен да спазва.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 09 Юни 2017, 12:35

vicho написа:аз познавам няколко форумни "кореняка", които си мислят, че местата са техни понеже паркират от години там (пред блока) :mhihi:

друго си е да си сложиш тубите с вода. 8) :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 09 Юни 2017, 12:42

Kroki написа:
vicho написа:аз познавам няколко форумни "кореняка", които си мислят, че местата са техни понеже паркират от години там (пред блока) :mhihi:

друго си е да си сложиш тубите с вода. 8) :mhihi:
Т'ва с тубите съм го виждал само лятото на морето :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата