Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от AGD » 05 Юни 2017, 13:06

Don_Diego написа:Аз не мога да разбера защо на модерните коли, никой не ползва темпомата :dunno: Да подържаш скорост с крак в продължение на 4-500км си е мъчение, като слезеш от колата и все едно тоя крак не е твой, дори за подпиране на него не става :mhihi:

Темпоматът по Тракия можеш да го използваш евентуално след 9 часа вечерта и след Пловдив (ако си в посока Бургас). Аз по принцип не съм почитател, но и трафикът през деня не позволява използване - в дясната лента се движат "обекти" със скорост между 90 и 120км/ч, в лявата от 100 (изпреварващи тези, които се движат с 90 в дясната) до... няма горна граница.
А вчера по магистралата много коли изпреварваха от дясно, включително през аварийната лента, така че колегата може да ги спомене и тях в "благословията" си.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Аватар

Мнение от Хаос » 05 Юни 2017, 14:38

AGD написа:А вчера по магистралата много коли изпреварваха от дясно, включително през аварийната лента, така че колегата може да ги спомене и тях в "благословията" си.

явно след 6 става още по-мазало
в района на СтЗ в аварийната имаше поне 3 автомобила със спукани гуми, нали като мине оттам джигита с бързия дизел и ще четем черна хроника
а че едни малоумници спрели 3 коли да сменят 1 спукана гума и 10 човека на платното без триъгълник, без жилетки - те така се умира много лесно - преди 2 години - карам си и гледам бус одран през шофьорската врата и си викам - е това на магистрала как става - 70 метра по-надолу видях и трупа, 200 по-надолу и тоя дето го беше блъснал докато оня сменял предна лява...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 05 Юни 2017, 16:40

Кои модерни коли, че моята от 87-ма има темпомат :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Иначе - не върши ли работа, като видиш някои застрашаващ живота на останалите, да се обадиш на 112 и да го причакат по-натам?

За тирове и автобуси знам, че работи отлично, но за коли?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 05 Юни 2017, 16:41

Преди няколко седмици ми се наложи да сменям предна лява в 9 вечерта към 80-ти км на Тракия, на всичкото отгоре трафикът беше предпразничен. Триъгълник, жилетка, аварийки, габарити, задните за мъгла ... дет се вика да се виждам максимално далеч. Цялата кола в банкета, само левите гуми останаха на асфалта и пак голям страх брах. И имаше защо де - по едно време жената се развика (бях я предупредил да се оглежда за летящи в аварийната), както си клеча поглеждам вдясно и виждам как някакъв шибан дебил в последния момент се престроява от аварийната в дясната лента на косъм да ми отнесе триъгълника. Добре, че не ме домързя да се разходя малко по-далеч да го разпъна.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 05 Юни 2017, 16:59

Това трябва да се наказва със затвор!
Колко па да бърза, че да кара в аварийната... :bang:
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 05 Юни 2017, 17:02

cod-cdbp написа:

Иначе - не върши ли работа, като видиш някои застрашаващ живота на останалите, да се обадиш на 112 и да го причакат по-натам?

За тирове и автобуси знам, че работи отлично, но за коли?

работи, работи
много изненадани остават като видят стоп-палката и прекарат следващия един час в аварийната
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 05 Юни 2017, 18:27

vld написа:Това трябва да се наказва със затвор!
Колко па да бърза, че да кара в аварийната... :bang:
Ааа чакай, сега ще изскочи някой да ти обяснява, че жена му ражда и много бърза и че толкова се е притеснил и не мисли и не му пука за нищо :kuku:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Юни 2017, 18:29

Ми аз съм карал в аварийната. От 10-тина км след София до Пловдив. С около 70-80 ама над 100км си ги минах там.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 05 Юни 2017, 18:44

Аз си имам правило като поставям триъгълник в България да слагам и всевъзможни други неща като клони, камъни и разни боклуци. Иначе винаги прегазват триъгълника.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 05 Юни 2017, 19:08

bum_bum написа:Ми аз съм карал в аварийната. От 10-тина км след София до Пловдив. С около 70-80 ама над 100км си ги минах там.

+1
Миналата година го играх този кошмар. Тръгнах си в 10:00 от морето и се прибрах в София в 22:30. На Хепи на Пазарджик забелязах, че задната гума е мека. Завъртях и отидох до Шел, за да я напомпам. В момента в който махнах пистолета, винти'я ми уцели по ръката :mhihi: Сложих резервната гума и тръгнах с 80км/ч. в най-дясна лента. Толкова псувни не бях ял никога. Изкарах няма и 500м. и до София си карах само в аварийната лента..
С последни надежди се надявах някъде по магистралата да има сервиз/гумаджия, който да смени винтила, но уви...
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Юни 2017, 19:29

Аз заради жената. Беше зле с кръста отивахме до Пловдив на някакви процедури там. Стъпя ли в някоя от другите ленти направо умирга. Аварийната като най-малко използвана явно е най-гладка.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 05 Юни 2017, 19:45

Знаех си, че пак ще е намесена жената...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 05 Юни 2017, 20:54

Един приятел се прибира от Пловдив до София в аварийната с 50-60, беше слагал цици на жената и на всяка гънка на асфалта имало писъци :mhihi: добре, че не се вързах да ходя с него тогава :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 05 Юни 2017, 20:56

Don_Diego написа:добре, че не се вързах да ходя с него тогава :mhihi:

Толкова много силиконец, че трябват двама да поддрържат, а? :mhihi: Бах тез сиси :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Юни 2017, 22:24

Има и алтернативен път Плд- Пз- Белово,излиза на магистралата чак след Костенец.
Аз често го вземам ,защото карам доста бавно като за класически българин :oops:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата