Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Don_Diego написа:Аз не мога да разбера защо на модерните коли, никой не ползва темпоматаДа подържаш скорост с крак в продължение на 4-500км си е мъчение, като слезеш от колата и все едно тоя крак не е твой, дори за подпиране на него не става
Темпоматът по Тракия можеш да го използваш евентуално след 9 часа вечерта и след Пловдив (ако си в посока Бургас). Аз по принцип не съм почитател, но и трафикът през деня не позволява използване - в дясната лента се движат "обекти" със скорост между 90 и 120км/ч, в лявата от 100 (изпреварващи тези, които се движат с 90 в дясната) до... няма горна граница.
А вчера по магистралата много коли изпреварваха от дясно, включително през аварийната лента, така че колегата може да ги спомене и тях в "благословията" си.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
AGD написа:А вчера по магистралата много коли изпреварваха от дясно, включително през аварийната лента, така че колегата може да ги спомене и тях в "благословията" си.
явно след 6 става още по-мазало
в района на СтЗ в аварийната имаше поне 3 автомобила със спукани гуми, нали като мине оттам джигита с бързия дизел и ще четем черна хроника
а че едни малоумници спрели 3 коли да сменят 1 спукана гума и 10 човека на платното без триъгълник, без жилетки - те така се умира много лесно - преди 2 години - карам си и гледам бус одран през шофьорската врата и си викам - е това на магистрала как става - 70 метра по-надолу видях и трупа, 200 по-надолу и тоя дето го беше блъснал докато оня сменял предна лява...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Кои модерни коли, че моята от 87-ма има темпомат
Иначе - не върши ли работа, като видиш някои застрашаващ живота на останалите, да се обадиш на 112 и да го причакат по-натам?
За тирове и автобуси знам, че работи отлично, но за коли?

Иначе - не върши ли работа, като видиш някои застрашаващ живота на останалите, да се обадиш на 112 и да го причакат по-натам?

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Преди няколко седмици ми се наложи да сменям предна лява в 9 вечерта към 80-ти км на Тракия, на всичкото отгоре трафикът беше предпразничен. Триъгълник, жилетка, аварийки, габарити, задните за мъгла ... дет се вика да се виждам максимално далеч. Цялата кола в банкета, само левите гуми останаха на асфалта и пак голям страх брах. И имаше защо де - по едно време жената се развика (бях я предупредил да се оглежда за летящи в аварийната), както си клеча поглеждам вдясно и виждам как някакъв шибан дебил в последния момент се престроява от аварийната в дясната лента на косъм да ми отнесе триъгълника. Добре, че не ме домързя да се разходя малко по-далеч да го разпъна.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Това трябва да се наказва със затвор!
Колко па да бърза, че да кара в аварийната...

cod-cdbp написа:
работи, работи
много изненадани остават като видят стоп-палката и прекарат следващия един час в аварийната
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Ааа чакай, сега ще изскочи някой да ти обяснява, че жена му ражда и много бърза и че толкова се е притеснил и не мисли и не му пука за нищоvld написа:Това трябва да се наказва със затвор!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ми аз съм карал в аварийната. От 10-тина км след София до Пловдив. С около 70-80 ама над 100км си ги минах там.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Аз си имам правило като поставям триъгълник в България да слагам и всевъзможни други неща като клони, камъни и разни боклуци. Иначе винаги прегазват триъгълника.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
bum_bum написа:Ми аз съм карал в аварийната. От 10-тина км след София до Пловдив. С около 70-80 ама над 100км си ги минах там.
+1
Миналата година го играх този кошмар. Тръгнах си в 10:00 от морето и се прибрах в София в 22:30. На Хепи на Пазарджик забелязах, че задната гума е мека. Завъртях и отидох до Шел, за да я напомпам. В момента в който махнах пистолета, винти'я ми уцели по ръката

С последни надежди се надявах някъде по магистралата да има сервиз/гумаджия, който да смени винтила, но уви...
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз заради жената. Беше зле с кръста отивахме до Пловдив на някакви процедури там. Стъпя ли в някоя от другите ленти направо умирга. Аварийната като най-малко използвана явно е най-гладка.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Знаех си, че пак ще е намесена жената...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Един приятел се прибира от Пловдив до София в аварийната с 50-60, беше слагал цици на жената и на всяка гънка на асфалта имало писъци
добре, че не се вързах да ходя с него тогава 

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Don_Diego написа:добре, че не се вързах да ходя с него тогава
Толкова много силиконец, че трябват двама да поддрържат, а?

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Има и алтернативен път Плд- Пз- Белово,излиза на магистралата чак след Костенец.
Аз често го вземам ,защото карам доста бавно като за класически българин
Аз често го вземам ,защото карам доста бавно като за класически българин

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"