Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Бързи въпроси и отговори
mitko8203 написа:Здравейте, днес правих оглед на едно е90, 320 дизел, 2005 година, автомат, цената му е доста изгодна, но има проблем с автоматичната кутия, не и работи това за смяна на скоростите ръчно и потегля още като отпусна снпирачката без да се подава газ, понеже не съм много на ясно с автоматите ще ви помоля за съвет какъв може да е проблема.
Предварително благодаря.
Така трябва да тръгва,какво имаш предвид под - не работи това за смяна - ръчния режим ли?Може някой кабел да е прекъснат..то затова цената му е изгодна.
Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Gqbriel написа:mitko8203 написа:Здравейте, днес правих оглед на едно е90, 320 дизел, 2005 година, автомат, цената му е доста изгодна, но има проблем с автоматичната кутия, не и работи това за смяна на скоростите ръчно и потегля още като отпусна снпирачката без да се подава газ, понеже не съм много на ясно с автоматите ще ви помоля за съвет какъв може да е проблема.
Предварително благодаря.
Така трябва да тръгва,какво имаш предвид под - не работи това за смяна - ръчния режим ли?Може някой кабел да е прекъснат..то затова цената му е изгодна.
Да точно това не и работи за смяна на ръчен режим, по принцип ако реша нещо ще я закарам на диагностика но днес нямах много време и направих само едно пробно каране и за това пиша за да преценя дали да я гледам втори път.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Някои колега със мнение по въпроса, вчера ожулих десния калник не е много но и леко хлътна, да си оправям ли моя калник или да си взема направо друг, гледам че са евтини по 40 50 евро нов, иначе за ремонт тук ми искат 180 200Евро, не е много ама ме дразни
тези калници дали стават или са не качествени че гледам оригинален калник от бмв е 650 лева егати калника. 

- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Оправяй си твоя или 2ра ръка, тия от 50 евро не ги гледай въобще....
- awful
- ентусиаст
-
Satanism написа:Оправяй си твоя или 2ра ръка, тия от 50 евро не ги гледай въобще....
Викаш не стават за нищо. Ще вида ако мога да се спазаря със някои че на цените във бг тези 200 евро са х3
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Не знам, къде точно си, ама има и куриери, бусаджии и т.н, които щъкат из Европа. 150лв калник и 100лв за транспорт пак са по-малко от 200 евро.
Ако си намериш и в цвят....
- awful
- ентусиаст
-
Satanism написа:Не знам, къде точно си, ама има и куриери, бусаджии и т.н, които щъкат из Европа. 150лв калник и 100лв за транспорт пак са по-малко от 200 евро.
Във Ebay има един калник боядисан моя цвят за 180 евро ама ходи го разбери какъв калник е, пише нов ама сигурно е от тези по 40 евро, мисля да си покарам така и ще разпитам колко искат, твоята идея е мислех и аз да го сваля и да го изпратя за бг със някои тираджия и после да ми го върне

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Дай да ти намерим калник от тук ,няма да е 200евр
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Пичове, дизеловите ви шестаци за колко километра загряват през различните сезони?
И докато не са загрели горят ли много повече?
Мисълта ми е... ако карам предимно 50 километрови отсечки извънградско има ли смисъл да си взема 330д?
Щото ако ще загрява 30км и ще гори 12/100 през това време, нещо май няма смисъл..?
И докато не са загрели горят ли много повече?
Мисълта ми е... ако карам предимно 50 километрови отсечки извънградско има ли смисъл да си взема 330д?
Щото ако ще загрява 30км и ще гори 12/100 през това време, нещо май няма смисъл..?
- funkagenda
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330d
- Мечтае да кара: GLS63
Това 12 на 100 извън градско ли
. Сигурен ли си, че проблемът не ти е тежък крак, а не загряването
Сега сериозно - специално за Бургас мога да говоря, тръгвам от гаража ми и след около 10-15 мин съм на изхода на града със загрял двигател (около 3-4км градски преход). Да колата си похапва на студено, и като я карам на къси отсечки градско съм стигал и 15-16 на 100 по борд. А специално за 50км отсечка, почти всеки ден правя такъв маршрут отиване и връщане и отивам с разход около 7...
А аз сега да питам, понеже много е писано във форума, та автомата нещо нервно ми сменя скоростите, като карам сууууупер бавно и плавно, та ми се иска да се провери маслото дали е достатъчно. Сложна ли е процедурата с отварянето? Отнема ли време/пари за проверка?

Сега сериозно - специално за Бургас мога да говоря, тръгвам от гаража ми и след около 10-15 мин съм на изхода на града със загрял двигател (около 3-4км градски преход). Да колата си похапва на студено, и като я карам на къси отсечки градско съм стигал и 15-16 на 100 по борд. А специално за 50км отсечка, почти всеки ден правя такъв маршрут отиване и връщане и отивам с разход около 7...
А аз сега да питам, понеже много е писано във форума, та автомата нещо нервно ми сменя скоростите, като карам сууууупер бавно и плавно, та ми се иска да се провери маслото дали е достатъчно. Сложна ли е процедурата с отварянето? Отнема ли време/пари за проверка?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
funkagenda написа:Това 12 на 100 извън градско ли. Сигурен ли си, че проблемът не ти е тежък крак, а не загряването
![]()
Отварянето на кутията ли - не е сложно,но е пипкаво и е хубаво да си с инструкция ,как се отвиват болтовете и как се завиват пос хема после.Има пробка на кутията отдолу и можеш да свалиш кората и да я отвиеш леко - ако протече,значи имаш масло,ако не - ясно ти е.
Колеги някои има ли представа кой ОЕМ е производителя на задно каре за 320d M47? Предстой ми дълъг път и предпочитам да го сменя предварително. 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
koksimir написа:Колеги някои има ли представа кой ОЕМ е производителя на задно каре за 320d M47? Предстой ми дълъг път и предпочитам да го сменя предварително.
Лемфьодер
Taruno написа:koksimir написа:Колеги някои има ли представа кой ОЕМ е производителя на задно каре за 320d M47? Предстой ми дълъг път и предпочитам да го сменя предварително.
Лемфьодер
Благодаря за инфото !
Одеве забелязах, че диода на стопа отзад не свети.Не съм много запознат с това как стоят нещата и искам да попитам какви пари е ,може ли да се оправи този или тряба нов и само по комплект ли втрвят.
Ето и снимкап
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.