Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
TytusPulo написа:Bobi80 написа:julkata1 написа:kiko™ написа:
М пакетът не е оригинален (или поне предната броня) както пише в описанието. Оттам нататък ти си прави изводите ...
Ако трябва да сме точни, това даже не е М-пакет ами реплика на броня от М5 с добавени дупки за халогениХем за 10к хем и М-пакет, не може всичко
гледах колата това което видях е: на таблото свети хидравликата и подчуква на волана,може би рейка,свети еърбег,махнати катализатори,пуши при ускорение,омасляване от дясно на мотора,май не е мойта
Ми за тези къси парици толкова... Като дадеш още 3-4 да я оправиш ще получиш цената за читава кола, ама ще си си загубил бая време.
Аз имам приятели, които купиха "читави" коли и пак дадаха по 3-4к. Имам и един познат, който си купи 635d 09'' за 22к евро от Австрия с пълна сервизна и след 10к км прави турбини 3ка. От Австрия с платформа до БГ и тук му я правиха. Така, че всичко е субективно според мен. Високата цена не винаги е гаранция за качество, както и ниската.
- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Пичове намерих кола. Колата е като нова. Но е 530 бензин (272кс). Не им разбирам нищо от тези мотори. Направи ми впечатление, че има едно чукане като от клапани, но май е нормално за този мотор. Освен това, като пусна климатика, има една лека вибрация, като подавам леко гас и отпускам. Проблема изчезва като спра климатика.
Вин: CS89275
Търговеца каза, че излизат километрите до 2017 в бмв. На мен в този сайт http://www.auto-records.com/ ми излизат до 23/02/2015 и са 86к
Купих си k+dcan камбел. Успях да прочета мотора. Нямаше грешки, а на живите данни нищо не разбирам. Към нито един друг модул не можах да се вържа. Някаква идея?
Търговеца каза, че излизат километрите до 2017 в бмв. На мен в този сайт http://www.auto-records.com/ ми излизат до 23/02/2015 и са 86к
Купих си k+dcan камбел. Успях да прочета мотора. Нямаше грешки, а на живите данни нищо не разбирам. Към нито един друг модул не можах да се вържа. Някаква идея?
- foxi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540i Xdrive
Това почукване е от дюзите и е нормално
Sent from my iPhone using Tapatalk
Мотора е супер, но има известен проблем с инжекторите и най вероятно са за смяна. Закарай я на читава диагностика. Километрите са толкова, март е влизала за преглед на 143.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Колко е супер незнам н53..много рязко изкачат дюзи,помпи за гориво,водна помпа,диса клапи..
Но е хубаво,че е на малко км и история- което не е гаранция мног много
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Какво по хубаво от бензинов мотор на малко км.
Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk
- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
Gqbriel написа:Колко е супер незнам н53..много рязко изкачат дюзи,помпи за гориво,водна помпа,диса клапи..
Мята 5х1л. масло в багажника и кара

Въпрос... водната помпа е като при Н52 нали?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
AmW написа:Gqbriel написа:Колко е супер незнам н53..много рязко изкачат дюзи,помпи за гориво,водна помпа,диса клапи..
Мята 5х1л. масло в багажника и кара![]()
Въпрос... водната помпа е като при Н52 нали?
Да..но понеже е директно впръскване ,дюзите хвърлят топа от раз.Имам 2-3 коли с този мотор около мен ,едната на 70к км,другата на 100 и малко и двете дадоха фира по 1 дюза ей така за добро утро.Там има и помпа за високо налягане за разлика от стария мотор,харча на масло го няма както при Н52.Слаби са и бубините инсвешите искат по-честа смяна,нагара като при всеки мотор с директно впръскване.
Хубав и силен мотор ,но си има кусури и той,на моменти си мисля,че дизеловия агрегат е по-здрав и надежден в това поколение и по-нормален за поддръжка.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- foxi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540i Xdrive
Speed_Am_All написа:Пичове намерих кола. Колата е като нова. Но е 530 бензин (272кс). Не им разбирам нищо от тези мотори. Направи ми впечатление, че има едно чукане като от клапани, но май е нормално за този мотор. Освен това, като пусна климатика, има една лека вибрация, като подавам леко гас и отпускам. Проблема изчезва като спра климатика.
Колега виж в сервизната история какво е сменено по мотора от личен опит говоря аз си докарах същата от Швейцария на 220000к и на 230000к смених всички дюзи като до този момент не бяха сменявани на 180000к е сменяна помпа високо налягане по сервизна история излезе.В този ред на мисли по-скоро виж какво е сменено по колата защото на тези километри ще започват да се обаждат доста неща още повече и с нашия бензин.
- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
Капарирах колата. По сервизна история излиза че са сменяни 2 дюзи още като е била на 30к. Бобини също са сменяни, но не запомних кога. В крайна сметка коли дето не се чупят няма. Дано да излезе читава.
- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
Ха, честито значи
безаварийно. И в темата със снимките да се разпишеш.

- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
Мерси! Благодаря на всички помогнали със съвети. Като е прехвърля другата седмица ще се похваля в раздела със снимки.
Здравейте, колеги,
За първи път пиша
В момента съм харесал и възнамерявам да купя едно конкретно Е60 530 Хдрайв фейслифт 2007г. Някой може ли да ми помогне, като ми каже как да направя проверка чрез този VIN: CT70499
Благодаря предварително!
За първи път пиша

Благодаря предварително!
ivogtr написа:Здравейте, колеги,
За първи път пишаВ момента съм харесал и възнамерявам да купя едно конкретно Е60 530 Хдрайв фейслифт 2007г. Някой може ли да ми помогне, като ми каже как да направя проверка чрез този VIN: CT70499
Благодаря предварително!
в момента е на 240000км, като има въртяни 150 000. значи, почти 400к, като никога не е поддържана в официален сервиз. прави си сметката

- sincheto
- кандидат ентусиаст
-
ivogtr написа:Здравейте, колеги,
За първи път пишаВ момента съм харесал и възнамерявам да купя едно конкретно Е60 530 Хдрайв фейслифт 2007г. Някой може ли да ми помогне, като ми каже как да направя проверка чрез този VIN: CT70499
Благодаря предварително!