Увеличен разход на гориво Х6 35д
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Увеличен разход на гориво Х6 35д
Здравейте , имам следния проблем висок разход на Х6 35д 2008 при извънградско каране 150-160 гори 15-16 , 120-130 гори 12-13 това нормално ли е ? градско си гори 16-17-18 , дпф е изчистен два термостата сменени и двбитомер но разхода си остава ? някакви мнения от какво друго може да бъде ? колата си върви нормално но този разход просто ме убива , с 1 резервоар извънградско над 650-700 км не могат да се минат както и да се кара ?
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Увеличен разход на гориво Х6 35д
rasim написа:Здравейте , имам следния проблем висок разход на Х6 35д 2008 при извънградско каране 150-160 гори 15-16 , 120-130 гори 12-13 това нормално ли е ? градско си гори 16-17-18 , дпф е изчистен два термостата сменени и двбитомер но разхода си остава ? някакви мнения от какво друго може да бъде ? колата си върви нормално но този разход просто ме убива , с 1 резервоар извънградско над 650-700 км не могат да се минат както и да се кара ?
Какво ще рече изчистен дпф
Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk
Това,че двата термостат са сменени,не винаги решава проблема с температурата и съответно разхода.
Вижте каква температура държи.Ако е под нормалната,сменете и третия термостат(на скоростите).
Вижте каква температура държи.Ако е под нормалната,сменете и третия термостат(на скоростите).
- adovet
- старши ентусиаст
-
rasim написа:сваля се и се чисти.
Минал съм по този път с чистенето и мога да ти кажа че ефекта е точбо за два дена. Гледахте ли какво налягане прави и жялостна диагностика орави ли?
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Все пак да попитам, този разход/пробег по борд компютъра ли го гледате, или го засичате на колонката? Защото и моя борд ми показва някакви неземни стойности, а всъщност си харчи нормално.
I love the sound of V8 in the morning...
и по борд и по колонка , не е от дпф защото на диагностиката дава хубави стойност а термостатите също са наред под 80 градуса не пада като бяха прецакани падаше на 60 , други съвети ?
Никой ли не може да даде съвет , в интернет пише че може да е от ламбда сонда но не ми излиза никаква грешка а и един майстор ми каза че при дизел неможе да е от ламбда сонда ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
?????? никой ли не може да помогне ?
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Вкарай я в някой сервиз, където им разбират... по интернет трудно ще станат нещата.
I love the sound of V8 in the morning...
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
- Кара: CLS 320
- Мечтае да кара: X6 M6, CLS AMG, 6 Series Gran Coupe
adovet написа:rasim написа:сваля се и се чисти.
Минал съм по този път с чистенето и мога да ти кажа че ефекта е точбо за два дена. Гледахте ли какво налягане прави и жялостна диагностика орави ли?
Зависи колко кадърно се направи. Моята кола е с чистен ДПФ от предния собственик преди година и половина, няма ядове. Ама не е чистен, а се прави специална регенерация със съответните химикали и диагностиката за дадената марка(в случая СТАР). Пуска се програма, която вкарва колата изкуствено в режим на регенерация и ДПФ-а се прогаря с химикалите. И е хубаво химикалите да не са евтинджос, както го правят на повечето места.
- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Ако е задръстен от пепел (ash mass), няма такава химия дето ше го отпуши...коментирано е многократно, просто някога си идва и времето за подмяна 

- adovet
- старши ентусиаст
-
TytusPulo написа:adovet написа:rasim написа:сваля се и се чисти.
Зависи колко кадърно се направи. Моята кола е с чистен ДПФ от предния собственик преди година и половина, няма ядове. Ама не е чистен, а се прави специална регенерация със съответните химикали и диагностиката за дадената марка(в случая СТАР). Пуска се програма, която вкарва колата изкуствено в режим на регенерация и ДПФ-а се прогаря с химикалите. И е хубаво химикалите да не са евтинджос, както го правят на повечето места.
Мислиш ли че не съм го правил същото

- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
- Кара: CLS 320
- Мечтае да кара: X6 M6, CLS AMG, 6 Series Gran Coupe
astrapower написа:Ако е задръстен от пепел (ash mass), няма такава химия дето ше го отпуши...коментирано е многократно, просто някога си идва и времето за подмяна
Това означава, че тази кола почти не е виждала магистрала. Да, тогава вече трябва да се маха, прави се и софтуера и колата литва отново
14 мнения
• Страница 1 от 1