Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: iOS тема

Мнение от Elesar74 » 31 Май 2017, 6:37

Aplle не предлагат резервни части за техните телефони, доколкото знам. Избора е или втора ръка от телефон за части или китайски аналози.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 31 Май 2017, 9:28

Предлагат, но само в оторизиран сервиз.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 31 Май 2017, 9:35

Не знам bum_bum, скоро сменях батерията на моята 5-ца, като ги сложих една до друга, немат никаква разлика, надписи, баркод, лого, нищо. В Creative услугата с батерията и подмяна, 199 лв. ако правилно помня и каква ще аджеба ще е по-различна тая от моята за 30 лв? Пък тия даже не са официален сервиз, Apple нямат официално представителство в България.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 31 Май 2017, 14:08

Elesar74 написа:Не знам bum_bum, скоро сменях батерията на моята 5-ца, като ги сложих една до друга, немат никаква разлика, надписи, баркод, лого, нищо. В Creative услугата с батерията и подмяна, 199 лв. ако правилно помня и каква ще аджеба ще е по-различна тая от моята за 30 лв? Пък тия даже не са официален сервиз, Apple нямат официално представителство в България.

Баш официален сервиз са си.
Фирмата е единствен за България Premium Service Provider oт 2013 до 2016(премиум сервизен център) – със сервизна база съгласно изискванията на Apple и със сертифицирани специалисти – Apple Certified Technicians

То и като сложиш оригинална ксенонова крушка Osram или Philips за 190лв парчето до ментак китайска за 30лв със същите надписи и кутийка няма да намериш разлика на външен вид, ама това не значи, че няма :wave: Най-малкото е в продължителността на живота, същото и е с китайските батерии vs OEM.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 31 Май 2017, 14:48

Изображение

От apple.com :)

Вече се плаща и в левове в стора, но не стана като при Андроид за съжаление (10 евро -> 10 лева), а си стана просто х2 :mhihi:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 31 Май 2017, 14:55

Е Creative Center какво е?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 31 Май 2017, 21:08

Колко време ви държи батерията на iPhone 7,имам чувството че след ъпгрейд на софтуера пада осезателно по-бързо?
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 31 Май 2017, 22:01

На 6s винаги след ъпдейт първите няколко дни ми пада по-бързо батерията, не знам защо. :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 01 Юни 2017, 7:43

boksioraE39 написа:Колко време ви държи батерията на iPhone 7,имам чувството че след ъпгрейд на софтуера пада осезателно по-бързо?

И на мен ми се струва, че след последния ъпдейт батерията пада по-бързо, ама може и да е защото последните няколко седмици го ръчкам повече телефона. Надявам се второто :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 01 Юни 2017, 9:11

b00st написа:
Elesar74 написа:Не знам bum_bum, скоро сменях батерията на моята 5-ца, като ги сложих една до друга, немат никаква разлика, надписи, баркод, лого, нищо. В Creative услугата с батерията и подмяна, 199 лв. ако правилно помня и каква ще аджеба ще е по-различна тая от моята за 30 лв? Пък тия даже не са официален сервиз, Apple нямат официално представителство в България.

Фирмата е единствен за България Premium Service Provider oт 2013 до 2016(премиум сервизен център) – със сервизна база съгласно изискванията на Apple и със сертифицирани специалисти – Apple Certified Technicians

То и като сложиш оригинална ксенонова крушка Osram или Philips за 190лв парчето до ментак китайска за 30лв със същите надписи и кутийка няма да намериш разлика на външен вид, ама това не значи, че няма :wave: Най-малкото е в продължителността на живота, същото и е с китайските батерии vs OEM.

Това е така колега, ама само по принцип. Колкото за ксенона, мойто ксенонче за 130 лв. целия комплект, държа 5 и повече г. преди да сменя (тази година) лампите, щото взе малко да жълтее, не че не свети. А 5 г. да ми държи една китайска лампа vs ОЕМ, не ти ща нещо OEM-a за 5 пъти повече пари, а дали ще изкара 25 г.? Съмнявам се. Продължителността на живота на отделните компоненти в днешния свят точно, не е еднаква с тази преди 20 повече г. Та дали OEM батерията на Creative ще изкара повече от китайското менте, което да речем ще бачка 1 г. както трябва? Това значи батерийката на Creative да държи 6 г., щото струва 6 пъти повече пари, обаче на бас мога да се хвана, че никой даже в Apple не планира такава продължителност на живота на една батерия. Пък след 6 г., аз тоя телефон може и да съм го забравил. Е, пита се, защо аз днес трябва да се изръся 200 лв. за една батерия, което е повече от половината от цената на телефона? То е ясно, че това не е цената на батерията, а цената на всички съпътстващи разходи, даже и тия за рекламната табела на сервизния им център. Пък един репортер като отишъл в Китай, да види къде се произвеждат IPhone-те и очаквал да види роботизирани помещения и доста advanced технология и какво било учудването му, като видял в една зала натъпкани китайски работници, които сглобяват скъпите играчки за над 1000 лв. Те такава е трънливата реалност.

User
Аватар

Мнение от b00st » 01 Юни 2017, 9:27

Elesar74 написа:
b00st написа:

Това е така колега, ама само по принцип. Колкото за ксенона, мойто ксенонче за 130 лв. целия комплект, държа 5 и повече г. преди да сменя (тази година) лампите, щото взе малко да жълтее, не че не свети. А 5 г. да ми държи една китайска лампа vs ОЕМ, не ти ща нещо OEM-a за 5 пъти повече пари, а дали ще изкара 25 г.? Съмнявам се. Продължителността на живота на отделните компоненти в днешния свят точно, не е еднаква с тази преди 20 повече г. Та дали OEM батерията на Creative ще изкара повече от китайското менте, което да речем ще бачка 1 г. както трябва? Това значи батерийката на Creative да държи 6 г., щото струва 6 пъти повече пари, обаче на бас мога да се хвана, че никой даже в Apple не планира такава продължителност на живота на една батерия. Пък след 6 г., аз тоя телефон може и да съм го забравил. Е, пита се, защо аз днес трябва да се изръся 200 лв. за една батерия, което е повече от половината от цената на телефона? То е ясно, че това не е цената на батерията, а цената на всички съпътстващи разходи, даже и тия за рекламната табела на сервизния им център. Пък един репортер като отишъл в Китай, да види къде се произвеждат IPhone-те и очаквал да види роботизирани помещения и доста advanced технология и какво било учудването му, като видял в една зала натъпкани китайски работници, които сглобяват скъпите играчки за над 1000 лв. Те такава е трънливата реалност.

Ми аз например съм нямал айфон, който батерията да му да е за смяна за 2г ползване (изключвам дефектни), за повече не знам, защото не съм ги държал толкова дълго. Но с риплейсмънт китайчета на познати и приятели и преки наблюдения 6-7 месеца е абсолютния максимум после за нищо не стават. Сигурно е по-рентабилно да си ги сменяш на 6-7 месеца, но разлика си има, отделен факт е, че 100 евро за батерия си е висока цена, а да не говорим как Епъл се възползваха и не признаха масово големи партиди от дефектните си батерии в 6s и решиха да прибират пари от сервизни дейности по този начин.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 01 Юни 2017, 10:39

Denmark написа:
boksioraE39 написа:Колко време ви държи батерията на iPhone 7,имам чувството че след ъпгрейд на софтуера пада осезателно по-бързо?

И на мен ми се струва, че след последния ъпдейт батерията пада по-бързо, ама може и да е защото последните няколко седмици го ръчкам повече телефона. Надявам се второто :)

+1 и аз имам усещането, че почна малко по-бързо да пада спрямо преди
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 01 Юни 2017, 10:59

С последния наистина пада по-бързо, написаха си го по сайтове. И изглежда има разлика при кой модел. Приятелката е със 6S и при нея пада бързо, аз съм със SE и е едва доловима разликата.
Изображение

User
Аватар

Мнение от b00st » 01 Юни 2017, 12:10

И аз забелязах след ъпдейта, че пада по-бързо батерийката. С 6s съм.

Потребител
Аватар

Мнение от bmwpowaa' » 01 Юни 2017, 12:48

Аз съм с 6с+ и батерията си е както винаги стабилна.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата