Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от drago_pavlov » 29 Май 2017, 23:13

k.milanov написа:Влачещите се, спазващи ограничението - в ЛЯВА лента без причина при свободна дясна - е тия са най-зле. Това ми се случчва адски често и ме изнервя до краен предел.Или хора каращи пак в лява лента с 1-2км/ч под ограничението.... :kuku: :bang: :clap:

Еми теб може да те изнервя, ама когато дясната лента е като разорана нива нали не мислиш, че някой ще се лашка там, за да може ниско прелитащите да им е свободна лявата...
Аз винаги карам в лявата лента и ми дреме за бързаците с 20 годишни кошове дето си мислят, 160 км/ч са умопомрачителна скорост, която им дава ексклузивни права над лявата лента...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Май 2017, 23:28

Тъпо е да се закотвиш в лявата лента и да не пускаш никой.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 29 Май 2017, 23:32

Да закотвиш и да не пускаш да, но да си караш и да има как да минат покрай теб е друго. И то в града говорим де.
Миналият ден си излизам от града и си карам в лявата лента с около 70(все още съм в града)и един с една скапана Ф30 320 бензин ми се разсвирил отзад. Дясната е пълна с дупки, ама на него не му се прелита с пластмасовия куц кон от там. Минах си дупките и еднопосочното свърши. Онзи газ срещу колите, един намали и кривна срещу него да го уплаши защото тоя буквално го принуди да отбие, после втори, трети и т.н.
Тоя образ имаше 318 Е36 сигурно 15 години и накрая като го смени за също толкова куц кон, явно е решил, че това е някаква кола и още по-грешно, че тая някаква кола му дава право на линейка когато е решил да лети. Може би беше пиян защото е всеизвестен с това, че пие доста и кара, понякога и смърка.
В закона го пише ясно кога и какво може. Сега и аз не карам до някой с 30 и да запушваме двете ленти, ама когато дясната е с дупки или просто ми е по-удобна заради някаква предстояща маневра, много моля, дясната е свободна и всеки да минава като иска. Аз така правя когато някой в града карам пред мен в лявата, а аз бързам. Извън града си чакам да ми освободят и толкова. Интересно, че с М5-цата никой не ти святка, свири, ръкомаха и прочие, когато обаче си с обикновена кола, особено такси, направо стават озверели. Явно в БГ наистина е важно каква е колата пред или около теб. Забелязал съм, че когато някой от черен по-черен джип спре някъде като идиот и запуши пътя да си говори с някой, никой не му свири. Обаче ако нормална кола спре да слезе човек от нея, ооооооо...пази боже. Това само ми показва колко смешни и жалки душици са 80%-та от шофьорите по пътя.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Май 2017, 0:01

Ясно е, че отношението се променя в зависимост с каква кола си.

На мен обаче ми е тъпо да карам в лявата лента, ако някой иска да ме изпревари. Дупки или не минавам в дясно за да го пропусна.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 30 Май 2017, 0:17

мине се не мине време и пак се опре да карането в лява лента в населено място :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 30 Май 2017, 0:43

Според мен точно заради това влачене/каране в лява лента в населените места (в частност София и по-големите булеварди) е причината за прелитането през десните ленти, включително бус лентата. Миналата седмица един бус прелетя с над 100 през бус лентата, когато всичко коли в активните ленти бяхме спрели :kuku: Днес на околовръстното - всички с 90-100 и някой нервак реши да мине със 150-160 през дясна лента при отбивка - и кво правим ако някоя блейка се сети, че трябва да завива....повторение на катастрофата на околовръстното с двете гонещи се бмв-та :banghead:

Колкото до повдигнатия от мен въпрос - Кои са по-опасни? Залагам на влачещите се блейки. Напоследък ги гледам все повече хора се влачат по пътищата като са покатерили левия си крак някъде по таблото/вратата, едната ръка крепи я стъклото, я дръжката над вратата, другата човърка радиото и оперира с цигарата и телефона :conf:
Повечето бързаци следят ситуацията и ако не са някои лапета е малко вероятно да направят беля (малко като в приказката, че като видиш ниско прелитащ мотор зад себе си не трябва да правиш нищо, моториста отдавна те е видял и е решил как и откъде да те подмине).
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 30 Май 2017, 6:38

Аз говорех за магистралите...
bum_bum написа:Тъпо е да се закотвиш в лявата лента и да не пускаш никой.

Тъпо е да. Но аз съм далеч от това поведение да се закотвя със 120 и да не пускам никой нарочно.
По-скоро карам със 150-160 ако няма трафик пред мен. И като ми се появи някой нервак отзад с мигача и къси-дълги, къси-дълги няма как на секундата да скоча на спирачките и да се мушна зад тира в дясната лента... Или когато има колона в лявата лента със 120-130, а в дясната със 100 и изведнъж се появи някой наглец отзад дето си мисли, че задължително трябва да скоча на спирачките и да се поместя в дясно, за да може той да продължи да разбутва лявата колона... Е няма как да стане...

Don_Diego написа:Напоследък ги гледам все повече хора се влачат по пътищата като са покатерили левия си крак някъде по таблото/вратата, едната ръка крепи я стъклото, я дръжката над вратата, другата човърка радиото и оперира с цигарата и телефона :conf:

Това ако не го бях виждал нямаше да ти повярвам...
Веднъж на един светофар видях някакъв педеруга със супер малка тойота и си изкарал левия бос крак през прозореца на вратата :shock:
Едно на ръка е как кара така, но съвсем друго е как е успял да се сгъне толкова :gay:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 30 Май 2017, 10:06

На магистралата да караш в ляво при свободна дясна лента и да не се отместиш при кола която очевидно кара с по голяма скорост е селяния откровенна,но в града ако си караш нормално и някъв нервак ми се лепне отзад....ми не съм сигурен,че ще се преместя в дясно на всяка цена,давам пример на цариградско обикновено карам с 90-95км в ляваталента разбира се и ми се е случвало разни типове особено в посока центъра да ме застигат доста бързо,карат поне с 120км и кво аз трябва да бия спирачки да се намествам м/у колите в дясно ли?Ми не :mrgreen: вече не са на магистралата който иска да ме прескача теглича ми отзад е свободен :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Dextuar » 30 Май 2017, 10:44

Я направо в насрещното, че е по-лесно

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 30 Май 2017, 11:17

Днес е някакъв ад за каране в София. Пролетната умора налегна хората и ги мързи да въртят волана, да натискат спирачка при знак стоп или пропусни тия с предимство, но за сметка на това всички са агресивно настроени. Резултата е, че ме вкарват в преразход за кафета и води, че започнах да ги целя :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 30 Май 2017, 12:35

Я ми дефинирайте "влачещи",че предимно карам извънградско с 80 ,и няма МПС,което да не ме изпревари..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 30 Май 2017, 13:04

80 ако ги държиш навсякъде е ок ама има едни дето карат с 40 и не винаги това са баби и дядовци
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 30 Май 2017, 13:49

Bogat-Beden написа:Я ми дефинирайте "влачещи",че предимно карам извънградско с 80 ,и няма МПС,което да не ме изпревари..

Ем, ти си дефинирал сам :dunno: Влачещи ми се приятелЮ :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Май 2017, 14:53

Пробвай в София да караш с ограничението и гледай какво става.

Някой път само където отгоре не ме прелитат.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 30 Май 2017, 15:58

Don_Diego написа:80 ако ги държиш навсякъде е ок ама има едни дето карат с 40 и не винаги това са баби и дядовци

Зимата карах зад едни такива 15км и ме изкараха от нерви :ranting: 4-5 коли колона бяха и нямаше възможност да ги изпреваря (освен селяния със 100-120 в селата, където си ходят пеша по платното). Изглежда караха заедно. 55-60км/ч на хубав извънградски път, 30км/ч в селата :banghead: После имаше "и като ми се откриии" :bang: :lalala: :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата