Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
estimaro93 написа:600лв. чист доход
Колега, направи си много добре сметката преди това! Незнам с а3-та как е било, но аз изобщо не виждам как ще караш е46 с тия доходи, па да не говорим 330-ка.... по скоро голф 4 1.9 тди

Tires are evil - destroy them all ...
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
cmdkick написа:estimaro93 написа:600лв. чист доход
Колега, направи си много добре сметката преди това! Незнам с а3-та как е било, но аз изобщо не виждам как ще караш е46 с тия доходи, па да не говорим 330-ка.... по скоро голф 4 1.9 тди![]()
Аз мисля, че ако предложим, че бмвето няма да се чупи грам, само за данък, гражданска, обслужване, винетка и преглед ще бачкаш два месеца, при това без да си минал един километър. Ами гуми, гориво... За ремонт не ми се мисли. Роб ще й станеш.
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
vvasilev1 написа:cmdkick написа:estimaro93 написа:600лв. чист доход
Колега, направи си много добре сметката преди това! Незнам с а3-та как е било, но аз изобщо не виждам как ще караш е46 с тия доходи, па да не говорим 330-ка.... по скоро голф 4 1.9 тди![]()
Аз мисля, че ако предложим, че бмвето няма да се чупи грам, само за данък, гражданска, обслужване, винетка и преглед ще бачкаш два месеца, при това без да си минал един километър. Ами гуми, гориво... За ремонт не ми се мисли. Роб ще й станеш.
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
Аз доколкото разбрах на колегата му остават около 600 лв чисти пари след като си е платил всичко,ако правилно съм го разбрал би било достатъчно,едва ли колата ще му струва 600 на месец ,така че би трябвало да се справи...мое мнение
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
estimaro93 написа:Здравейте! Спрял съм се на БМВ е46 330д, 184к.с., седан, ръчни скорости, понеже за мен най-важно ми е да изпитвам удоволствие от шофирането, а не само да стигна от точка А до точка Б, с възможно най-малко нафта. Затова разходът не е толкова от значение. Това, което ме притеснява е поддръжката, да не се окаже бездънна яма.. Идвам от Ауди А3 8л 1.9тди 110к.с., закупена нов внос, без преглед в сервиз. За отрицателно време се наложи да рециклирам турбина, смяна на съединител, все неприятни неща, заради които и в момента продължавам да изплащам кредит... Наясно съм, че частите за 330д са има-няма двойно по-скъпи в сравнение с А3-ката, но не знам като капацитет и времетраене за какво става въпрос. С около 600лв. ЧИСТ доход месечно и сумата между 8000-8500лв., която обхваща покупка и първоначално обслужване, да не си вкарам таралеж в гащите.. Другото, което е, за евентуалната покупка, дали да е нов внос от автокъща в БГ, от частно лице, или последния вариант - един приятел има познат, който ходи в Италия да внася коли от първи собственици, като преди това, разбира се, дава информация и изпраща снимки. Моят приятел е изключително доволен от неговата, закупена по същия начин - първи собственик от Италия. Благодаря за вниманието.
Моя съвет е да си изплатиш кредита първо, задели си някакви пари настрани и тогава си купи кола според бюджета. Не си давай последните 600лв. по 15-20 годишна кола. По-мъдро би било да вземеш кола, която не ти сбърква бюджета, дори и да е по-евтина или по-нисък клас, но пък да пътуваш насам натам когато и където си поискаш.
Е46-цата няма да ти е по-евтина от А3-ката. Ако решиш да купуваш, преди това погледни цените на турбо, съединител и маховик, дюзи и демпф. шайба, а разбира се и на нещата като данъци и застраховки. Аз бих предпочел кола от частно лице, което вече е сменило някои от по-скъпите неща.

- estimaro93
- Потребител
-
- Кара: e46 330d
И аз не очаквах разходите по колата да надвишават 600лв. месечно
Ако е така, направо ми се уби кефа
особено и в моя случай - работя на 3к.м от вкъщи и евентуално едно море лятото
което не прави повече от 500-600к.м месечно. След много мислене и разглеждане, категорично съм се спрял на Е46, кой мотор обаче... обмислях и 320д, но според удоволствието, което предлага 330, дали си заслужава да взема 2-ка мотор с може би доста близка сума за поддръжка 

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
estimaro93 написа:
Ти си си навил на масрафа явно. 3.0-ка дизел 204 коня, купе с М-пакет, нави, SMG е твойта кола, колко пак толко пари да иска, в крайна сметка ще си я паркираш у вас и ще се снимаш с (в) нея.
Tires are evil - destroy them all ...
- estimaro93
- Потребител
-
- Кара: e46 330d
[/i][/i]
На такива неуместни изказвания не мисля да се обеснявам, най-малко пък имам за цел и да се заяждам. Ако си на мнение, че съм се запътил към такъв автомобил, заради едната гъзария, по-добре изобщо не се занимавай с нещата, които пиша и чети нещо друго.
cmdkick написа:estimaro93 написа:
Ти си си навил на масрафа явно. 3.0-ка дизел 204 коня, купе с М-пакет, нави, SMG е твойта кола, колко пак толко пари да иска, в крайна сметка ще си я паркираш у вас и ще се снимаш с (в) нея.
На такива неуместни изказвания не мисля да се обеснявам, най-малко пък имам за цел и да се заяждам. Ако си на мнение, че съм се запътил към такъв автомобил, заради едната гъзария, по-добре изобщо не се занимавай с нещата, които пиша и чети нещо друго.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Едва ли всеки месец ще трябва да набиваш по 600 лева в колата, но е доста вероятно първата половин година да налееш доста. Струва ми се, че в БГ хората приемат по друг начин нещата, но аз за 3 км до работа бих ходил пеша или с колело, какъв е смисъла от 3.0дизел дето даже няма загрява за това разстояние.
Провери цените на скъпите части и си прецени, в крайна сметка кво толкова, а и все пак ще ги смениш един път и ще забравиш.
Провери цените на скъпите части и си прецени, в крайна сметка кво толкова, а и все пак ще ги смениш един път и ще забравиш.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
cmdkick написа:estimaro93 написа:
3.0 дизел с SMG - а дано ама надали..
Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Denmark написа:Едва ли всеки месец ще трябва да набиваш по 600 лева в колата
7000лв ми е екселската таблица БЕЗ данъците, каското и гражданската, преглед, винетки, гараж и т.н.
като ги прибавим, стават към 12 бона +-
12,000лв (ownership) / 30 месеца = 400 лв на месец
не е далеч от истината
п.с. дизела е далеч по-скъп
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Tunturi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325i
- Мечтае да кара: Балканче
- Детайли за колата: M54B25
Не зная как постигате тея разходи, то по евтино ще ви излезне на лизинг от магазина да си я купите чисто нова, но всеки сам си прави сметка
. Аз на година ( вярно че карам на година по има няма 7к км) имам едно масло за година и половина да сменя и някой друг филтър и евентуално някакъв дребен ремонт, но до 500лв за цялата година, а доста влагам и в гуми там ми се дига доста разхода (на 2-3 год по едни 700лв грубо), но до там. След като са сменени както се каза с години забравяш за тях ако е качествено сменена и с добра част че нещо много китайски пробутват вече и се подлъгваме по цената. А точно за дизела 3.0 184к.с. не съм съгласен че е значително по скъп за подръжка, като цяло е доста безпроблемен.

Наистина обмисли хубаво нещата, покупката на автомобила е най малкия проблем, ако е нов внос 275 лв еко такса, транзитни номера 30-40 лв , първа регистрация и преглед 70-80 лв, винетка-застраховка кам 300 лв , първоначално обслужване към 200-300 лв в зависимост на кой точно модел си се спрял, още до тук си около 1000 лв отгоре при условие че си закупил перфектния афтомобил без нито еда забележка и проблем от там нататък се почва квот има за смяна гуми летни-зимни и да знаеш на 330 ката под 17 цола джанти не стават и ако искаш да върви колата трябва да си купиш прилични гуми а не някакви китайски като летни-зимни ще ти стъпи около 1000-1500 лв, за съединители маховици , дюзи , турбо няма смисъл да коментирам така , че си прави хубаво сметката, има бмв-та по 4-5 хиляди и същия модел, година, екстри и мотор за 10+к , надявам се да не попаднеш на някоя гробница и да не си поредния човек намразил марката.
Поздрави
Поздрави
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Кола която се кара по 7км на година ,не е коректив особено.Нали е ясно,че разходите идват с употребата (често и обратно)..е колко доста влагаш в гуми колега?Караш на семи слик 19ки по 700лв гумата ли ..айде стига,с тези км на година и 800лв за гуми ,ще ги караш 5сезона и ще са здрави,някои понеже не ползваме ГТ и пътуваме често,правим по 30к на година - ето ти амортизация,хора като теб,могат да си позволят и автомобил,чийто разходи са по-големи,защото най-малкото масло,филтри,гуми,спирачна система ,ще се сменя на 3-4год,нормално да не видиш разходите..особено ,ако колата е била поддържана преди това.
Но стига с частните случаи
Но стига с частните случаи

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
vicho написа:Denmark написа:Едва ли всеки месец ще трябва да набиваш по 600 лева в колата
7000лв ми е екселската таблица БЕЗ данъците, каското и гражданската, преглед, винетки, гараж и т.н.
като ги прибавим, стават към 12 бона +-
12,000лв (ownership) / 30 месеца = 400 лв на месец
не е далеч от истината
п.с. дизела е далеч по-скъп
извади от 7000 сумата похарчени за тунег и собствен кеф и остави само парите за нормална подръжка и неотложни ремонти..
7к на година е не е реално, освен ако не я караш такси

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Bavarcho написа:извади от 7000 сумата похарчени за тунег и собствен кеф и остави само парите за нормална подръжка и неотложни ремонти..
7к на година е не е реално, освен ако не я караш такси
7к за 2 години и половина...
махнах тунинга, останаха 4,000лв за поддръжка... това значи, че 100-150лв на месец за части си отиват, както и да го гледаш...

поне при мен е така, не знам, може при другите да е по-малко (или повече)
You said: "Time will change!" What if it changes you?