Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от Gqbriel » 23 Май 2017, 22:49

Taruno написа:Аз мога да ти препоръчам майстор ама знай, че няма кой да отвори и затвори тия пусти фарове под 150 лв

Ай стига не познавате парите :) моите сам ги правих..всички със златни ръце излизат 200лв за 1 отваряне...

Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd e90
Мечтае да кара: John Deere

Мнение от Plamenv » 24 Май 2017, 1:22

Колеги, наложи ми се да заредя на една много шанаджийска бензиностанция и направо ми скапа колата тая нафта. Давам газ, колата като без турбо.. прекъсва, сеца.. ту тръгне ту спре да върви. Прибрах се до нас така и сега мисля да заредя до горе с хубава нафта, че тая е малко над резервата и да слагам някаква добавка за почистване. Да пробвам ли да точа каквото е останало или да я разредя?.. лапата е пред светване, но още не е. Кажете ми и каква добавка да сложа:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 24 Май 2017, 8:43

Gqbriel написа:
Taruno написа:Аз мога да ти препоръчам майстор ама знай, че няма кой да отвори и затвори тия пусти фарове под 150 лв

Ай стига не познавате парите :) моите сам ги правих..всички със златни ръце излизат 200лв за 1 отваряне...

Гледай сега, аз взех от един колега един строшен фар е така да си поиграя и ми се получи - ама за да стане добре си е време и е нормално по сервизите да си искат парите. DIY винаги е по-евтино ама може да излезе по-скъпо, ако пукнеш стъклото или ти влезе влага после и изтрещи някой модул по фара, не всеки е готов за тези рискове.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 24 Май 2017, 8:48

Taruno написа:
Gqbriel написа:

Гледай сега, аз взех от един колега един строшен фар е така да си поиграя и ми се получи - ама за да стане добре си е време и е нормално по сервизите да си искат парите. DIY винаги е по-евтино ама може да излезе по-скъпо, ако пукнеш стъклото или ти влезе влага после и изтрещи някой модул по фара, не всеки е готов за тези рискове.

Ще кажеш, че като го направи някой "майстор" това не може да се случи...
А гаранция едва ли дават...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 24 Май 2017, 8:56

Taruno написа:
Gqbriel написа:

Времето за изпълнение на една работа,не определя цената..какво правиш на фара - нагряваш и чакаш да отпусне....
Разбирам те,че е пипкаво но все пак...

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 24 Май 2017, 9:12

dextuar написа:
Taruno написа:
Gqbriel написа:

Ще кажеш, че като го направи някой "майстор" това не може да се случи...
А гаранция едва ли дават...

Те ако не дават поне година гаранция за какво да се ходи на майстор въобще :D

Потребител
Аватар
Кара: e91 320d

Мнение от vlado_e91 » 24 Май 2017, 15:23

vlado_e91 написа:
b00st написа:
vlado_e91 написа:Здравейте колеги,

Преди 10-тина дни ми светна "Brake pads warn" и икона - червената количка на подемника (това след автомивка). След консултация с чичо Гугъл разбрах, че става въпрос за накладки. Та смених накладките на четирите колела + дискове и датчик отпред, отзад диска ставаше още за каране и датчика не бил опрял в диска следователно не е сменен. Тоя индикатор обаче не иска да изгасне (закачана е и на компютър след смяната на дискове, накладки и датчик). Днес опитах с малката черна "ръчка" на километража дето е със задържане 10тина секунди, но въобще не намира грешка, която да ресетне, а индикатора си стои..... Как аджеба да го изгася това червеното "индикаторче" :).

Мерси предварително.

https://www.youtube.com/watch?v=92IttwOuRiQ

"Днес опитах с малката черна "ръчка" на километража" - това имах в предвид, само че на запален двигател.. :D
Днеска пробвах и само на контакт, но пак не се получи... явно ще я вдигам пак за датчик...

Мерси

Здравейте колеги,
Честит празник!

По повод датчика само да вметна, че изгасна след като смених и задния сензор - т.е. ако някой има същия проблем
задължително и двата сензора да сменя ;)

Поздрави и лек ден ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd e90
Мечтае да кара: John Deere

Мнение от Plamenv » 25 Май 2017, 19:47

Plamenv написа:Колеги, наложи ми се да заредя на една много шанаджийска бензиностанция и направо ми скапа колата тая нафта. Давам газ, колата като без турбо.. прекъсва, сеца.. ту тръгне ту спре да върви. Прибрах се до нас така и сега мисля да заредя до горе с хубава нафта, че тая е малко над резервата и да слагам някаква добавка за почистване. Да пробвам ли да точа каквото е останало или да я разредя?.. лапата е пред светване, но още не е. Кажете ми и каква добавка да сложа:)

Колеги, оказа се че хъркащото ми до скоро вакуумно клапанче което управлява егр е сдало багажа и най вероятно то прави проблема, а не нафтата защото смених филтъра и нафтата и проблема остана. Днеска забелязах че е спряло да хърка и като извадих маркучето нямаше вакуум, като форсирам колата отпецва за малко и пак спира. Проблем ли ще е да карам малко така докато го сменя защото тая вечер трябва да стигна до Пловдив(300 км)?

Потребител
Аватар

Мнение от DjambazoFF » 25 Май 2017, 23:34

Здравейте, от няколко дни имам Е90-ка, като за мултимедия имам само AUX.
Бихте ли ме насочили към удобно и компактно устройство за използване на USB/SD card и възпроизвеждане на mp3 от тях?

Благодаря предварително! :)

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 26 Май 2017, 8:58

DjambazoFF написа:Здравейте, от няколко дни имам Е90-ка, като за мултимедия имам само AUX.
Бихте ли ме насочили към удобно и компактно устройство за използване на USB/SD card и възпроизвеждане на mp3 от тях?

Добави си фабричното УСБ.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e91 320d

Мнение от vlado_e91 » 27 Май 2017, 18:04

Здравейте колеги,

от вчера като като карам малко по-дълго време и след изгасяне на двигателя светва за момент въпросния индикатор за маслото. Масло има ( почти на макс ). Като я запаля отново и го няма, не показва и някаква грешка на компютъра. Докато карам също не светва, само след като загася двигатела.
Очаквам съвети на къде да се насоча. :)

Поздрави,
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330d
Мечтае да кара: GLS63

Мнение от funkagenda » 27 Май 2017, 18:15

vld написа:
DjambazoFF написа:Здравейте, от няколко дни имам Е90-ка, като за мултимедия имам само AUX.

Може ли малко повече инфо?

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: M3 CSL
Детайли за колата: 325/625

Мнение от Bokoftw » 27 Май 2017, 21:22

funkagenda написа:
vld написа:

Може ли малко повече инфо?

Точно това исках и аз да питам.Ще ви бъда благодарен ако ни насочите какво точно да направим.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е90 320д

Мнение от sacrament » 28 Май 2017, 1:34

Колеги искам да попитам на е90 2005 има ли я тази екстра като натиснеш рязко/силно спирачката, стоповете да мигат. Искам да ги направя и моите така, харесва ми, а също и би било полезно при рязко спиране за задния водач.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 28 Май 2017, 7:30

sacrament написа:Колеги искам да попитам на е90 2005 има ли я тази екстра като натиснеш рязко/силно спирачката, стоповете да мигат. Искам да ги направя и моите така, харесва ми, а също и би било полезно при рязко спиране за задния водач.
Има я :yes:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93