Проблем с утечка на ток и една лампа на таблото

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Проблем с утечка на ток и една лампа на таблото

Мнение от spens_82 » 26 Май 2017, 21:27

Привет колеги,преди няколко дни акумулатора беше паднал,преди това алармате се включваше сама когато си поиска-не искаше колата да пали,взех нов но при замерването от продавача се оказа че съм имал утечка -0.10а -каза че било много това.При нови акумулатор снощи посред нощ алармата постоянно пищяла,имам оригинална аларма но тя е заменена с някаква друга от предишния собственик.Днеска ходих при един еладжия -маха един по един бушоните и релетата и пак същите показания даваше.От ворен багажник но със онзи палец на багажника го щракнахме (да показва че е заключен) както си му е реда при проверката.Също палчетата на колонките на вратите ги проверяваше-бяха добре.Замерва също силовите кабели на стартера и динамото и пак показваше утечка.Четох доста теми за таралежа но при мен нито се чува нито има проблем климатроника ,работи си нормално.Също днеска сутринта като реших да до магазина от където купих акумулатора да ми замерят акумулатора за гаранцията ,давам на контакт паля и на таблото светна тази лампа удивителната със двете скоби,проверих казанчето за течноста-имаше течност,скоро сменях накладки,предни,задни .На елкона позава че самия датчик(капачката се водила датчик) казанчето за спирачната течност не е добре-дали е така не знам.Дайте иде и съвети за проблемите,ако може някъде някой майстор във Варна да препоръчате.Е то и две снимки :

мултицета_Easy-Resize.com.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с утечка на ток и една лампа на таблото

Мнение от PeReZ » 26 Май 2017, 21:52

Изчаквате ли 17 минути преди да измерите консумацията?

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 26 Май 2017, 21:59

Виж си стартера. При мен адваше утечка 0.300а и за един ден падаше акумулатора. През 1-вата година колата си палеше нормално и нямаше признаци да е стартер, но преди 1 месец спря да пали и след смяната на стартера сега всичко е наред и няма утечка. При мен също с вадене на: бушони, рекета и модули не падаше утечката. :yes:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525д

Мнение от Dimitar_VN » 27 Май 2017, 7:02

Здравей колега, ами в чайка има един ел. майстор от стадион тича се спускаш надолу и където е лукойла 2рата в ляво свиваш и караш се направо улицата ще те води той се намира от ляво в едно гаражче.Викат му Савата :) дано ти помогне.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 28 Май 2017, 8:37

Колеги оправи се утечката,проблема беше ,че трябва да се чака на 16-17 минути,спадна на 0.05 - 0.06 предполагам е нормално,повече от това неможе.
Изображение

Назад към E39