Включване на перката на климатика
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Включване на перката на климатика
Здравейте отново,колеги!
Колата е с м52 мотор. Вчера след разтъпкване на колата в едно населено място за кратко 10-15 минути из уличките, след спиране ми се чу някакво бучене отпред. Слязох и видях перката на климатика,че се върти без да е включван. Стрелката за температурата на таблото не е мърдала от 12 часа. Маркучите на радиатора са си нормално меки,а не твърди готови да се пръснат. Виското с перката се въртеше,но не беше включило,а само увлечено от двигателя-спрях го с ръка.
Та въпроса ми е,защо тази перка се е включила като досега съм нямал такива проблеми?
Колата е с м52 мотор. Вчера след разтъпкване на колата в едно населено място за кратко 10-15 минути из уличките, след спиране ми се чу някакво бучене отпред. Слязох и видях перката на климатика,че се върти без да е включван. Стрелката за температурата на таблото не е мърдала от 12 часа. Маркучите на радиатора са си нормално меки,а не твърди готови да се пръснат. Виското с перката се въртеше,но не беше включило,а само увлечено от двигателя-спрях го с ръка.
Та въпроса ми е,защо тази перка се е включила като досега съм нямал такива проблеми?

Re: Включване на перката на климатика
При мен беше виско ама късно се разбра:)
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Напълно е нормално това , тя тръгва да върти когато виското не може да смогне
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Колега, просто високото ти сигурно е умряло и за това и не го чуваш. И понеже е започнала да вдига градусите и се е пуснала перката на климатика на втора степен. И както колегата по-горе ти писа, това е нормално.
Карам бавно! Стигам Бързо!
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
Значи както и предполагах,да си сменя виското и ще се оправи. 

И то възможно най-бързо, като е добре до тогава да не караш колата ми казаха от сигурно място...
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
До колкото ми е известно при 4 цилиндровите не е кой знае каква беля, но при 6 цилиндровите явно е. Аз лично си карам вече няколко години с неработещо виско и проблем със загряване не съм имал. При брат ми хавата е същата. Аз съм с М40, той с М43. Но всеки сам си решава как да си кара колата и как да си я поддържа.
Карам бавно! Стигам Бързо!
- Mpower94
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2
M50 и без виско няма проблем ако не му се дава много зор. М52 ако няма виско при работа на място при загрял мотор му трябват 20 минути и почва да грее.,но ако я има перката дори само от мотора да се завърта му е достатъчно. А ти си имаш работещата електрическа така ,че може да си го караш, само в по горещите дни го наблюдавай. Изчисти си радиаторите добре, аз ги мия с обезмаслител и пада всичко.
И все пак помисли за виско трябва си не се знае какво ще стане ако имаш да минаваш много км.
И все пак помисли за виско трябва си не се знае какво ще стане ако имаш да минаваш много км.
То проблем изглежда няма не загрява колата така е. Обаче ел перката се включва след виското, като авариен режим т.е. на по-висока температура вие преценете дали е добре за двигателя или не и колко върши работа...
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
Да,по принцип проблем със загряването е нямало. Виското е вече сменено и ще видя кога ще я пробвам като хората,за да го изпробвам,че колата все още не е евридейка 

10 мнения
• Страница 1 от 1