Проблем с крушка/баласти ксенон

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с крушка/баласти ксенон

Мнение от rainberry » 21 Май 2017, 11:59

Здравейте, имам следният проблем. Крушката на късите ми фарове премигваше от време на време и след време спря да свети. Тръгнах да я сменям, видях, че тази сложена от предишният собственик е H7, но все пак реших да проверя заводските как са - 525тдс, фейслифт, 99г., уж с оригинален ксенон - d2s. Купих такава на HELLA, но се оказа, че не пасва на буксите. Разчетох се из темите във форума и разбрах за китайските адаптери, които се слагат, за да пасват китайски крушки (предположих, че старата е такава понеже пасва, а на нея пише H7), но аз нямам такъв. Вероятно някой е сменил оригиналните букси с тези. Въпросът ми е следният: в такъв случай какво следва - да си купя такъв адаптер и някой да ми го свърже (евентуално там да е проблемът) или направо да си сменям баластите? Просто не искам да давам пари отново за нещо, за което не съм сигурна дали решава проблема. Ходих по сервизи, но ми вдигат рамене и не могат да разберат какво трябва да се направи или просто не им се занимава явно. Благодаря предварително. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Проблем с крушка/баласти ксенон

Мнение от Ivo_Borisov » 22 Май 2017, 7:18

Най лесното е да си сложиш пак Н7, защо се занимаваш с преходници?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525д

Re: Проблем с крушка/баласти ксенон

Мнение от Dimitar_VN » 22 Май 2017, 8:38

Здравей, аз доста време се лутах с този проблем.После разбрах ,че фаровете ми са хела без ксенон, пък колата заводско я гледах по вин кода ,че има.Има два вида адаптери,по разпространения е този който ти позволява да сложиш H7 крушка на фар за d2s крушка.Другият вид само с поръчка от чуждестранен сайт.Някой ако има такива не бих отказал :). По хубаво както колегата ти е препоръчал най добре.

Назад към E39