Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Мордехай » 18 Май 2017, 21:43

На мен джипа ми е с почти отвесно предно стъкло, но пък много малко (звучи като, може да съм грозен, но за сметка на това съм тъп) и още първата година се напука здраво, от мотопфое ми обадиха цена 1000 лева, а от кобра 90 лева. В кобра един от работниците се опита да ме жегне като каза на другия, но така че да го чуя: имат пари за лъскави джипове, ма за оригинални стъкла нямат. Е, от тогава още един път го смених там и скоро пак ще го сменям. Просто камъните яко фърчат.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 19 Май 2017, 1:23

И аз скоро настигнах един камион с баластра без покривало :ranting:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 20 Май 2017, 1:30

И аз да се похваля с първият close call за сезона...Карам си по Малинов у МладоС, пускам си мигач и ще завивам наляво по Сахаров към Г.М. Та завивам си аз и по едно време гледам на задната ми гума някакъв пич, който от лентата за ляв завой решил да си кара направо...Не успя да ме свали, ама ми се наложи да не завия :mhihi:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 20 Май 2017, 9:51

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 20 Май 2017, 12:19

Олена е настанена в монтанската болница с комоцио и отоци по лицето и главата. А биячът ѝ не е бил задържан. Близките му казаха, че отказва да бъде сниман.

Абеее тва не може да е истина..... тоя тупан явно е някое връзкарче. Аз ако съм някой близък на тази жена,ще го намеря и ще го потроша....

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 20 Май 2017, 12:56

Да знаете, че аварийните дават право да спираш където поискаш и за колкото време поискаш! Дори това да означава да блокираш цял един квартал :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 20 Май 2017, 15:18

Откакто приеха по-суровите глоби и наказания, обратният ефект е пълен... Аз такава наглост по улиците не съм виждал от толкова много хора никога. Преди време само мутрите с черните джибове си позволяваха. Вчера една 316-ка контакт мина на светофара на Ректората, като идваше по бул. Васил Левски в посока паметника и продължи направо от насрещното, като щеше да удари кола завиваща наляво :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 21 Май 2017, 15:53

Какви мерки, вижте паркиране на 500м от районно управление в Пловдив, на реновирана отсечка от булевард
https://youtu.be/R3MCDrnf5SE

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Май 2017, 17:24

Отдавна сме стигнали до извода, че проблема не е в размера на глобите, а в тяхното налагане най-вече, не толкова в събирането им после дори. Разбира се и последното е важно, но да си глобен е най-важно защото все пак повечето хора рано или късно си плащат глобите, някои в доста кофти момент като отидат в НАП или в други подобни случаи. А ако да речем дори половината от глобените да са платили, това е свръх много да речем 50%-та от всички глобени в този пример. Колко от нарушителите обаче са глобявани, замисляли ли сте се? От всички нарушени изобщо на пътя колко са санкционирани? 0.00001%? Или по-малко? :shock: Когато почнат да глобяват наред и за всичко, а хората да осъзнаят, че полицаите не се "заяждат", а просто така трябва, тогава всичко ще е ок. Тези неща с морала не вървят защото и в далеч по-културните общества има бол нарушители, но всеки знае, че го дебнат от 100 места. А когато ти се размине, ти вече виждаш, че няма проблем да го правиш отново и отново и така си караш. Затова повече полицаи трябва да се "заяждат", да се крият по храстите засичайки, снимайки за скорост и т.н.
Какво значи, че нямал право да се крие и трябвало да сложи табела, че снима? :shock: За да те накара да намалиш там и после пак да ускориш до колкото си искаш ли? В Америка сте виждали по филмите как патрулката е забита в някое странично пътче и не се вижда, но си засича скорост, ама тука ако това стане се реве как се криели. :mhihi: В Германия има камери колкото искаш и има някакъв ред, та не виждам какъв е проблема и то го казвам като нарушител това. Но разбира се никога не паркирам като идиот и някъде, където ще преча на някой. Днес даже не успях да паркирам за да вземем сладолед с децата, та те слизаха сами защото не ми се оставяше колата на инвалидно място макар и наистина за 5 мин.
Човекът, не само Българина разбира от налагане на глоба, това действа опреснително, едно такова ти дава поводи за размисъл, кофти ти е, че са ти бръкнали в джоба и че ще дадеш пари за собствената си постъпка за която даже си знаел какво те чака ако те хванат.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 21 Май 2017, 23:52

Колеги имам нужда от малко информация за обжалване на Акт и последващо НП.
Накратко повода е следния , спират ме за без колан , аз обаче имам поставен колан (колана ми минава под мишницата) следва разправия и резултата арест ;) и 2 акта. Единия по член 137а от ЗДП а другия по чл. 72 ал 1,2 от ЗМВР.
1- Каква глоба да очаквам от този по член 72.
2-Каква е процедурата при обжалване на НП? Къде се ходи трябва ли адвокат и тн.
3- куката твърди че съм поставил колана неправомерно и затова съм без колан. Има ли смисъл и ще ми помогне ли при обжалване на НП ако утре отида до кат и допиша че съм бил с колан сложен под мишницата а не над нея(в закона никъде не се казва как да си сложиш колана)
4- на мястото в акта където пише "за това , че на ....20 г. около" датата е написана ръкописно 21.05.20017 това не прави ли акта невалиден ?
Последна промяна v_p_m на 22 Май 2017, 0:42, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 22 Май 2017, 0:19

Намери си адвокат според мен , това със задържането си е сериозно и обширно като възможности за обжалване .
Съгласно чл.257, ал.1 от ЗМВР, който не изпълни разпореждане на орган на МВР, направено в изпълнение на функциите му, ако извършеното не съставлява престъпление, се наказва с глоба от 100 до 500 лв
.
По акта възраженията се пишат в акта или отделно и се прилагат при обжалването в свободен текст ама дали го четат изобщо нямам представа . Вече на акта не можеш да дописваш нищо то е ясно .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 22 Май 2017, 8:36

Вчера се прибирам към Бургас от Малко Търново и си се движа с около 90-100. Идва пресечка от дяснат страна, като аз съм с предимство. Идва една кола по нея, видя ме и не спря. Добре, че нямаше кола в другото платно.

Преди малко отивам към работа(пеша), пак кръстовище, на всички свети червено, на мен ми е зелено и си пресичам. Някакъв с нормална кола изпревари чакащите коли, мина си и даде газ нарочно към мен. :shock:

Много тегав понеделника явно. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MartinP » 22 Май 2017, 13:06

То се знае ама все пак ...

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/b ... fi-2025116

Още по-тревожно е, че се запазва тенденцията от последните години за ръст на жертвите у нас

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Dextuar » 22 Май 2017, 15:55

Някои хора просто си ги мързи да заобиколят...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Потребител
Аватар

Мнение от ivan40glupaka » 22 Май 2017, 16:31

dextuar написа:Някои хора просто си ги мързи да заобиколят...

А ти караш като дрогиран алкохолик- даде ли мигач като навлезе в дясната лента? А защо тръгна надясно преди да завиеш наляво- караш 20-метров камион ли? И изобщо пусна ли поне левият мигач? Май не си- не чувам да го пускаш...
Тъй като гледам твоите нарушения са повече от тези които показваш- не че оправдавам идиотите на пътя, но вземи да се замислиш ТИ как караш. Определено нямаш нищо общо с добър шофьор и е смешно такива като теб да показват чуждите грешки...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата