Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Бързи въпроси и отговори
Gqbriel написа:sacrament написа:Колеги, е90 с ксенон съм. Фара се напука стъклото при лек удар и също и пластмасите под него, и щипките. Въпроса ми е продават ли се някъде само стъкла и панел за фара или трябва да купувам 2ра ръка. Всички крушки и модули си работят вътре.
Е за нито една марка и модел няма тяло и стъло отделно да се продават...и в БГ има стъкла по 140-70 лв по спомен бяха,проблема е смяната,че не е много лесна и по-добре да ги дадеш на някого,който е правил процедурата.
А щипките моята една беше строшена от майстори и си я залепих с Poxipol - стана меко казано бетон.
Аз съм виждал цялата коруба за Е87, без модули и крушки, може да има и за Е90, но не мога да намеря сайта. Някакъв онлайн търговец на части беше...
Never mistake motion for action...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
vlado_e91 написа:Здравейте колеги,
Преди 10-тина дни ми светна "Brake pads warn" и икона - червената количка на подемника (това след автомивка). След консултация с чичо Гугъл разбрах, че става въпрос за накладки. Та смених накладките на четирите колела + дискове и датчик отпред, отзад диска ставаше още за каране и датчика не бил опрял в диска следователно не е сменен. Тоя индикатор обаче не иска да изгасне (закачана е и на компютър след смяната на дискове, накладки и датчик). Днес опитах с малката черна "ръчка" на километража дето е със задържане 10тина секунди, но въобще не намира грешка, която да ресетне, а индикатора си стои..... Как аджеба да го изгася това червеното "индикаторче".
Мерси предварително.
https://www.youtube.com/watch?v=92IttwOuRiQ
- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
Колега,когато сменяш задни накладки,задължително се сменят и датчиците,защото не може да се ресетне.
kvasilev76 написа:Колега,когато сменяш задни накладки,задължително се сменят и датчиците,защото не може да се ресетне.
няма вариант да НЕ може да се ресетне виж в нета как става ще е по бързо отколкото да ти обесня
не карай по-бързо ............ отколкото твоят ангел може да лети
- alma359
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2010 e90 330d
- Детайли за колата: Ръчка
Има при мен не искаше да стане докато не смених датчика. След това премерих стария и беше прекъснат. На пръв поглед изглеждаше сякаш не е упирал в диска, обаче съвсем леко е тръкнал
b00st написа:vlado_e91 написа:Здравейте колеги,
Преди 10-тина дни ми светна "Brake pads warn" и икона - червената количка на подемника (това след автомивка). След консултация с чичо Гугъл разбрах, че става въпрос за накладки. Та смених накладките на четирите колела + дискове и датчик отпред, отзад диска ставаше още за каране и датчика не бил опрял в диска следователно не е сменен. Тоя индикатор обаче не иска да изгасне (закачана е и на компютър след смяната на дискове, накладки и датчик). Днес опитах с малката черна "ръчка" на километража дето е със задържане 10тина секунди, но въобще не намира грешка, която да ресетне, а индикатора си стои..... Как аджеба да го изгася това червеното "индикаторче".
Мерси предварително.
https://www.youtube.com/watch?v=92IttwOuRiQ
"Днес опитах с малката черна "ръчка" на километража" - това имах в предвид, само че на запален двигател..

Днеска пробвах и само на контакт, но пак не се получи... явно ще я вдигам пак за датчик...
Мерси
- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 03' e46 330d
- Мечтае да кара: Bmw E34 M5
- Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.
Мога ли да сменя обикновени предни седалки кожени с подгрев - шофъорска и пасажерска с рекаро с подгрев без да преправям нищо ? Тоест рекарото с подгрев плъг енд плей ли е при положение че и обикновената кожа има подгрев ?

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
daniel_e30 написа:Мога ли да сменя обикновени предни седалки кожени с подгрев - шофъорска и пасажерска с рекаро с подгрев без да преправям нищо ? Тоест рекарото с подгрев плъг енд плей ли е при положение че и обикновената кожа има подгрев ?
буските трябва да са еднакви и не би трябвало да имаш проблем - освен ако не са от десен волан
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е90 320д
Колеги да попитам еднакви ли са корубите на фаровете на ксенон и халоген фар. Мога ли да купя халогенов фар и да преместя модулите в него, защото моя ксенонов го спуках, а всичко си работи. Не мога да намеря 2ра употреба ксенонов.
Още 1 въпросче, дали има някъкви афтърмаркет фарове с ксенон, които да си струват и да светят добре и да се доближават до ОЕМ.
Още 1 въпросче, дали има някъкви афтърмаркет фарове с ксенон, които да си струват и да светят добре и да се доближават до ОЕМ.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
sacrament написа:Колеги да попитам еднакви ли са корубите на фаровете на ксенон и халоген фар. Мога ли да купя халогенов фар и да преместя модулите в него, защото моя ксенонов го спуках, а всичко си работи. Не мога да намеря 2ра употреба ксенонов.
Нишо не свети по-добре от ОЕМ..я дай снимка на какво точно ти е спукано,че не разбирам защо не искаш да смениш просто стъклото..
А корубите аз лично не съм сравнявал дали са еднакви,стъклата са различни със сигурност за ксенон и халоген
Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
Gqbriel написа:sacrament написа:Колеги да попитам еднакви ли са корубите на фаровете на ксенон и халоген фар. Мога ли да купя халогенов фар и да преместя модулите в него, защото моя ксенонов го спуках, а всичко си работи. Не мога да намеря 2ра употреба ксенонов.
Нишо не свети по-добре от ОЕМ..я дай снимка на какво точно ти е спукано,че не разбирам защо не искаш да смениш просто стъклото..
А корубите аз лично не съм сравнявал дали са еднакви,стъклата са различни със сигурност за ксенон и халоген
Защото не е само стъклото, големи парчета от корубата ги няма. Ако тялото на фара е еднакво с това на халогеновия, ще го дам на някой майстор да го премести. Просто не намирам 2ра употреба ксенонов фар, а новите са по 1200лв, които не ми се дават сега.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Сега те разбрах,вариянт е ако някой продава халоген да сравните на място корубата и после някой да нагласи всичко ,ако е възможно...
Сериозно ли никой не продава ....
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
Gqbriel написа:Сега те разбрах,вариянт е ако някой продава халоген да сравните на място корубата и после някой да нагласи всичко ,ако е възможно...
Ами, звънях на поне 20 морги и никакъв резултат. Търся по интернет дали е правено това преди, но не намирам нищо. А ако закупя афтърмаркет фарове, бихте ли ми препоръчали марка.
kvasilev76 написа:Колега,когато сменяш задни накладки,задължително се сменят и датчиците,защото не може да се ресетне.
Миналата седмица ми смениха дисковете и накладките. Майсторът както напоследък му се случва, не ресетнал стойностите в компютъра. Едната накладка на която и оставаха 7000 км, успях по начина описан на клипа по-горе да я зануля. Другата на която и остават по компютър 40 000 км просто не ми я предлага за промяна. Явно за нея трябва да се ползва помощна програма, което си е малко тъпо в случая.