Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от vicho » 17 Май 2017, 11:18

kiko написа:А за вело алейте един поздрав :mhihi:

5х500 евро глоба - 5,000лв в хазната + вдигане на колите, че да се съберат глобите :mhihi:

другия път няма да спират там :ok:

прос' народ = слаба държава!

Изображение

за тоз' - 2.5к евро глоба, че може да си го позволи :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 17 Май 2017, 11:22

Phil написа:Брей, каква драма се разиграва с минаването между колите...Естествено, че ще минават, щом могат. И аз редовно си карам между колите, стига да има как. Като няма място седя и си чакам, но при положение, че мога да мина да седя и да дишам "витамините", които бълват всичките кенефи с махнати катализатори и DPF-и?

П.П. Тези, които бият прекъсвачи, за да им направят място,ритат и дерат коли са за бой. Тук спор няма ;)

Е ние нали това казваме. Илков много добре го е формулирал.

По принцип моторите бълват повече "витамини" :mhihi:

П.С. Вчера във вечерния час-пик здраво ме освириха и ме обявиха за ненормалник. Не влязох в кръстовище на зелен светофар(аз и колегата до мен), тъй като кръстовището беше пълно, а светофара напред щеше да ги пусне след доста време т.е. със сигурност оставах в средата на кръстовището.
Да, обаче около мен беше пълно с бързащи батки :mhihi:
"Разговора" беше нещо от сорта:
-"А бе ненормалник, що спираш?!"
- Ако не спра и аз и ти оставаме в средата на кръстовището на пътя на другия поток!
-"К'во ми пука за другите бе, аз бързам, ще се наредят до нас и ще чакат"

Разбирам ги хората 2-3 коли след първата които не виждат ситуацията в кръстовището, но виждат зеленото защо надуват клаксони. Но тези който намират за нормално да запушат кръстовището и да прецакат десетки други заради собствения си задник са особено дразнещи. :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Май 2017, 11:58

vicho написа:
kiko написа:А за вело алейте един поздрав :mhihi:

5х500 евро глоба - 5,000лв в хазната + вдигане на колите, че да се съберат глобите :mhihi:

другия път няма да спират там :ok:

прос' народ = слаба държава!

за тоз' - 2.5к евро глоба, че може да си го позволи :mhihi:

Само с глоби не става.. Т.е. добре е да има глоби ама да са и реципрочни. Утре като се метна в дупката този, който е позволил тя да се получи и да остане неремонтирана също да отнесе една солидна глоба. Ама не държавата (защото тогава пак един вид аз плащам на себе си), а конкретния чиновник.

Всеки от нас глъмее по някакъв начин. Един не си и помисля да спре неправилно, но пък всеки ден раздава газ с двойно над разрешената скорост. Друг прави обратното. Трети и двете. И всеки плюе по другите, защото смята че неговото нарушение е маловажно/безопасно. :mhihi:

Нещо спря да се говори за строежа на автомобилна писта. А това е начин да се озаптят джигитите. Аз лично колкото пъти да съм ходил така си начесвам крастата, че месеци след това не превишавам разрешената скорост.

Едно добро лекарство за състезателите би било вместо глоба да бъде наказан да направи Х на брой обиколки на пистата (с някакво зададено темпо според класа и вида на колата, че да не се разхожда само :mhihi: ). Бидейки общинска то глобата отново е събрана. Състезателя се е насъстезавал. Колата е изправна, щото ще трябва да оправи гуми, спирачки и окачване. Ако само си мисли, че може да кара се е понаучил наистина на нещо. Въобще всичко е наред. :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 17 Май 2017, 12:00

Те повечето шофьори, регулировчика не знаят - вие се дъвчете кой къде трябва да седи на пътя :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 17 Май 2017, 12:16

bum_bum написа:
Само с глоби не става.. Т.е. добре е да има глоби ама да са и реципрочни. Утре като се метна в дупката този, който е позволил тя да се получи и да остане неремонтирана също да отнесе една солидна глоба. Ама не държавата (защото тогава пак един вид аз плащам на себе си), а конкретния чиновник.

Всеки от нас глъмее по някакъв начин. Един не си и помисля да спре неправилно, но пък всеки ден раздава газ с двойно над разрешената скорост. Друг прави обратното. Трети и двете. И всеки плюе по другите, защото смята че неговото нарушение е маловажно/безопасно. :mhihi:

Нещо спря да се говори за строежа на автомобилна писта. А това е начин да се озаптят джигитите. Аз лично колкото пъти да съм ходил така си начесвам крастата, че месеци след това не превишавам разрешената скорост.

Едно добро лекарство за състезателите би било вместо глоба да бъде наказан да направи Х на брой обиколки на пистата (с някакво зададено темпо според класа и вида на колата, че да не се разхожда само :mhihi: ). Бидейки общинска то глобата отново е събрана. Състезателя се е насъстезавал. Колата е изправна, щото ще трябва да оправи гуми, спирачки и окачване. Ако само си мисли, че може да кара се е понаучил наистина на нещо. Въобще всичко е наред. :mhihi:

Идеята е супер, но е много висока топка това с каране по зададено темпо за подобни индивиди :mhihi:
Само бих добавил че освен да карат на пистата с тях трябва да има и други коли, по възможност обикновенно изглеждащи, но наточени малолитражки. За да им се покаже че не са големите състезатели и са много далеч от истинските такива. Ако от тях става нещо ще им хареса, ще се усетят и ще се върнат пак на пистата, ако са лекета дето раздават газ по светофарите без да знаят какво правят ще им се покаже колко са нищожни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 17 Май 2017, 12:18

Започнахте с научната фантастика

Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 17 Май 2017, 12:30

Ясно е, че подобно нещо няма как да се случи. Просто си мечтя :mhihi:

TheDriver написа:Идеята е супер, но е много висока топка това с каране по зададено темпо за подобни индивиди :mhihi: .

Щом може по пътя ще трябва да може и на пистата. Докато не покрие норматива не му се връща книжката. :mhihi: Та както казах така ще е принуден да си оправи и колата, ако има нещо нередно по нея.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 17 Май 2017, 12:35

bum_bum написа:Само с глоби не става.. Т.е. добре е да има глоби ама да са и реципрочни. Утре като се метна в дупката този, който е позволил тя да се получи и да остане неремонтирана също да отнесе една солидна глоба. Ама не държавата (защото тогава пак един вид аз плащам на себе си), а конкретния чиновник.

съгласен съм, че освен "пръчка" трябва и "морков"...

bum_bum написа:Всеки от нас глъмее по някакъв начин. Един не си и помисля да спре неправилно, но пък всеки ден раздава газ с двойно над разрешената скорост. Друг прави обратното. Трети и двете. И всеки плюе по другите, защото смята че неговото нарушение е маловажно/безопасно. :mhihi:

и за това има решение, камери навсякъде и ще се спре да се кара бързо... аз лично редовно карам над ограничението извънградско с поне 20-30 км/ч (което си е доста, като нарушение) ... ако нашибат камери навсякъде няма да карам бързо и това е... има решение за всичко, просто не се прави :dunno:

bum_bum написа:Нещо спря да се говори за строежа на автомобилна писта. А това е начин да се озаптят джигитите. Аз лично колкото пъти да съм ходил така си начесвам крастата, че месеци след това не превишавам разрешената скорост.

спря се, защото няма да стане... това е положението... за съжаление :|

п.с. а румънците направиха страшна :ok: meanwhile :driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 17 Май 2017, 15:14

Тая писта трябва да е каква дълга права, че нашите батки Карачи само на прав път могат да раздават цялата газ :mhihi:
Или да има градски декор все едно са на Солунска или Белчев :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Dextuar » 17 Май 2017, 15:51

Don_Diego написа:Тая писта трябва да е каква дълга права, че нашите батки Карачи само на прав път могат да раздават цялата газ :mhihi:
Или да има градски декор все едно са на Солунска или Белчев :mhihi:
2-3 оборотни кафенета с панорамна гледка към пистата, пълни с пичета, ще има същия ефект :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Май 2017, 16:50

Не , тоест да - има такова място и идеята не е лоша . Някой може да изкара кинти от това някой ден щото желаещи ще има доста според мен . Нещо от рода на терен където могат да се упражнят разни екстремни номера в градска среда . Магистрала с права 7 км чак не но....
http://epicenter.bg/article/Maluk-Holiv ... 66222/6/65
Дори човек може да си спретне собствена продукция , например малката нинджа в големия град или да си поръча индивидуално полицейско преследване :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 17 Май 2017, 16:58

Мислиш ли, че някой ше разреши да се дрифти из декорите за 60 млн. :kuku:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 17 Май 2017, 20:08

K_Ilkov написа:Мислиш ли, че някой ше разреши да се дрифти из декорите за 60 млн. :kuku:

то на Дракона не дават да се дрифти, той из градска среда иска... :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Май 2017, 20:28

Ама колко го дъвкахме тва - "някой може да изкара кинти"... Ако можеше щеше да има.
Дракон май с европейски проект си сложиха асфалт, дето са страшно печеливши... не?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 17 Май 2017, 20:32

Е то това да си печеливш и да си цървул са две различни неща. Има хора, които може да изкарват милиони и щом работа има няма да дадат и стотинка за да подобрят продукта си.

При положение, че е единственото съоръжение в България малко от малко доближаващо се до понятието автомобилна писта те си имат гарантирана клиентела. Съответно лев не вадят, щото щеш-нещеш там отиваш като ти се кара.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата