Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
twin spark написа:vld написа:...
Нямат място там, ако няма вело алея, мястото им е на тротоара.
....
нещо си се объркал или толкова разбираш
С кое съм се объркал ? По горе има цитат от ЗДВП.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Е чак пък цитати, той колегата е по знаците 

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
K_Ilkov написа:Е чак пък цитати, той колегата е по знаците
Понеже си го просиш, със сигурност не разбираш какъв в смисъла на това което си цитирал. Там има една много важна дума "може" . Хайде сега блесни и обясни на форума защо пише "може" , а не някоя друга.
Само че тук се съмнявам гооглето да ти помогне
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Нищо не съм цитирал бря
Нали ти казах, че се отказах да блестя в твое присъствие
Ама май не си по четенето
Кво стана с тонера? Ше кара ли новия
пп. Освен "може" вземи виж къде и как "може"

Ама май не си по четенето

Кво стана с тонера? Ше кара ли новия

пп. Освен "може" вземи виж къде и как "може"

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Колелото е ППС и като такова има право (и задължение) да се движи на пътното платно. Отделно, че и тия вело алеи дето ги направиха за да усвоят едни милиони трябва също да са част от пътното платно, а не от тротоара. В банкета, както законът учтиво предлага няма как да се кара, щото или го няма или е разорана нива или пълен със стъкла и боклуци. Проблемът са не колелетата, а пътищата ни или по-скоро липсата им.
Друг е въпросът, че както с колите така и с двуколесните много неща са неурегулирани и недогледани та всеки си прави каквото си иска. КАТ-аджиите велосипедистите ги нямат изобщо за нищо. Може да направиш каквато си искаш глупост пред тях (правил съм) и няма абсолютно никаква реакция. Докато в някоя друга държава ще ме сцепят.
Почти всеки тук е карал някаква по-бърза кола вярвам. И знаем как ни кара да правим глупости по някога. А като седнеш върху нещо, което ускорява като суперкар и на всичкото отгоре си целия навън? Чувството е "басимамата". Всекиму се случва да изглъмее. Изключвам тези, които го правят постоянно ама те и в кола и на мотор и на детска триколка да са все го правят. И рано или късно свършват в някой стълб.
Друг е въпросът, че както с колите така и с двуколесните много неща са неурегулирани и недогледани та всеки си прави каквото си иска. КАТ-аджиите велосипедистите ги нямат изобщо за нищо. Може да направиш каквато си искаш глупост пред тях (правил съм) и няма абсолютно никаква реакция. Докато в някоя друга държава ще ме сцепят.
Почти всеки тук е карал някаква по-бърза кола вярвам. И знаем как ни кара да правим глупости по някога. А като седнеш върху нещо, което ускорява като суперкар и на всичкото отгоре си целия навън? Чувството е "басимамата". Всекиму се случва да изглъмее. Изключвам тези, които го правят постоянно ама те и в кола и на мотор и на детска триколка да са все го правят. И рано или късно свършват в някой стълб.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
bum_bum написа:всеки си прави каквото си иска
Цялата истина за проблемите по пътищата и не само

...
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Аз си карам колелото само по тротоара. В много редки случаи слизам на пътя и се стремя максимално бързо да си се върна пак горе. Топки за каране по платното нямам, заеби.. А пък по тротоара не летя, съобразявам се с хората така, че като мина покрай тях да не скокнат от стрес на пътя. Но на пътя да слезна и да карам постоянно, няма кой да ме накара, т'ва си е жив мазохизъм и желание за самоубийство.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз по тротоара не мога да карам, защото има баси фугите по плочките- влиза гумата и мяу.
Където има велоалеи се качвам ма е жив ужас там. Ако са на тротоара пешеходците си ходят там и грам не е ебават, че това е място за колелета.

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
vld написа:Иди малко по гърция или италия, такова чудо като тук няма да видиш никъде...
...
И ти като ходи по италия какво общо с тая каспница като тук видя?Ходил с повечето европейски столици и точно пък в тези две страни съотношението коли и мотопеди+колела е може би 50 на 50.Културата им за предвижване е на светлинни години от нашата.Само тук е срамно да ходиш пеш,да използваш градски транспорт,да караш колело,да даваш мигач дори

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
kiko написа:vld написа:Иди малко по гърция или италия, такова чудо като тук няма да видиш никъде...
...
И ти като ходи по италия какво общо с тая каспница като тук видя?Ходил с повечето европейски столици и точно пък в тези две страни съотношението коли и мотопеди+колела е може би 50 на 50.Културата им за предвижване е на светлинни години от нашата.Само тук е срамно да ходиш пеш,да използваш градски транспорт,да караш колело,да даваш мигач дориКарат си нови пичи въшчици,бръмчат си със скутерите и има място за всички най много един клксон и тва е а не като тук дай ся ще го засичам ще го избутам нали карам ебаси колата нищо че е 20г. гроб и тем подобни/за справка темата с джигитите/ а не се сещате че тези със колелата и скутерите утре като е кофти времето ще са и те по колите и вместо 15мин да висите в задръстване ще висите 20мин например но пък ще сте спокойни че никой няма да ви изпреварва докато дремете кат прани гащи
Точно това имам в предвид, че там трафика е в пъти по голям от към мотоциклети и мотопеди, но не се завират между колите.
Никой не ти говори за избутване, тук става дума за култура на шофиране, за спазване на някакви общо приети норми!
Казах ти карал съм мотори доста, аз също минавах между колите когато са спрели на светофар, даже и сега им правя място, въпроса е в това, че това се възприема от мотористите и мотопедистите, като нещо задължително, а то е просто жест, който те не оценяват. Определено ме дразни когато някой почне да ми дава газ за да ме подсети че трябва да се преместя, въпросния индивид не му минава през акъла, че в колата се возят деца, че ги стряска, буди ги и им нанася дискомфорт, това обикновенно са млади момчета които са сами нямат деца и изобщо не им минава през акъла, че останалите в трафика също са участници в движението и те трябва да се съобразяват с тях.
Карай си със здраве мотопедката и просто се съобразявай с останалите в трафика, престроявай се така, че да не застрашаваш останалите, да не ги караш да намаляват или спират, или пък да се местят и това е, нищо трудно няма в това.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
vld написа:Определено ме дразни когато някой почне да ми дава газ за да ме подсети че трябва да се преместя, въпросния индивид не му минава през акъла, че в колата се возят деца, че ги стряска, буди ги и им нанася дискомфорт, това обикновенно са млади момчета които са сами нямат деца и изобщо не им минава през акъла, че останалите в трафика също са участници в движението и те трябва да се съобразяват с тях.
Да не говорим, че съм виждал такива дето ритат и блъскат колите, дето не им правят път, обръщат огледала...
Ако не караха с каски определено щяха да им оредеят зъбите на доста от тях...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
kiko написа:но пък ще сте спокойни че никой няма да ви изпреварва докато дремете кат прани гащи
Хитрееш

vld написа:Казах ти карал съм мотори доста, аз също минавах между колите когато са спрели на светофар, даже и сега им правя място, въпроса е в това, че това се възприема от мотористите и мотопедистите, като нещо задължително, а то е просто жест, който те не оценяват. Определено ме дразни когато някой почне да ми дава газ за да ме подсети че трябва да се преместя ...
Ако на някого му е вътрешно, че мотора е минал покрай него докато е спрял то той е не по-малък идиот от описаните мотористи.
От друга страна никой не е длъжен да се подрежда в платното така, че да има място да мине мотор, нали?
Много пъти са ми кимвали мотористи като ги пусна, явно има и много читави, та делението не е на авто и мото, а на идиоти и нормални хора

...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Най готино е докато чакаш на светофара да се присламчи един такъв волен ездач отстрани и да почне с тестовете на избушеното си гърне давайки газ на макс . Лошото е че комуникацията е базисно нарушена заради особености в екипировката , остава единствено жестомимичния превод или направо фул контакта като средство за разговор 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Брей, каква драма се разиграва с минаването между колите...Естествено, че ще минават, щом могат. И аз редовно си карам между колите, стига да има как. Като няма място седя и си чакам, но при положение, че мога да мина да седя и да дишам "витамините", които бълват всичките кенефи с махнати катализатори и DPF-и?
П.П. Тези, които бият прекъсвачи, за да им направят място,ритат и дерат коли са за бой. Тук спор няма
П.П. Тези, които бият прекъсвачи, за да им направят място,ритат и дерат коли са за бой. Тук спор няма

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
vld написа:kiko написа:vld написа:Точно това имам в предвид, че там трафика е в пъти по голям от към мотоциклети и мотопеди, но не се завират между колите.
Никой не ти говори за избутване, тук става дума за култура на шофиране, за спазване на някакви общо приети норми!
.
Ами не съм съвсем съгласен, точно в Рим ми направи впечатление на всеки светофар като светне червено и докато светне зелено,отпред са се събрали поне 15ина мотора/от къде са дошли?пак от ляво отдясно/но никой не се нерви,просто автомобилите тръгват 4-5сек по бавно докато се изнесе тумбата със скутерчетата
Иначе за всичко друго съм съгласен абсолютно!Просто трябва да се внимава и МИСЛИ и малко толеранс това е!Оня ден една шматка излиза от една пряка ама нито погледна нито нищо направо ми се навря под гумите а съм с джип 2.5тона свиркам и ми вика "сори не те видях"

А за вело алейте един поздрав

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.