Автокаско на е60 - къде?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Re: Автокаско на е60 - къде?
vld написа:В лев инс не изискват аларма, но там да получиш пари за някаква щета е малко "мисията невъзможна", тоест колата трябва да е без абсолютно нито една забележка при огледите, та да може после ако те одере някой да ти платят.
И една точка да има на детайла, после при щета ти казват: "ми тя боята е била нарушена при огледа" и пиеш една студена вода....
В ДЗИ също не се изисква аларма, но слагат допълнителен имобилайзер, който се плаща от клиента.(в лев инс също слагат но е за тяхна сметка).
А Алианс е супер, но е по скъпичко и то не с малко.
И да и не зависи какво точно е като проблем по колата. Например аз като сложих М пакета снимах колата и след 3 месеца започна да се бели лака на предната броня(фалшив лак) , реших да си търся правата при бояджията ама без успех ... , реших да пробвам каското , но директно ме одрязяха с думите "това не е щета , отиди си при бояджията" е то реално си е така де. Друг проблем пак с Лев Инс , бях извън страната , роднина ми поднови каското и не е знаел , че реално при подновяване на полица се иска пак да се снима колата(при някои фирми не е така). В крайна сметка плащах 6 месеца , 2 вноски по 250 лева и накрая ме ужилиха бронята в София отивам да си взема каското и ми се заявява , че аз нямам КАСКО , защото колата не била снимана , ама иначе на всеки 3 месеца ми вземаха парите .... в крайна сметка им платих 2 вноски без реално да съм имал никакво каско.
Въпросната КАН шина , не е никаква шина а просто ти режат някакви кабели към въпросния модул , за да не може колата да се пали с комп. Също така ми сложиха и най-обикновена аларма(задайстваща се от копчетата на ключа на колата) засичаща отворени врати и удар по колата, всичко това без пари с договор , че ако спра каското си ги вземат.
Обаче на баща ми на мерцедеса , предна броня леко ужулена , калник с ръжда, и го удариха по силно на паркинг при което си му дадоха 250 лева за двата елемента .. като цяло не очаквах да вземе някакви пари тъй като и двата елемента бяха снимани с проблем , но не направиха проблем и му платиха.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Когато друг те удари, обезщетение можеш да вземеш и по гражданска
(говоря за случая с баща ти, както вероятно е станало) а отделно ако на снимки бронята е за боя, а при щетата е счупена и е за подмяна/ремонт, ти плащат подмяна/ремонт, но без боята.

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
B.Stoimenov написа:Когато друг те удари, обезщетение можеш да вземеш и по гражданска(говоря за случая с баща ти, както вероятно е станало) а отделно ако на снимки бронята е за боя, а при щетата е счупена и е за подмяна/ремонт, ти плащат подмяна/ремонт, но без боята.
Това за боята е по преценка за експерта или оценителя на застрахователя. На мен лично счупен детайл с маркер забележки по боята ми бе признат и за боя освен ремонт. ;-)
Всичко има значение, но ако си коректен и имаш адекватно поведение получаваш, каквото заслужаваш.

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
B.Stoimenov написа:Когато друг те удари, обезщетение можеш да вземеш и по гражданска(говоря за случая с баща ти, както вероятно е станало) а отделно ако на снимки бронята е за боя, а при щетата е счупена и е за подмяна/ремонт, ти плащат подмяна/ремонт, но без боята.
Не той някой го е ударил и избягал ... чисто по авто каско мина.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Trixster написа:B.Stoimenov написа:Когато друг те удари, обезщетение можеш да вземеш и по гражданска(говоря за случая с баща ти, както вероятно е станало) а отделно ако на снимки бронята е за боя, а при щетата е счупена и е за подмяна/ремонт, ти плащат подмяна/ремонт, но без боята.
Това за боята е по преценка за експерта или оценителя на застрахователя. На мен лично счупен детайл с маркер забележки по боята ми бе признат и за боя освен ремонт. ;-)
Всичко има значение, но ако си коректен и имаш адекватно поведение получаваш, каквото заслужаваш.
Колега аз се имам за коректен, плащам по 1200лв. на година каско, не се занимавам с глупости да ходя да мрънкам да ми плащат всякакви дреболий, да подменям части за да цицам пари и тем подобни схеми!
Факт два пъти ми одират броните и двата пъти КОР, е извинявай ама за мен това са измекяри с голямо И

И това е от 2-3 години доколкото чувам, преди години бях доволен от лев инс, сега обаче нищо нестава, явно само прибират, без да дават.
Е шанс скоро кола при тях няма да застраховам, както и всичките ми познати...

- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
vld написа:
Колега аз се имам за коректен, плащам по 1200лв. на година каско, не се занимавам с глупости да ходя да мрънкам да ми плащат всякакви дреболий, да подменям части за да цицам пари и тем подобни схеми!
Факт два пъти ми одират броните и двата пъти КОР, е извинявай ама за мен това са измекяри с голямо И![]()
И това е от 2-3 години доколкото чувам, преди години бях доволен от лев инс, сега обаче нищо нестава, явно само прибират, без да дават.
На какво основание отказват да ти покрият щетите колега?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
kiko™ написа:vld написа:
Факт два пъти ми одират броните и двата пъти КОР, е извинявай ама за мен това са измекяри с голямо И![]()
На какво основание отказват да ти покрият щетите колега?
Имало дефект на боята при снимките, като дефект са едва забележими точки от камъчета на предната броня, една или две , на задната броня имаше следа от наранено ъгълче вероятно при товарене на някой куфър, едва забележимо, нещо заради което небих си боядисал бронята.
Щетата е стабилно ъглово одиране на паркинг, с оставена боя в цвета на другата кола....
И казват не няма да платиме боя щото тя е нарушена

Направо неможах да повярвам

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Автокаско на е60 - къде?
Ето така ми е вратата, след като беше разбита ключалката, боята никъде не е засегната, само ламарината е изкривена. Според вас, ако някой надере вратата, дали ще платят боядисване само? Според мен няма...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ето темата за Каскотата за колегата, че бая има писано в нея и за всички компании по нещо, тъкмо я "ъпнах"
:
viewtopic.php?f=116&t=321374&p=4301094#p4301094

viewtopic.php?f=116&t=321374&p=4301094#p4301094
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
dextuar написа:Ето така ми е вратата, след като беше разбита ключалката, боята никъде не е засегната, само ламарината е изкривена. Според вас, ако някой надере вратата, дали ще платят боядисване само? Според мен няма...
Ще ти платят първа степен и боя за цялата врата.
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2