Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Denmark написа:Иначе това са същите идиоти като тия дето правят простотиите с колите
Абсолютно

twin spark написа:нищо не казваш, за да блеснеш.
О, знам, че нямам шанс

Успех с тонера, дано си се запасил

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
twin spark написа:host написа:ок ... аз съм виновен, че той НЕ кара по-алеята, засича ме нарочно от средна лента ... после свива леко в дясно и после продължава напред ... знаех си
просто бях сигурне в тва ... аз ще си намалям и ще ги чакам пак ... ама дали всеки така ще прави ...
Раздел III.
Разположение на нерелсовите пътни превозни средства върху пътя
(5)Когато няма специално предназначена за тях пътна лента или алея, водачите на
мотопеди, велосипеди и други немоторни превозни средства може да използват за движение
разположения отдясно по посоката на движението им пътен банкет, ако той е годен за това и
ако това не пречи на другите участници в движението.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Велосипедитът изкочи от ляво понеже от дясно няма как да мине от колите които бяха спряли близо до тротоара
И затова както и моторите минават м/у колите които са спряли на някой светофар така и той си минава не пречи на никой!Просто му трябва малко повече време 2-3сек. за да се прибере отново плътно в дясно. Вие баси драмата го изкарахте,давайте го малко по толерантно 

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Напълно невярно е това за спрелите коли
имаше си място, но човека гонеше да мине по-бързо. Скоростта с която караше в спрелия трафик преди това беше доволна (в средна лента).
Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
- kiko
- старши ентусиаст
-
Възможно е не споря,просто това е логиката да кара в ляво а не в дясно,по разни светофари и задръствания и аз самия минавам м/у двете ленти но това е само когато някой е спрял и дереме на 30см. от тротоара и няма как,другият варянт е да се кача на тротоара което пак се случва често но тогава се отбива от скороста.Не виждам какъв е проблема тук мотори,скутери така си карат.Да не говорим че ми се е случвало в последния момент някой олигофрен които се вози на пасажерската седалка да реши рЕско да скочи и да си отвори врата защото видиш ли може и пеша или спирката му е наблизо,а шофера с огледалата 3 на брой да дреме ли дреме...
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
kiko написа:Възможно е не споря,просто това е логиката да кара в ляво а не в дясно,по разни светофари и задръствания и аз самия минавам м/у двете ленти но това е само когато някой е спрял и дереме на 30см. от тротоара и няма как,другият варянт е да се кача на тротоара което пак се случва често но тогава се отбива от скороста.Не виждам какъв е проблема тук мотори,скутери така си карат.Да не говорим че ми се е случвало в последния момент някой олигофрен които се вози на пасажерската седалка да реши рЕско да скочи и да си отвори врата защото видиш ли може и пеша или спирката му е наблизо,а шофера с огледалата 3 на брой да дреме ли дреме...
Нито колоездачите нито мотоциклетистите имат работа да обикалят около колите!
Нито па някой им е длъжен да се оглежда постоянно!
Аман много дразнят тези действия, тия своеволия само тука ги има ще се врат те между трафика

Нямат място там, ако няма вело алея, мястото им е на тротоара.
Както и на пешаходна пътека ако не бутат колелото са в нарушение.

kiko написа:.Не виждам какъв е проблема тук мотори,скутери така си карат.Да не говорим че ми се е случвало в последния момент някой олигофрен които се вози на пасажерската седалка да реши рЕско да скочи и да си отвори врата защото видиш ли може и пеша или спирката му е наблизо,а шофера с огледалата 3 на брой да дреме ли дреме...
Тая логика е много грешна според мен. Това че всички двуколесни карат така изобщо не е оправдание.
Тръгнеш ли да се вреш между колоните си носиш целия риск и ако някой отвори врата или мине леко в дясно/ляво неможеш да му се сърдиш.
Това че си гледаме постоянно огледалата в задръстване за мотористи или велосипедисти или се дърпаме, за да минат е жест и не трябва да се възприема като норма.
На мен не ми пречат и винаги гледам да им правя място, съответно често благодарят хората, но много са се объркали ако си мислят че това е правило и всички ще се съобразяват с тях в задръстването.
- kiko
- старши ентусиаст
-
vld написа:kiko написа:Възможно е не споря,просто това е логиката да кара в ляво а не в дясно,по разни светофари и задръствания и аз самия минавам м/у двете ленти но това е само когато някой е спрял и дереме на 30см. от тротоара и няма как,другият варянт е да се кача на тротоара което пак се случва често но тогава се отбива от скороста.Не виждам какъв е проблема тук мотори,скутери така си карат.Да не говорим че ми се е случвало в последния момент някой олигофрен които се вози на пасажерската седалка да реши рЕско да скочи и да си отвори врата защото видиш ли може и пеша или спирката му е наблизо,а шофера с огледалата 3 на брой да дреме ли дреме...
Аман много дразнят тези действия, тия своеволия само тука ги има ще се врат те между трафика![]()
Ок изгони велосипедите по велоалейте /ако ги има/ и реши проблема

Освен това нямаш право да караш колело по тротоара по закон, не че аз не карам само там, но съм постоянно в нарушение според правилника...
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
kiko написа: .с моторите и скутерите какво предлагаш?А те къде да ходят?
на пътната лента ?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
kiko написа:vld написа:kiko написа:Възможно е не споря,просто това е логиката да кара в ляво а не в дясно,по разни светофари и задръствания и аз самия минавам м/у двете ленти но това е само когато някой е спрял и дереме на 30см. от тротоара и няма как,другият варянт е да се кача на тротоара което пак се случва често но тогава се отбива от скороста.Не виждам какъв е проблема тук мотори,скутери така си карат.Да не говорим че ми се е случвало в последния момент някой олигофрен които се вози на пасажерската седалка да реши рЕско да скочи и да си отвори врата защото видиш ли може и пеша или спирката му е наблизо,а шофера с огледалата 3 на брой да дреме ли дреме...
Аман много дразнят тези действия, тия своеволия само тука ги има ще се врат те между трафика![]()
Ок изгони велосипедите по велоалейте /ако ги има/ и реши проблема.с моторите и скутерите какво предлагаш?А те къде да ходят? Тея огледала за кво са ти сложени ако не за да се оглеждаш?Не вярвам да се гримираш по светофарите.
Зад останалите превозни средства в лентата!
Иди малко по гърция или италия, такова чудо като тук няма да видиш никъде...
И аз правех така едно време като карах мотор, но това не означава, че е правилно.
Иначе да огледалата ми са там докато вися на някой светофар да гледам назад, щото някой келеш много бърза...

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Оня ден един дава газ па се вря па се бута дорде се разместят колите да мине.
Не че са го засекли или затворили нещо.
Колите бяха спряли и той се появи и започна да ръчка да го пуснат. Покрай мен имаше място ама чак ми се прииска да го затворя
Явно трябва некви по-тесни коли да караме, че да може от двете страни свободно да минават от ляво мотори отдясно велосипеди
Тва ги казвам при положение, че има ли на къде винаги мърдам, нито ме мързи нито ми дреме, че някой е минал, ама има некви дето са супер нагли
Не че са го засекли или затворили нещо.
Колите бяха спряли и той се появи и започна да ръчка да го пуснат. Покрай мен имаше място ама чак ми се прииска да го затворя

Явно трябва некви по-тесни коли да караме, че да може от двете страни свободно да минават от ляво мотори отдясно велосипеди

Тва ги казвам при положение, че има ли на къде винаги мърдам, нито ме мързи нито ми дреме, че някой е минал, ама има некви дето са супер нагли

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dve-katastrofi-za-broeni-minuti-v-Plovdiv-velosipedist-e-v-bolnica-723460
И пак в Пловдив! Абе тия от Общината и МВР що не въдворат малко ред? Тоя град ще се затрие...
И пак в Пловдив! Абе тия от Общината и МВР що не въдворат малко ред? Тоя град ще се затрие...

- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
vld написа:...
....
нещо си се объркал или толкова разбираш
twin spark написа:vld написа:...
....
нещо си се объркал или толкова разбираш
Колега,недей насърчава децата ,че ако излязат на пътя всички така дружно да карат и после като го блъснат шофера ли е виновен че онзи се лигави на пътното платно докато колата се движи с 80км после иди си търси правата кой е виновен и кой не ! колелото да не е моторно превозно средство