Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Не знам повече подробности, както казах - не съм я гелдал лично. Ако не те бърка наистина е най-добре сам да я видиш, за да прецениш от първа ръка.
http://m.mobile.bg/details/11494278971399167
Някой с наблюдение над тази ?
Sent from my XT910 using Tapatalk
Някой с наблюдение над тази ?
Sent from my XT910 using Tapatalk
- sincheto
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте, питам се нормално ли е при отпускане на спирачката и позиция на скоростния (Драив) автомобила да потегля сам без подаване на газ. Да добавя само че двигателя е студен ако има значение и оборотите са малко по високи от работните.Благодаря.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
boroboro написа:Здравейте, питам се нормално ли е при отпускане на спирачката и позиция на скоростния (Драив) автомобила да потегля сам без подаване на газ. Да добавя само че двигателя е студен ако има значение и оборотите са малко по високи от работните.Благодаря.
Нормално е.
Има си тема за бързи въпроси колега, ползвай нея за подобни въпроси.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk

Здравейте,
Решил съм да купя една от тези две коли:
Обява 1 http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11491668440889946
Обява 2 http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11493400842970170
Ако някой има мнение за конкретните автомобил моля да сподели.
Моля за инфо кой сервиз би могъл да погледни колата и да даде качествено мнение дали колата си струва или не.
Визуално и двете изглеждат добре и двете вървят супер не се чува нетипично тракане от мотора.
Изгорелите газове са чисти не духа от капачката на маслото.
Автомобилите изглеждат добре.
Насочиха ме за сервиз Дарукар в жк. Дружба - имат опция да прегледат колата преди покупка.
Изчел съм почти всичко за разход на гориво за този двигател и съпътстваща подръжка. Ще съм благодарен ако споделите някой подводен камък който съп пропуснал.
Относно смяната на верига Сивата кола собственика твърди че е сменил верига преди 70к и е махнал DPF филтъра. Колкото съм запознат това е добре защото самия DPF e доста скъп а и се запушва.
Благодаря предварително за мненията ви.
Поздрави,
Нов съфорумец
Решил съм да купя една от тези две коли:
Обява 1 http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11491668440889946
Обява 2 http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11493400842970170
Ако някой има мнение за конкретните автомобил моля да сподели.
Моля за инфо кой сервиз би могъл да погледни колата и да даде качествено мнение дали колата си струва или не.
Визуално и двете изглеждат добре и двете вървят супер не се чува нетипично тракане от мотора.
Изгорелите газове са чисти не духа от капачката на маслото.
Автомобилите изглеждат добре.
Насочиха ме за сервиз Дарукар в жк. Дружба - имат опция да прегледат колата преди покупка.
Изчел съм почти всичко за разход на гориво за този двигател и съпътстваща подръжка. Ще съм благодарен ако споделите някой подводен камък който съп пропуснал.
Относно смяната на верига Сивата кола собственика твърди че е сменил верига преди 70к и е махнал DPF филтъра. Колкото съм запознат това е добре защото самия DPF e доста скъп а и се запушва.
Благодаря предварително за мненията ви.
Поздрави,
Нов съфорумец
- vld
- Старши ентусиаст
-
Според снимките и на двете им няма ДПФ-филтъра, поне така изглежда.
Аз бих търсил кола с работещ ДПФ, това е признак за по малък пробег и по него можеш да се ориентираш за състоянието на мотора.
При здрав мотор който не гори масло филтъра издържа между 250-300к км. понякога и повече.
Трябва да им провериш дюзите на студено без да са палени.
Вече за ходовата част, на доста места биха могли да я погледнат.
Фейсовите комбита почти нямат проблем с въздушното окачване отзад, отпред са четири алуминиеви носача, биалетки тампони и съответно макверсона.
В Дарукар ако ги караш на преглед в момента мисля че е безплатно, ако все още е валидна акцията.
Там ще могат да ти дадът инфо за пробега и ремонтите които са правени в официален сервиз, като дата и км.
Аз бих търсил кола с работещ ДПФ, това е признак за по малък пробег и по него можеш да се ориентираш за състоянието на мотора.
При здрав мотор който не гори масло филтъра издържа между 250-300к км. понякога и повече.
Фейсовите комбита почти нямат проблем с въздушното окачване отзад, отпред са четири алуминиеви носача, биалетки тампони и съответно макверсона.
В Дарукар ако ги караш на преглед в момента мисля че е безплатно, ако все още е валидна акцията.
Там ще могат да ти дадът инфо за пробега и ремонтите които са правени в официален сервиз, като дата и км.

vld написа:Според снимките и на двете им няма ДПФ-филтъра, поне така изглежда.
Мерси за отгова. Как разбра за DPF филтъра по снимките- любопитно ми е какво се вижда.
Сивата беше седяла поне 2-3 дни без да се пали и запали от раз без да върти и да трака. (колата се намира до моя блок и я забелязах като видях обявата) Но за километрите най верочтно надхвърля 300к
Зелената ме блазни заради уж гарантирани километри втори собственик на колата е човека и е минала TUV април 2016г. Как може да се провери TUV дали е истински или просто е направил фалшив документ.
Ако приема за чиста монета думите на собственика - би следвало Швабите да са си свършили работата къдърно.
Дарукар по добре ли е от БалканСтар относно оглед на автомобил и проверка на километрите.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
vld написа:Според снимките и на двете им няма ДПФ-филтъра, поне така изглежда.
Абсолютно съм съгласен с колегата за ДПФ-а. Само ще допълня, че може да се окаже сериозен минус, ако не е премахнат кадърно, както е в болшинството от случаите.
- vld
- Старши ентусиаст
-
mgd2348 написа:vld написа:Според снимките и на двете им няма ДПФ-филтъра, поне така изглежда.
Мерси за отгова. Как разбра за DPF филтъра по снимките- любопитно ми е какво се вижда.
Сивата беше седяла поне 2-3 дни без да се пали и запали от раз без да върти и да трака. (колата се намира до моя блок и я забелязах като видях обявата) Но за километрите най верочтно надхвърля 300к
Зелената ме блазни заради уж гарантирани километри втори собственик на колата е човека и е минала TUV април 2016г. Как може да се провери TUV дали е истински или просто е направил фалшив документ.
Ако приема за чиста монета думите на собственика - би следвало Швабите да са си свършили работата къдърно.
Дарукар по добре ли е от БалканСтар относно оглед на автомобил и проверка на километрите.
Ами накрайниците са черни отвътре, поне така се вижда.
На кола с работещ ДПФ изглеждат така:

Че и по чисти, просто се вижда метал, а не сажди.
Всички коли с тия мотори палят от ряз, след няколко оборота въртене, това не е показател.
С лаптопа под ръка отиваш без да предупреждаваш идва човека отключва палиш и гледаш дюзите какви корекции дават, ако са ОК на студено ще са ОК и на топло, докато обратното не е много сигурно.
Трябва да се види ако има ДПФ какво обратно налягане дава и какви километри му остават живот според ЕКУ-то на колата.
Отделно после можеш да я огледаш за течове, въпреки че тия мотори 99% се разтичат от вихровите клапи.
Може да се види акумолатора кога е регистриран и разни други хитринки които издават връщанията на километража.
Принципно и на 300к да е колата не е проблем ако е обслужвана редовно.
Но ако не е може да стане скъпичко

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Еее, не ги издавай тънкостите на пишман връщачите на километражи, които както знаем, са доста и в този форум. Да си барат там по КОМБИ-то и КАС-а и да оставят на нас, доколкото е възможно, да дешифрирамеvld написа:Може да се види акумолатора кога е регистриран и разни други хитринки които издават връщанията на километража.

- vld
- Старши ентусиаст
-
dextuar написа:Еее, не ги издавай тънкостите на пишман връщачите на километражи, които както знаем, са доста и в този форум. Да си барат там по КОМБИ-то и КАС-а и да оставят на нас, доколкото е възможно, да дешифрирамеvld написа:Може да се види акумолатора кога е регистриран и разни други хитринки които издават връщанията на километража.
Прав си, но няма страшно тези и разни други работи немогат да се едитват с определени параметри, могат да се нулират, което пак подсказва за манипулация...

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Колеги,някой да познава този автомобил
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3atw84
Sent from my iPad using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Gqbriel написа:Колеги,някой да познава този автомобил
260 коня = чЕп тунинг just saying
Иначе изглежда много добре