Загуба на мощност и давене, помощ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Загуба на мощност и давене, помощ?

Мнение от Mr.President » 22 Дек 2006, 17:39

Карах си и изведнъж започна да губи мощност като подам газ между 1000-1500 оборота и се чува тракане отвсякъде дори от ауспуха и пушеше отзад... уплаших сe и викам нещо сериозно е станало и докато отворя капака да погледна какво става и се оправи... Когато почна пак да прави така оборотите бяха много ниски към 600-700 и като подавам гас неще да вдига бързо оборотите и 1000-1500 оборота като ги надвиши се оправя и вдига нагоре. Веднъж угасна и така продължи дори после да придърпва и да си забива носа и като мине някакви обороти си набира по-добре, изпробвах я на по-високи обороти и да карам бързо и след това всичко се оправи и вече нямаше проблем, от какво може да е ? Стъпковото моторче може ли да направи такава мизерия ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 22 Дек 2006, 17:47

Мисля, че да - моторчето ако ти е развалено и не се затваря след отпускане на педала, влиза допълнителен въздух, който не е предвиден и обеднява сместа. На мен ми се е случвало така да се дави при потегляне и така си го обясних.

Но за съжаление, може и да е от още 100 неща :roll:
We love you Ronnie!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 22 Дек 2006, 19:12

Преди месец започнаха да се менят оборотите и си казах, че сигурно е от него, но сега започна да се дави направо се уплаших и не знам какво да правя и кой може да го извади да се почисти, а пък ако не стане тогава да търся ново.

Също така може ли да е от Маслото, защото вчера го смених, но карах вчера цял ден и не ми е правило такъв проблем, а днес за първи път ми се случи така да прави колата..

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 22 Дек 2006, 19:39

Може и дебитомера да е --няма ли как да и пуснеш една диагностика за по сигурно
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 22 Дек 2006, 20:09

furnata написа:Може и дебитомера да е --няма ли как да и пуснеш една диагностика за по сигурно

Ами в момента няма къде просто, а пък утре ще я водя на "майстор" да видим какво ще кажат там, ако и там не могат вече на диагностика ще я водя ама точно по празниците ли ще ми се случи м....а му стара. Преди малко я искарах пак да пробвам от какво може да е и запалвам я тръгвам и всичко е нормално и като стигнах 2500 оборота и пак почна да трака да ръмжи и да се чуди как да вдигни обороти ебава са, а после като загря започна на по-ниски обороти да го прави това около 1500 оборота и като вдигни повече се оправя и се налагаше да държа по-високи обороти, че да не вземе да угасни не че го е правила досега освен веднъж :( Утре ще направя снимка на едно нещо да ми кажете какво е по двигателя, защотот ме съмнява да е от него. Веднъж пред мен един ми го бутна и колата угасна... после го сложи и пак запалих, но не знам как се нарича. Има дебели маркучи към него пуснати.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 22 Дек 2006, 20:21

Забравих да добавя, че когато давам повече газ и я засилвам с голяма скорост на високи обороти след това си работи нормално колата и оборотите са стабилни и няма проблем, а иначе голям зор докато потегля пъхти и тресе вътре не може да вдигни обороти и даже се чува от ауспуха пуф, но мн слабо и пуши малко

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 22 Дек 2006, 21:48

Exy написа:Мисля, че да - моторчето ако ти е развалено и не се затваря след отпускане на педала, влиза допълнителен въздух, който не е предвиден и обеднява сместа. На мен ми се е случвало така да се дави при потегляне и така си го обясних.

Но за съжаление, може и да е от още 100 неща :roll:

Точно при потегляне прави така и като я засиля на високи обороти и висока скорост се оправя и вече върви нормално и си потегля нормално...

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 22 Дек 2006, 22:27

Не знам на мен по ми прилича на дебитомер на мога да си представя такива бели от стъпковото моторче да се получават .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от verdano » 22 Дек 2006, 23:01

Mr.President написа:
furnata написа:Може и дебитомера да е --няма ли как да и пуснеш една диагностика за по сигурно

Ами в момента няма къде просто, а пък утре ще я водя на "майстор" да видим какво ще кажат там, ако и там не могат вече на диагностика ще я водя ама точно по празниците ли ще ми се случи м....а му стара. Преди малко я искарах пак да пробвам от какво може да е и запалвам я тръгвам и всичко е нормално и като стигнах 2500 оборота и пак почна да трака да ръмжи и да се чуди как да вдигни обороти ебава са, а после като загря започна на по-ниски обороти да го прави това около 1500 оборота и като вдигни повече се оправя и се налагаше да държа по-високи обороти, че да не вземе да угасни не че го е правила досега освен веднъж :( Утре ще направя снимка на едно нещо да ми кажете какво е по двигателя, защотот ме съмнява да е от него. Веднъж пред мен един ми го бутна и колата угасна... после го сложи и пак запалих, но не знам как се нарича. Има дебели маркучи към него пуснати.

Точно това е стъпковото моторче :D И в него влиза букса с кабели нали?

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 23 Дек 2006, 0:49

Виж си маркучите и гумените траби около дебитомера. Виж някоя да не се е спукала. Огледай я обстойно в тази част ! Имала ли е газ ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 23 Дек 2006, 3:24

Преди да започнеш да разглобяваш налей бензин и сипи 0.5л спирт за горене :!:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 23 Дек 2006, 12:57

Pin2 написа:Виж си маркучите и гумените траби около дебитомера. Виж някоя да не се е спукала. Огледай я обстойно в тази част ! Имала ли е газ ?

Не е била на газ никога, но ще прегледам всички маркучи дали някъде нещо има извадено или спукано.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 23 Дек 2006, 20:20

Замисляли ли сте се, че може да е от бензина, защотото ми казаха, че сипвали водичка така предколедно да ни полеят да ни върви по вода.. Гледам от ауспуха тече вода и малко пуши и явно гори и масло... Отидох заредих бензин карах като ненормален да захапи новия бензин и изведнъж колата си вървеше нормално и всичко се оправи ... полудях просто, но да видим дали е от това, защото не съм я карал много все пак да видим дано да е от това и ако е от него повече няма да заредя на Petrol.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от verdano » 23 Дек 2006, 21:19

Mr.President написа:Замисляли ли сте се, че може да е от бензина, защотото ми казаха, че сипвали водичка така предколедно да ни полеят да ни върви по вода..
Гледам от ауспуха тече вода и малко пуши и явно гори и масло
... Отидох заредих бензин карах като ненормален да захапи новия бензин и изведнъж колата си вървеше нормално и всичко се оправи ... полудях просто, но да видим дали е от това, защото не съм я карал много все пак да видим дано да е от това и ако е от него повече няма да заредя на Petrol.

Извинявай ама ЗАЩО НЕ СЕ ОСЪЗНАЕШ?????:?: :?: :?:
Хората ще си помислят че всички от Варна сме......... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
А относно за проблемите ти:
тече вода от ауспуха, гори масло, да захапе от новия бензин
Помисли върху:
конденс-цял ден тук е около 0 С, черен ауспух поради градското шофиране, бензина да не е коктеил да седи на слоеве че като изгориш стария после да захапе от новия

ПС: Нищо лично ама не можах да се сдържа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 23 Дек 2006, 23:06

Добре от какво може да е, а се оправи като заредих ?

Следваща

Назад към E36