Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от vld » 09 Май 2017, 6:51

Zhivko0 написа:Бихте ли ми казали какви са разликите външно на е90 преди-след facelift? Открих една разлика в задните стопове.

Предна броня задна, преден капак фарове стопове, интериор, различни са дамаските на платените седалки, както и комбинациите кожа/плат, волан лайсни навигация има и други ама те не се виждат :)

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 09 Май 2017, 8:44

vld написа:
Zhivko0 написа:Бихте ли ми казали какви са разликите външно на е90 преди-след facelift? Открих една разлика в задните стопове.

Предна броня задна, преден капак фарове стопове, интериор, различни са дамаските на платените седалки, както и комбинациите кожа/плат, волан лайсни навигация има и други ама те не се виждат :)

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk

Колега сигурно се шегува,ако е гледам преди фейслифт със садени стопове сигурно е намерил една разлика...те са толкова много ,както ги обясни. :mhihi:
Toва е външно + нещата изброени от vld

Седан
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Купе/Кабрио
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Комби само една ,защото отпред си е седан
Изображение

За Кабрио важи като за купе

Незнам къде е гледал колегата,но е хубаво пак да погледне :mhihi:

И ако му се чете ,ето целия лист с промени :
new-e90.pdf
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 328i

Мнение от exc » 09 Май 2017, 11:21

Ще станат ли спортни пружини от Е87 2.0Д на моята кола?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 09 Май 2017, 12:24

exc написа:Ще станат ли спортни пружини от Е87 2.0Д на моята кола?

Провери си в риълоем парт номерата дали са еднакви, ако са еднакви, значи и спортните ще станат.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d 2008

Мнение от motofan » 09 Май 2017, 12:37

По скоро не, аз исках да си сложа М пружини на нормалните амортесьори, но се оказа че Мковите за по широки и не пасват на държача отдолу

Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 10 Май 2017, 11:28

Gqbriel написа:Е може ли да снимаш клип как натискаш газта и да питаш дали не е бубина - аз го чувам че тресе,ако е бубина тресе много,не мени обороти ..
200км не санкой знае какво за този мотор,ако ненработи цилиндър колата се тресе и не върви особено ,дори звука ине различен..просто в закачи някъде ако можеш,ако не - пробвай това - махаш капака на мотора и докато работи,откачаш бубини подред ,ако си промени работата след откачане - работи,ако не - капут

Sent from my iPhone using Tapatalk

Combustion misfires на 4ти цилиндър излезе. Поръчах бобини и свещите ще сменям. Явно от веднъж е умряла, защото до сега не ми беше давала никакви мисфайъри за година и половина от както я имам. Мисля да си държа една резервна в багажника, че така на път както изпатка няма друго спасение. Добре, че поне има цилиндри и повер, та се прибрах със 150 на темпомат по магистралата без проблем на 5 цилиндъра :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 10 Май 2017, 12:49

b00st написа:
Gqbriel написа:Е може ли да снимаш клип как натискаш газта и да питаш дали не е бубина - аз го чувам че тресе,ако е бубина тресе много,не мени обороти ..
200км не санкой знае какво за този мотор,ако ненработи цилиндър колата се тресе и не върви особено ,дори звука ине различен..просто в закачи някъде ако можеш,ако не - пробвай това - махаш капака на мотора и докато работи,откачаш бубини подред ,ако си промени работата след откачане - работи,ако не - капут

Combustion misfires на 4ти цилиндър излезе. Поръчах бобини и свещите ще сменям. Явно от веднъж е умряла, защото до сега не ми беше давала никакви мисфайъри за година и половина от както я имам. Мисля да си държа една резервна в багажника, че така на път както изпатка няма друго спасение. Добре, че поне има цилиндри и повер, та се прибрах със 150 на темпомат по магистралата без проблем на 5 цилиндъра :mhihi:

Аз също имам една резервна в мен :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 10 Май 2017, 15:08

Gqbriel написа:
b00st написа:

Аз също имам една резервна в мен :mhihi:

:OT:
Еи тези бобини станаха като резервна гума :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 10 Май 2017, 17:56

Така като се кара на 5 цилиндъра колата достатъчно ли е умна да спре гориво-подаването или продължава да изхвърля суров бензин нататък по системата? :confused:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 10 Май 2017, 18:23

Bexim написа:Така като се кара на 5 цилиндъра колата достатъчно ли е умна да спре гориво-подаването или продължава да изхвърля суров бензин нататък по системата? :confused:

Еми махни кабела на някоя бобина и подуши отзад ако мирише много на суров бензин значи не го спира.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 10 Май 2017, 18:26

awful написа:
Bexim написа:Така като се кара на 5 цилиндъра колата достатъчно ли е умна да спре гориво-подаването или продължава да изхвърля суров бензин нататък по системата? :confused:

Еми махни кабела на някоя бобина и подуши отзад ако мирише много на суров бензин значи не го спира.

мирише здраво в гаража само да я паля и миришеше

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 10 Май 2017, 18:49

Дето се вика нещо елементарно, ама пак недомислено.. Не, че е изненада. По-скоро обратното би било :-D

Sent from КОСМОСА using Tapatalk
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

ентусиаст
Аватар
Кара: 2015 F31 LCI 320dA

Мнение от Satanism » 10 Май 2017, 19:14

Въпрос, спря ми "ентър" функцията, на нави-контролера.Един ден работи, един ден-не. Отворих го, видимо всичко изглежда 6, няма пукнатини по спойките, позачистих го, колкото можах.Монтирах го и пак не работеше. Гледам, че в интернет ги поят и ги оправят.Някой пробвал ли се е?

Потребител
Аватар
Кара: e91 320d

Мнение от vlado_e91 » 10 Май 2017, 23:17

Здравейте,

с риск да ме напсувате и нахулите светна ми индикатора за ръчната спирачка след една автомивка, а на дисплея на навигацията пише "Brake pads warn" и икона - червената количка на подемника. След консултация с чичо Гугъл разбрах, че става въпрос за накладки. Въпроса е мога ли без закачане на диагностика да разбера дали е за смяна на накладки или датчиците им само. По компютъра на колата дава, че имат още живот от сорта на по 10к км на преди и 13к на задни.

Поздрави,

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 11 Май 2017, 8:47

vlado_e91 написа:Здравейте,

с риск да ме напсувате и нахулите светна ми индикатора за ръчната спирачка след една автомивка, а на дисплея на навигацията пише "Brake pads warn" и икона - червената количка на подемника. След консултация с чичо Гугъл разбрах, че става въпрос за накладки. Въпроса е мога ли без закачане на диагностика да разбера дали е за смяна на накладки или датчиците им само. По компютъра на колата дава, че имат още живот от сорта на по 10к км на преди и 13к на задни.

Поздрави,

С Диагностика няма да разбереш колко накладки имаш със сигурност..това което можеш да направиш е сваляш по една гума отпред и отзад и гледаш колко накладки имаш.Аз не вярвам много на индикациите поради една причина - това са КМ за оригинални дискове и накладки - те със сигурност се износват доста по-различно от примерно някоя друга марка..затова си погледни и прецени.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93