Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Бързи въпроси и отговори
Zhivko0 написа:Бихте ли ми казали какви са разликите външно на е90 преди-след facelift? Открих една разлика в задните стопове.
Предна броня задна, преден капак фарове стопове, интериор, различни са дамаските на платените седалки, както и комбинациите кожа/плат, волан лайсни навигация има и други ама те не се виждат

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
vld написа:Zhivko0 написа:Бихте ли ми казали какви са разликите външно на е90 преди-след facelift? Открих една разлика в задните стопове.
Предна броня задна, преден капак фарове стопове, интериор, различни са дамаските на платените седалки, както и комбинациите кожа/плат, волан лайсни навигация има и други ама те не се виждат
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Колега сигурно се шегува,ако е гледам преди фейслифт със садени стопове сигурно е намерил една разлика...те са толкова много ,както ги обясни.

Toва е външно + нещата изброени от vld
Седан
Купе/Кабрио
Комби само една ,защото отпред си е седан

За Кабрио важи като за купе
Незнам къде е гледал колегата,но е хубаво пак да погледне

И ако му се чете ,ето целия лист с промени :
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
exc написа:Ще станат ли спортни пружини от Е87 2.0Д на моята кола?
Провери си в риълоем парт номерата дали са еднакви, ако са еднакви, значи и спортните ще станат.

По скоро не, аз исках да си сложа М пружини на нормалните амортесьори, но се оказа че Мковите за по широки и не пасват на държача отдолу
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Gqbriel написа:Е може ли да снимаш клип как натискаш газта и да питаш дали не е бубина - аз го чувам че тресе,ако е бубина тресе много,не мени обороти ..
200км не санкой знае какво за този мотор,ако ненработи цилиндър колата се тресе и не върви особено ,дори звука ине различен..просто в закачи някъде ако можеш,ако не - пробвай това - махаш капака на мотора и докато работи,откачаш бубини подред ,ако си промени работата след откачане - работи,ако не - капут
Sent from my iPhone using Tapatalk
Combustion misfires на 4ти цилиндър излезе. Поръчах бобини и свещите ще сменям. Явно от веднъж е умряла, защото до сега не ми беше давала никакви мисфайъри за година и половина от както я имам. Мисля да си държа една резервна в багажника, че така на път както изпатка няма друго спасение. Добре, че поне има цилиндри и повер, та се прибрах със 150 на темпомат по магистралата без проблем на 5 цилиндъра

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
b00st написа:Gqbriel написа:Е може ли да снимаш клип как натискаш газта и да питаш дали не е бубина - аз го чувам че тресе,ако е бубина тресе много,не мени обороти ..
200км не санкой знае какво за този мотор,ако ненработи цилиндър колата се тресе и не върви особено ,дори звука ине различен..просто в закачи някъде ако можеш,ако не - пробвай това - махаш капака на мотора и докато работи,откачаш бубини подред ,ако си промени работата след откачане - работи,ако не - капут
Combustion misfires на 4ти цилиндър излезе. Поръчах бобини и свещите ще сменям. Явно от веднъж е умряла, защото до сега не ми беше давала никакви мисфайъри за година и половина от както я имам. Мисля да си държа една резервна в багажника, че така на път както изпатка няма друго спасение. Добре, че поне има цилиндри и повер, та се прибрах със 150 на темпомат по магистралата без проблем на 5 цилиндъра
Аз също имам една резервна в мен

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Gqbriel написа:b00st написа:Gqbriel написа:Е може ли да снимаш клип как натискаш газта и да питаш дали не е бубина - аз го чувам че тресе,ако е бубина тресе много,не мени обороти ..
Аз също имам една резервна в мен

Еи тези бобини станаха като резервна гума

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Така като се кара на 5 цилиндъра колата достатъчно ли е умна да спре гориво-подаването или продължава да изхвърля суров бензин нататък по системата? 

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Bexim написа:Така като се кара на 5 цилиндъра колата достатъчно ли е умна да спре гориво-подаването или продължава да изхвърля суров бензин нататък по системата?
Еми махни кабела на някоя бобина и подуши отзад ако мирише много на суров бензин значи не го спира.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
awful написа:Bexim написа:Така като се кара на 5 цилиндъра колата достатъчно ли е умна да спре гориво-подаването или продължава да изхвърля суров бензин нататък по системата?
Еми махни кабела на някоя бобина и подуши отзад ако мирише много на суров бензин значи не го спира.
мирише здраво в гаража само да я паля и миришеше
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Дето се вика нещо елементарно, ама пак недомислено.. Не, че е изненада. По-скоро обратното би било :-D
Sent from КОСМОСА using Tapatalk
Sent from КОСМОСА using Tapatalk
FREE SPIRIT
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Въпрос, спря ми "ентър" функцията, на нави-контролера.Един ден работи, един ден-не. Отворих го, видимо всичко изглежда 6, няма пукнатини по спойките, позачистих го, колкото можах.Монтирах го и пак не работеше. Гледам, че в интернет ги поят и ги оправят.Някой пробвал ли се е?
Здравейте,
с риск да ме напсувате и нахулите светна ми индикатора за ръчната спирачка след една автомивка, а на дисплея на навигацията пише "Brake pads warn" и икона - червената количка на подемника. След консултация с чичо Гугъл разбрах, че става въпрос за накладки. Въпроса е мога ли без закачане на диагностика да разбера дали е за смяна на накладки или датчиците им само. По компютъра на колата дава, че имат още живот от сорта на по 10к км на преди и 13к на задни.
Поздрави,
с риск да ме напсувате и нахулите светна ми индикатора за ръчната спирачка след една автомивка, а на дисплея на навигацията пише "Brake pads warn" и икона - червената количка на подемника. След консултация с чичо Гугъл разбрах, че става въпрос за накладки. Въпроса е мога ли без закачане на диагностика да разбера дали е за смяна на накладки или датчиците им само. По компютъра на колата дава, че имат още живот от сорта на по 10к км на преди и 13к на задни.
Поздрави,
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
vlado_e91 написа:Здравейте,
Поздрави,
С Диагностика няма да разбереш колко накладки имаш със сигурност..това което можеш да направиш е сваляш по една гума отпред и отзад и гледаш колко накладки имаш.Аз не вярвам много на индикациите поради една причина - това са КМ за оригинални дискове и накладки - те със сигурност се износват доста по-различно от примерно някоя друга марка..затова си погледни и прецени.