Строително-ремонтна тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Строително-ремонтна тема

Мнение от Jordana » 03 Май 2017, 16:50

Дизайна на глидера , размери и колко материал отива за изработката му , качеството , бранда . Това са разликите при една и съща площ на топлообмен при два глидера като се сравняват . Нещо подобно е като оная гатанка - кое тежи повече , кило желязо или кило памук ? :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 03 Май 2017, 22:31

Такаааа, трябва ми човек-фирма стройтелна да изгради нова постройка, основи зид, покрив, някой да познава читави майстори ?
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 04 Май 2017, 9:12

Необходимо е да споделиш обема. бунгало ли е? хале ли е? хотел? фирми на пазара колкото искаш...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 04 Май 2017, 20:12

KPETEH написа:Необходимо е да споделиш обема. бунгало ли е? хале ли е? хотел? фирми на пазара колкото искаш...

Сдобих се с имот около София, озакони постройка залепена за основната и сега искам да я съборя размер 6х3, и да се изгради наново. основи покрив и как си требе, после тотален ремонт на основната постройка която е 50м2,
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 17 Юни 2017, 18:23

Някой има ли положителни впечатления от конкретен латекс за тавани и стени? За предпочитане такъв, който може да се мие до известна степен...
Имало и някакъв "дишащ", ама малко не го вярвам това :ok: Загубих се в морето от мнения и асортименти...

И за конкретна фугираща смес за баня също приемам предложения :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 17 Юни 2017, 18:45

За латекс dulux е добър, но и скъпичък за миене уж се мие но по леки петна и 2 пъти на едно място ме съмнява да издържи. Дишащия латекс е малко като топлоизолиращия :-D. За фугираща смес на ардекс g flex или нещо от този сорт беше името, ceresit, baumit.

Изпратено от моят E2105 с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Юни 2017, 19:27

Дулукса се мие без проблем не еднократно . Белите искат малко повече и по-често търкане от цветните . Просто си спазвайте технологията за нанасяне .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Юни 2017, 20:46

Бенджамин Мур също бива.

Фугираща смес Мапей съм ползвал и беше хубава. Тия по-масовите мухлясват лесно, губят си цвета или падат.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 18 Юни 2017, 14:16

Колеги, трябва да шпакловам една стая. Проблема е че мазилката е нацепена леко на места... До сега четох някакви статии за подобни проблеми и извода до който стигнах е: 1во минавам със дълбоко проникващ грунд, после 1 или 2 ръце гипсово лепило и на края с фина шпакловка. :D Така направено добра идея ли е или пак ще се нацепи... :dunno:
ПП: само 1-2 пъти съм шпакловал и практика на училище (всичко това преди 7-8години та съм позабравил) но имам желание да се науча, а и не ми се занимава с майстори :bchug:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 18 Юни 2017, 15:30

добре си го решил, не би трябвало да има проблеми с напукване, стига да си вземеш читави материали.
Ако сградата е нова и още сляга може да почакаш още малко, защото иначе пак ще се напука.
Единтвено може да грундираш на 2 ръце, като първата ръка по-разредена от втората.
Аз съм го правил така:
Грунд, който не се разрежда - първа ръка 1:1 с вода, втората ръка неразредена.
Грунд, който се разрежда примерно 2:1(вода:грунд) правя първа ръка 4:1 и втората 2:1.
По този начн си гарантираш отлично проникване от първата разредена ръка и много добро сцепление заради втората.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 18 Юни 2017, 19:24

Cyberloner написа:Ако сградата е нова и още сляга може да почакаш още малко...

Това съм го чувал от много хора и все съм се чудил колко ли време трябва да се даде на една сграда да слегне, за да няма проблеми...
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 18 Юни 2017, 20:20

Nickelback написа:

Това съм го чувал от много хора и все съм се чудил колко ли време трябва да се даде на една сграда да слегне, за да няма проблеми...

Зависи, от: какви основи има, пети, почва, дали има някакви подпочвени води

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 18 Юни 2017, 21:35

M-coupe написа:Колеги, трябва да шпакловам една стая. Проблема е че мазилката е нацепена леко на места... До сега четох някакви статии за подобни проблеми и извода до който стигнах е: 1во минавам със дълбоко проникващ грунд, после 1 или 2 ръце гипсово лепило и на края с фина шпакловка. :D Така направено добра идея ли е или пак ще се нацепи... :dunno:
ПП: само 1-2 пъти съм шпакловал и практика на училище (всичко това преди 7-8години та съм позабравил) но имам желание да се науча, а и не ми се занимава с майстори :bchug:

Добра ти е идеята,аз бих добавил само където е нацепена мазилката, самозалепваща лента за фуги..така ще знаеш,че там няма да се спука пак.Иначе шпакловането си иска ръка... с какво ли не се занимавах,само то не ми се получи :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Юни 2017, 21:46

Nickelback написа:

Няма такъв срок. Сградата мърда малко или много докато съществува. Първоначалното слягане е проектирано и за големи сгради може да достигне до няколко см. По натам движенията вече не са толкова съществени и не би трябвало да представляват проблем.

Недей да пестиш и от лепило за плочки. Вземи най-доброто, което намериш.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 18 Юни 2017, 21:58

bum_bum, ти ли беше предлагал някаква боя за гаражни подове (тип шаренията в мола)? Обърнах форума и не я намирам, а съм сигурен че тук бях срещал мнение за нея (че даже и на български производител беше)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата