Дискове за Е60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Re: Дискове за Е60

Мнение от CrazyElement » 01 Май 2017, 20:32

atanasov_aa написа:
CrazyElement написа:
Както и преди писах, БМВ не е фирма за социално слаби.

Не е казано директно , но сам можеш да се досетиш какво означава това ;). Няма значение , че съм дал повече пари за предни спирачки от 90% от хората тука , тъй като на 530 оригални струват по-малко от 535д "ментетата" :).

След кратко преглеждане на цените на пазара, най-евтините които излизат по OE номера BMW (34 11 6 779 467) са за 107,98 лв. Хайде сега ни намери на всички тук оригинални дискове в оторизиран сервиз на марката за под тая цена. :D
Чакам да видя от къде ще ни предложиш дискове за брой под тая цена при официално представителство. 8)

Не мога да разбера какво се опитваш да кажеш , нещо май не ме разбра аз какво съм написал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 01 Май 2017, 20:44

CrazyElement написа:

Не е казано директно , но сам можеш да се досетиш какво означава това ;). Няма значение , че съм дал повече пари за предни спирачки от 90% от хората тука , тъй като на 530 оригални струват по-малко от 535д "ментетата" :).

Ама както и да е стига излишен спам кой бил богат , кой беден . В момента както казах почистиха се апаратите смазаха се след което , се смениха маркучи + спирачна течност. В момента 650 км съм минал , при спиране колата не издава абсолютно никакъв звук и няма тресене , надявам се да изкарат още дълго :).

То за това си караме 530 за да може да си ги подържаме с оригинални части, а не да развиваме теории че щом колата е еди колко си трябва да се дават толко пари.
А и едно пояснение, твоите доскове каза че са по 200лв, е аз моите като ги купувах единия беше 260лв.
Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk
Последна промяна adovet на 01 Май 2017, 20:47, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020

Мнение от atanasov_aa » 01 Май 2017, 20:46

CrazyElement написа:
atanasov_aa написа:
CrazyElement написа:

След кратко преглеждане на цените на пазара, най-евтините които излизат по OE номера BMW (34 11 6 779 467) са за 107,98 лв. Хайде сега ни намери на всички тук оригинални дискове в оторизиран сервиз на марката за под тая цена. :D
Чакам да видя от къде ще ни предложиш дискове за брой под тая цена при официално представителство. 8)

Не мога да разбера какво се опитваш да кажеш , нещо май не ме разбра аз какво съм написал.

Много ясно съм разбрал какво си написал. За това чакам да ми посочиш къде се продават оригинални дискове /при официален представител/ за Е60 530д под въпросната цена 107,98 лв. за брой, която е за конкретна търговска марка при доставка от ЕС. Щом като твърдиш нещо, си го докажи но в случая ти давам за сравнение цена на търговска марка от територията на ЕС.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 01 Май 2017, 21:59

atanasov_aa написа:
CrazyElement написа:
atanasov_aa написа:
CrazyElement написа:

Много ясно съм разбрал какво си написал. За това чакам да ми посочиш къде се продават оригинални дискове /при официален представител/ за Е60 530д под въпросната цена 107,98 лв. за брой, която е за конкретна търговска марка при доставка от ЕС. Щом като твърдиш нещо, си го докажи но в случая ти давам за сравнение цена на търговска марка от територията на ЕС.

Аз имах впредвид , че дисковете+накладки + монтажа ми излезе 960 лева, а реално в момента се сменят дискове на 530 за 825лева , беше казал един колега горе.

Адовет като си толкова отворен хайде докажи , че всичко по колата ти е само с оригинални части не ме разсмивай моляте. Колко много хора карат колите си с афтърмаркет дискове , защото оригинални надупчени няма.

Ти разбираш ли , че не можеш по абсолютно никакъв начин да ме засегнеш , за 2 месеца за колата за обслужване са дадени 3600 лева, съмнявам се ти да си обслужваш толкова колата , така че пак ти казвам гледай си паницата ине ми се меси на мене , както и аз не се меся на теб :) :have one:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 02 Май 2017, 6:52

CrazyElement написа:
atanasov_aa написа:
CrazyElement написа:
atanasov_aa написа:
CrazyElement написа:

Аз имах впредвид , че дисковете+накладки + монтажа ми излезе 960 лева, а реално в момента се сменят дискове на 530 за 825лева , беше казал един колега горе.

Адовет като си толкова отворен хайде докажи , че всичко по колата ти е само с оригинални части не ме разсмивай моляте. Колко много хора карат колите си с афтърмаркет дискове , защото оригинални надупчени няма.

Ти разбираш ли , че не можеш по абсолютно никакъв начин да ме засегнеш , за 2 месеца за колата за обслужване са дадени 3600 лева, съмнявам се ти да си обслужваш толкова колата , така че пак ти казвам гледай си паницата ине ми се меси на мене , както и аз не се меся на теб :) :have one:

Ако щеш вярвай но си обслужвам колата много по добре от теб и компромиси не правя. Също така колата ми е била доста поддържана и преди да я взема и сериозни ремонти не съм имал, за разлика от твоята. Както каза един колега по на горе Е60 не е за социално слаби.
И последно ще ти кажа и ако го разбереш ще е много полезно за теб: за да изпитваш удоволствие от една кола разходите по подръжката ама изобщо не трябва да те притесняват, защото в другия случай караш и се чудиш какво ли ще се счупи. И знай че не е важно колко пари си дал за ремонти а как си ги направил.

Изпратено от моят P00A с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 02 Май 2017, 7:02

@CrazyElement колега, правил ли си разбор колко пари си набил в колата до момента? По постовете ти разбирам, че едва ли не началната цена + "ъпгрейдите" май ти идват на цената на Ф10 530д :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода

Мнение от shkata » 02 Май 2017, 8:09

Колеги , не знам дали си давате сметка че утре ще дойде някой нов и ще пита "абе какви дискове да сложа".Вие естествено ще му кажете "ползвай търсачката - има такава тема" и той ще трябва да се зарови в целия тоя амбалаж който създавате. Някакви теоретични разсъждения, безмислени спорове, колко пари сте готови да налеете в 10+ годишни коли на по 300к+ км които са в края на "жизнения си път" и които ще струват 4-5к след 3-4 години, кой бил социално слаб, кой бил социално силен....

Адовет много хубаво е започнал темата - почнал е ходене по мъките с афтермаркет, сменил е с оригинални, решил си е проблема.
Други са пробвали да пристъргват афтермаркет и не се е получило.
При Е90 афтермаркета издържа .
Някой е решил да пробва с друго , да покара 1 година и да пише ...

Дори не става ясно дали отзад може да се мине по тънко с афтермаркет .... (и ако може с какъв)

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 02 Май 2017, 8:56

shkata написа:Колеги , не знам дали си давате сметка че утре ще дойде някой нов и ще пита "абе какви дискове да сложа".Вие естествено ще му кажете "ползвай търсачката - има такава тема" и той ще трябва да се зарови в целия тоя амбалаж който създавате. Някакви теоретични разсъждения, безмислени спорове, колко пари сте готови да налеете в 10+ годишни коли на по 300к+ км които са в края на "жизнения си път" и които ще струват 4-5к след 3-4 години, кой бил социално слаб, кой бил социално силен....

Адовет много хубаво е започнал темата - почнал е ходене по мъките с афтермаркет, сменил е с оригинални, решил си е проблема.

Дори не става ясно дали отзад може да се мине по тънко с афтермаркет .... (и ако може с какъв)

Не издържат и при Е90, един колега смени преди година и половина предните с АТЕ пауър + накладки и изкараха 10-15к км и се накривиха, пак ги смени и така. колата е 330д ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 02 Май 2017, 9:27

vld написа:
shkata написа:Колеги , не знам дали си давате сметка че утре ще дойде някой нов и ще пита "абе какви дискове да сложа".Вие естествено ще му кажете "ползвай търсачката - има такава тема" и той ще трябва да се зарови в целия тоя амбалаж който създавате. Някакви теоретични разсъждения, безмислени спорове, колко пари сте готови да налеете в 10+ годишни коли на по 300к+ км които са в края на "жизнения си път" и които ще струват 4-5к след 3-4 години, кой бил социално слаб, кой бил социално силен....

Не издържат и при Е90, един колега смени преди година и половина предните с АТЕ пауър + накладки и изкараха 10-15к км и се накривиха, пак ги смени и така. колата е 330д ;)

Аз съм АТЕ вече 35к и нямам проблеми пък си спирам екстремно, а разликата в теглото 320/330д не е чак толкова фрапантна

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 02 Май 2017, 17:34

vld написа:Не издържат и при Е90, един колега смени преди година и половина предните с АТЕ пауър + накладки и изкараха 10-15к км и се накривиха, пак ги смени и така. колата е 330д ;)

Точно тия в БГ явно са яко менте, 3 -човека сложиха такива и тримата бързо пропищяха. Пък на брадчеда не изкараха и 2000 км. Но за сметка на това цената беше като за комплект оригинал.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 02 Май 2017, 18:19

Абе явно има ментета.

Както казах в момента аз правя тест , поръчал съм ги от фирма немска , не директно през Ибей. Ако издържат подобащи километри , ще напиша на колегите координатите на магазина в Германия и да поръчват доставката ти е 70 лева , но самата цена на комплекта е по-евтино от БГ , така че горе долу лягат на едни пари.

Няма какво да го умуваме 99% от хората , които са взели афтърмаркетски от БГ са ги изкривили. За момента статистиката спрямо взети от Германия показва , че всички са доволни. Чакаме да видим и с моя комплект как ще е и така.

Адовет спирам да говоря с тебе :).

ентусиаст
Аватар
Кара: E90 325i N52B25

Мнение от zaharia » 02 Май 2017, 22:47

kopi написа:Вие нали не си мислите, че BMW имат завод където произвеждат дискове,

Заводът на БМВ в Берлин произвежда 6 млн спирачни диска годишно.

Bremsscheiben
In der PKW-Komponentenfertigung stellen circa 170 Mitarbeiter jährlich ca. 6 Millionen Bremsscheiben für Automobile der BMW Group her, das sind im Schnitt 24.000 Bremsscheiben pro Tag. Die Bandbreite reicht vom BMW 1er bis hin zum Rolls-Royce Phantom.. Dies umfasst neben herkömmlichen Bremsscheiben auch Leichtbau-Scheiben in Mischbauweise.
http://www.bmw-werk-berlin.de/de/werk/produktion.html

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 04 Май 2017, 7:33

CrazyElement написа:Абе явно има ментета.

Както казах в момента аз правя тест , поръчал съм ги от фирма немска , не директно през Ибей. Ако издържат подобащи километри , ще напиша на колегите координатите на магазина в Германия и да поръчват доставката ти е 70 лева , но самата цена на комплекта е по-евтино от БГ , така че горе долу лягат на едни пари.

Няма какво да го умуваме 99% от хората , които са взели афтърмаркетски от БГ са ги изкривили. За момента статистиката спрямо взети от Германия показва , че всички са доволни. Чакаме да видим и с моя комплект как ще е и така.

Значи аз съм в 1% :lol: Щом 70К км все още са прави дисковете ми - АТЕ стандарт

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lazomilev » 04 Май 2017, 12:11

andy написа:

Другата седмица слагам АТЕ отпред, ще видим тези 99% :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 04 Май 2017, 12:21

andy написа:

% беше завишен малко но идеята е , че много хора реват от дискове купени от БГ :). А и ти си ги взел преди време може би тогава е имало по-малко ментета.

А и то нали знаеш всеки гледа пари да спести ... и отива на най-евтиното

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61