Състав на зимната гума

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Състав на зимната гума

Мнение от klintan66 » 27 Апр 2017, 23:00

Здравейте колеги !

Порових се в нета за мнения , но освен приказки колко било опасно смислено мнение не намерих.

Има ли материал от производител, който да ДОКАЗВА и да прочета, че каучука, и метода на производство на зимната гума ще доведе до по-бързото и износване и, че от топлото гумата ще се "изпече"?
Мнения от личен опит също ме интересуват.
Последна промяна klintan66 на 16 Авг 2017, 22:10, променена общо 1 път
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Re: Със зимни гуми през лятото?

Мнение от Z3Ro* » 27 Апр 2017, 23:10

Аз сега ще съм второ лято с едни Пирели отпред - задните ги хвърлих заради балони и реших тези да ги карам без да ги свалям. Отделно и тази зима ги карах отпред - е не съм се пребил, нищо че ги карах миналото цяло лято. Преди това обаче ги взех нови. Та след това лято отиват в коша - имат си от протектора засега, само че е станал доста твърд. Не съм усетил да се пързалям или каквито и да е други аномалии. Карам доста умерено обаче - в колата често пасажерите ми спят... :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 27 Апр 2017, 23:14

Според мен не е проблем да караш със зимни гуми лятото, но след това не са зимни. Разхода на гориво също ще е по-висок със зимните спрямо летните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 27 Апр 2017, 23:43

На дъжд са зле, на сухо са зле, гънат се, шумят, при напъване се лигавят :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 27 Апр 2017, 23:56

Аз още карам с тях, щото другите ми джанти нещо се забавиха при бояджията, иначе отдавна да съм ги махнал. Пързалят се много, на чист асвалт напечен от слънцето АБС-а се включва яко. Като ги сваля директно в кофата.
Tires are evil - destroy them all ...

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 27 Апр 2017, 23:57

Разхода ти ще е по-висок и ще се изпекат :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 28 Апр 2017, 5:48

Доста бързо почват да падат парчета от грайфера, в зависимост от това каква е гумата. По-голямо доказателство, че зимната смес не е правена да работи при летни температури аз не знам...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d 2008

Мнение от motofan » 28 Апр 2017, 6:49

Dirty M5 driveR написа:Доста бързо почват да падат парчета от грайфера, в зависимост от това каква е гумата. По-голямо доказателство, че зимната смес не е правена да работи при летни температури аз не знам...

Потвърждавам, миналата година пътувах със зимните до България и след 5000км липсваха парчета от протектора, иначе няма лошо да караш със зимни гуми лятото, просто не трябва да го забравяш.

Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 28 Апр 2017, 7:35

Аз на единия дрЪгел оставих едни Континенталки с дот 2010 за експеримент, не съм ги махал последните четири - пет години :mrgreen: . Парчета не са падали и не падат, на аквапланинг не съм ги пробвал, но на мокро си е съвсем поносимо, лятото квичат и последната зима бяха зле, но по-скоро се дължи на липсата на грайфер. Разхода - не мога да направя разлика, АБС не помня да ме е ритал скоро. Като сложа някоя от тия до такава, дето слънце не е виждала, не виждам кво точно се е изпекло. Няма разлика на цвят, мекота, напукано и миризма, на вкус не съм пробвал още :mhihi: Чисто нови съм ги сложил, не се правя на Фитипалди, а дръгела е тежък.
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 28 Апр 2017, 7:57

От много години карам само със зимни гуми и съм изключително доволен от поведението на колата при агресивно каране. Не, че не съм пробвал някога с нови маркови, летни, но при едно по-сериозно спиране, на едно и също място на светофар на бул."България", колата започна да се пързаля с включване на ABS и щях да се разбия. Докато със зимните усещането беше, че колата залепва за асфалта и все едно се вкопава в него. Върнах си зимните и от тогава съм така. Да не говорим, че за нашите пътища- с дупките, лошият асфалт, прахта, калта при дъжд и каквото се сетиш още, са по-подходящи зимните гуми заради едрият грайфер и по-голямата здравина. Летни гуми- да, но може би в някоя друга страна с нормални пътища- чист и гладък асфалт, където по-голямата повърхност на лятната гума осигурява по-голямо сцепление. Тук дори и магистралите са зле. Е, има и недостатъци- по-шумни са, разхода на гориво е по-висок, износват се по-бързо, но сигурността преди всичко.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 28 Апр 2017, 8:04

M10 написа:На дъжд са зле, на сухо са зле, гънат се, шумят, при напъване се лигавят :dunno:

Нима слагаш тези неща пред сигурността :mhihi:

:idea:

zvetiko написа:От много години карам само със зимни гуми ... Е, има и недостатъци- по-шумни са, разхода на гориво е по-висок, износват се по-бързо, но сигурността преди всичко.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Апр 2017, 8:08

M10 написа:На дъжд са зле, на сухо са зле, гънат се, шумят, при напъване се лигавят :dunno:

+1 Особено на мокро изобщо не харесвам как седи колата на пътя със зимни гуми. Винаги е много съмнителна работата.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 28 Апр 2017, 8:31

klintan66 написа:Здравейте колеги !

Порових се в нета за мнения , но освен приказки колко било опасно смислено мнение не намерих.

Има ли материал от производител, който да ДОКАЗВА и да прочета, че каучука, и метода на производство на зимната гума ще доведе до по-бързото и износване и, че от топлото гумата ще се "изпече"?
Мнения от личен опит също ме интересуват.

https://www.youtube.com/watch?v=SQTunQ4j_bQ

Ако не ти е достатъчно, има и статия от Мишелин !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 28 Апр 2017, 8:52

:shock: :shock: :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 28 Апр 2017, 8:56

Темата е уникална, а пък някои от отговорите са направо ...... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: . Ще следя с интерес :smoke:

Следваща

Назад към Извън Темата