e34 520i - реставрация - човъркане - закърпване на положение

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: e34 520i - реставрация - човъркане - закърпване на полож

Мнение от Jordana » 20 Апр 2017, 22:15

Сменял съм поне 5 стъкла при кобрите досега теч не е имало на нито едно . Това е най малко вероятния проблем според мен . Относно проблема , това при престой на място ли се получава ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 20 Апр 2017, 23:35

Jordana написа:Сменял съм поне 5 стъкла при кобрите досега теч не е имало на нито едно . Това е най малко вероятния проблем според мен . Относно проблема , това при престой на място ли се получава ?

Стъклото сменяха бояджиите. Изглежда стабилно залепено. Силикон има навсякъде.

Лошото е че незнам дали се пълни на място,защото чак днес вечерта го видях, а я карам общо взето всеки ден, но преди това със сигурност не го е имало, но преди това не е имало и сериозни валежи. Вчера беше първия по стабилен дъжд. По скоро не е като седи на място, защото досега не съм имал сериозни проблеми на автомивка. (Само през задна дясна вртата влизат отделни капки и то през водоструйката под налягане, но в никакъв случай не могат да направат такава локва), не вярвам да влиза дъжд. Освен ако предната врата е оствена не плътно затворена. Ще следя в следващите дъждовни дни, ще правя тестове.

Според мен в движение се случва това, защото както казах досега не е имало силен дъжд, които да кажем при движение да пълни някъде. Вчера валя стабилно и аз си предстаеям че гумите хвърлят вода някъде където се пълни.
Шибидах няма. От моята страна всичко е сухо.

@sixstraight не с шише а направо с маркуча с водата почвам да сипвам на дебело. Язък за сичкия труд дотука, ако не намера какво става.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 21 Апр 2017, 7:25

Ти са без мокета ли си?! То там отдолу точно има нещо като двойно дъно при е34. Незнам как е заварено, ама да не е останала некоя дупка? Иначе на е30-ката имах подобно, в коша при двигателя има оставена заготовка за климатик, през която влизаше вода зад жабката и баш в краката на пасажера. Виж твойте тръби и уплътнения, около кабелите на компа и тнт.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 21 Апр 2017, 7:34

Е ако е в движение списъка става много дълъг при мен беше на място и стъклото главния виновник и малко от стената на коша бях пуснал малко кабели по кофти начин
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Апр 2017, 8:01

Ако става при движение , но на автомивка не влиза вода вероятно си набива водата през някой от кърпежите където не е уплътнено добре . Зад калника , дюшемето около дясната седалка , тунела , дупки за кабели , тръби за климатик , въздуховоди под жабката както казаха колегите .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 21 Апр 2017, 8:48

Намерих проблема тази сутрин! Вчера след като подсуших всичко, днес в краката на задната седалка пак беше мокро. Погледнах малко към багажника и видях откъде се стичат капките. Посдуших и веднага потече пак. Явно оттам тече и като де събере локва в краката на задната седлака и движение напред и спирачки водата отива и в пасажерските крака. Отворих багажника, вътре в дясната част е целия мокър. Уплътненията изглеждат добре, може да влиза вода и докато вали, но ще направя тест с водоструйка на мивка. По скоро изглежда мокро изпод панелите в края, където няма достъп. Т.е водата влиза при движение в багажника и оттам се промъквя вътре в купето. След работа ще разгледам по подробно какво се случва твам....

А досега не съм видял какво става в крката на задните седалки, защото съм затрупал с боклуци, шишета, части, пликове инструменти и т.н.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 21 Апр 2017, 9:01

Значи е от стоповете! сваляй, ги мажи ги и наново ги слагай.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 21 Апр 2017, 9:12

KPETEH написа:Значи е от стоповете! сваляй, ги мажи ги и наново ги слагай.

:yes: :yes: Ще разгледам след работа подробно.

Преди малко гледах пак колата.

Бях забравил за една дупка след кърпенето под заден десен калник, която случайно бях открил докато си закачах подкалниците. Не знам дали ще можете да се ориенрирате по снимките, но според мен точно оттук е проблема. Дупката е точно зад и над гумата, там където гумата мята водата и я качва през кухината в багажника, откъдето пък потича към гърба на седлаките влиза в купето. Затова и досега при слаби дъждове не съм имал проблем, защото няма достатъчно вода,която гумата да хвърля нагоре, а проблема се появи при много мокър асфалт. Ще я облепя с някакъв найлон и ще следя дали ще има течове при следващ дъжд, защото не изключвам и варианта да тече от стопа. И там изглежда мокро.

Изображение

Изображение

Изображение

Не се вижда добре, но дупката е с размер на кутия цигари,подкалника леко я скрива.

Пак казвам, ще следя, ще пръскам и с водоструй стоповете да видя дали пускат. Ще пробвам да метна водоструйка и през дупката в калника да видя къде ще иде водата.

PS. Изпръсках една водоструйка само във стопа и багажника и протече, имаше вода, така че засега проблема са уплътненията на стоповете, както КРЕТЕН каза :yes: :yes: :yes:
Карай бързо
Стигни 'пръв

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 26 Апр 2017, 20:27

Потвърждавам, че тече през уплътненията на стоповете. С обикновено шише с вода и дупка в капачката пръснах вода точно над стопа и едва ли не всичко си влиза вътре в багажника.

Онзи ден след 42ра промивка накрая потече бистра вода от охладителната система. Има още ръжда по стените на казанчето, предполагам и навсякъде другаде и смятам преди зимата пак да направя подобна промивка.

Изображение

Карай бързо
Стигни 'пръв

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a

Мнение от The Heartlistener » 27 Апр 2017, 8:32

Смени уплътненията. Съветът ми е да не клепеш със силикон върху старите. Има подобни от тия за прозорци, с краища за жлеб, влизат си чудесно в улея на стопа. Само на снадката между двата отрязани края на уплътнението малко силикон, чакаш да засъхне и слагаш.
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 27 Апр 2017, 15:52

The Heartlistener написа:Смени уплътненията. Съветът ми е да не клепеш със силикон върху старите. Има подобни от тия за прозорци, с краища за жлеб, влизат си чудесно в улея на стопа. Само на снадката между двата отрязани края на уплътнението малко силикон, чакаш да засъхне и слагаш.

благодря колега. бях тръгнал да лепя със силикон, че 40лв струва 1 уплътнение оригинално, като ново е струвало 4$ :kuku:

Ще потърся подобни за джам дето викаш, дано да намеря нещо :yes: :yes:
Карай бързо
Стигни 'пръв

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 27 Апр 2017, 21:25

Колеги помогнете ми моля. Понеже не съм виждал как изглеждат стоповете оригинално, (никога не ги бях свалял) и сега не знам дали въобще имат уплътнение?!?!
Изглеждат така:
Изображение

А според оем уплътнението е това:
Изображение

Не виждам това уплътнение при мен или се бъркам ?!?!?!

PS. Сам си отговорих. Това е уплътнението от вътрешната страна на стопа по бялата пластмаса ... при мен го няма въобще ... ох леле МАЙСтОриииииииииииии, ще ми се насъбере още малко, ще видя още някоя мизерия и ще напиша сервиза с боята никога да не ходите там.

Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 28 Апр 2017, 14:01

Това отдавна трябваше да го направиш! С толкова много "липси" след боядисването,някъде някоя Е34-ка май се е обурудвала добре...?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 28 Апр 2017, 14:13

Е колко добре да се оборудваш със стари уплътнения .... не мога да съм сигурен дали ги е нямало от преди това, защото като гледам как водата тече точно там където беше изгнила, подозирам че може да ги е нямало от преди това! Трябва да съм хорацио за да знам какво е станало :( . По скоро съм склонен да мисля, че са залепнали за купето след което не са закрепени обратно на стопа а са метнати настрани, ако ги е имало...

Факт е че има много неразбории:

1.Вратите са адски криво напаснати, колкот да се затварят.
2.Не са сложени скобите под втулките на пантите на вратите.
3. Скъсана букса на помпата на казанчето на чистачките.
4. Фарове светещи на където си искат.
5. Теч от стоповете.
6. Клаксон не на място.
7.почнаха да ми се разлепят уплътненията на вратите. Махнали са ги и са ги залепили обратно с плюнка.
8. Криво напаснат преден капак.
9. Не поставени уплътнения (тези като стириопор) на страничните огледала.
10. Тук таме се мяркат някакви неща дето още не съм стигнал да разбера откъде са свалени и какви са.
11. Не ми светят халогените.
12. Не ми светят светлините за заден ход.

И това ми е допълнителна работа сигурно за 1 седмица поне, след дадени 1 торба пари.
Аз обаче гледам от добрата страна, че поне ще си направя нещата като хората.

Последна промяна leTransporteur на 28 Апр 2017, 16:01, променена общо 1 път
Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 28 Апр 2017, 15:13

некъде бех писал, че ако не си ги направиш сам тия неща, нема как да станат както трябва.... намерих ти тръба за алтернатора, ма ако не земеш награди догодина ще ми я плащаш :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E34