Теч на масло е53
Модератор: Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- cekatapolude
- Потребител
-
Теч на масло е53
Здравейте,
Имам следния проблем с х5 е53 3.0Д. Миналата седмица вкарах Х-а за ремонт, защото течеше масло под двигателя.
Майстора ми каза ,че турбината е заминала. Има луфтове аксиален и там още някакъв и ми каза ,че съм за нова. Рециклирахме турбината , почистиха ми турбо пътищата ,сглобиха всичко и ми каза "готов си братле , перфектна е". Е да де, ама не съм минал и 100 километра от както го взех , сега тече още повече масло и за 100км щеката е на долна граница от горна. Обадих се на човека които ми прави колата, обясних му и той каза ,че най-вероятно тече от някакви О-пръстени. Въпроса ми е следния:
Възможно ли е наистина? и къде по-точно да се търси проблема, след като някой от опциите са коригирани?
Питам за информация, защото 1000лв за ремонт на турбина и почистване не са малко пари и проблема не е отстранен, но като не знам какво може да е, може да ме въртят още 600 пъти за нещо.
Поздрави,
Имам следния проблем с х5 е53 3.0Д. Миналата седмица вкарах Х-а за ремонт, защото течеше масло под двигателя.
Майстора ми каза ,че турбината е заминала. Има луфтове аксиален и там още някакъв и ми каза ,че съм за нова. Рециклирахме турбината , почистиха ми турбо пътищата ,сглобиха всичко и ми каза "готов си братле , перфектна е". Е да де, ама не съм минал и 100 километра от както го взех , сега тече още повече масло и за 100км щеката е на долна граница от горна. Обадих се на човека които ми прави колата, обясних му и той каза ,че най-вероятно тече от някакви О-пръстени. Въпроса ми е следния:
Възможно ли е наистина? и къде по-точно да се търси проблема, след като някой от опциите са коригирани?
Питам за информация, защото 1000лв за ремонт на турбина и почистване не са малко пари и проблема не е отстранен, но като не знам какво може да е, може да ме въртят още 600 пъти за нещо.
Поздрави,
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
Re: Теч на масло е53
Ако тече от турбото, връщай в сервиза за рекламация.
По пътя на логиката, или турбината не била за ремонт, или е била за ремонт и едновременно си е текло от някъде.
Ама литър за 100км и да не може да разбере от къде тече
, аз лично бих сменил майстора.
Поздрави.
Ама литър за 100км и да не може да разбере от къде тече

Поздрави.
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
Има и друг вариант турбото се е счупило, правят рециклиране- и след 50км турбото пак се чупи, я от качествено рециклиране, я от проблем с оттичането.
- cekatapolude
- Потребител
-
За турбината има гаранция, ако е от нея ще си оправят проблема. Въпроса е може ли от някакви О-пръстени да тече? или евентуално от къде другаде може да тече масло? Просто моля за съвети, като отида при майстора и ми каже това и това, да знам изобщо възможно ли е от там да тече или не..
5 мнения
• Страница 1 от 1