Проблем - Волана вибрира при определена скорост
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Psysky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2002 E46 2.2
Проблем - Волана вибрира при определена скорост
Здравейте пичове,
Имам следния проблем. Преди два дни сложих зимните гуми и днес карах за пръв път с малко по висока скорост. Забелязвам следния досаден проблем, в периода когато карам с от 65км/ч до 85км/ч волана вибрира много осезателно с постоянна честота... когато излезна над 85 км/ч или намаля под 65, вибрацията затихва и изчезва.
Първото ми предположение е нещо с гумите тъй като преди нямах абсолютно никакъв проблем, обаче все пак има вибрация само при определена скорост.
Моля кажете какво мислите
Имам следния проблем. Преди два дни сложих зимните гуми и днес карах за пръв път с малко по висока скорост. Забелязвам следния досаден проблем, в периода когато карам с от 65км/ч до 85км/ч волана вибрира много осезателно с постоянна честота... когато излезна над 85 км/ч или намаля под 65, вибрацията затихва и изчезва.
Първото ми предположение е нещо с гумите тъй като преди нямах абсолютно никакъв проблем, обаче все пак има вибрация само при определена скорост.
Моля кажете какво мислите

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-

- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 08.2010
- Детайли за колата: Сив металик
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
или имаш крива джанта, щом има вибрация само в даден диапазон от скорост и след тва изчезва или е баланса или е джантата 

- zipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36, 320i coupe 93'; E91 325xi 07'
- Мечтае да кара: M3
Аз мисля че гумите ти не са добри
.Не се обиждай,но има ментета и са толкова некачествени че. . . Дано не съм прав,но пробвай.Сложи си пак старите виж как е и си направи сам изводите. 

- Kamenov
- кандидат ентусиаст
-
колега и според мен иди на баланс да видиш дали джантите са ти прави, или не са ти балансирани добре.
- Psysky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2002 E46 2.2
Мерси много за помощта на всички, има логика в това което казвате, ще има баланс
10х и весели празници на всички

10х и весели празници на всички
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Един приятел така беше разменил без да иска двете задни, така им се обърква и посоката на въртене. И на него на 80 му вибрираше;)

- bmw325ci
- младши ентусиаст
-
- Кара: M50B25,M50B30,S50B30
- Мечтае да кара: M1 Procar
- Детайли за колата: 325i, E36 BTCC Replica, E36 M3
Съжалявам, че изкопах тая дърта тема, но реших да не пиша нова
Проблема ми е следния -> Карам си аз културно по магистралата със 100-110 км/ч настъпих я малко хоп на 130 и почва да тресе здраво. Падам на 120 спира да тресе. Айде пак газ на 130 пак тресе.
Ходих на баланс. Беше избягал баланса на предните както и крива джанта. Оправих ги. Айде пак газ 130 пак тресе
Като купих колата оправих цялата предница без втулки на носачите понеже били някакви гадни и Ники от Люлин не ми ги препоръча. Веднага след ремонта отиде на реглаж. Интересното обаче е, че на магистралата при един по-лек завой със 180км/ч не трепна. Значи при завой не трепери а като карам направо.
Сори за дългия пост. Дано сте ме разбрали какво се опитвам да ви обясня и да ми помогнете
Edit: Гумите са ми еднакви и четирите 205/60/15 ако има значение.

Проблема ми е следния -> Карам си аз културно по магистралата със 100-110 км/ч настъпих я малко хоп на 130 и почва да тресе здраво. Падам на 120 спира да тресе. Айде пак газ на 130 пак тресе.

Ходих на баланс. Беше избягал баланса на предните както и крива джанта. Оправих ги. Айде пак газ 130 пак тресе

Като купих колата оправих цялата предница без втулки на носачите понеже били някакви гадни и Ники от Люлин не ми ги препоръча. Веднага след ремонта отиде на реглаж. Интересното обаче е, че на магистралата при един по-лек завой със 180км/ч не трепна. Значи при завой не трепери а като карам направо.

Деба тия дърти кочини!
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
отново си преглезай предницата за луфтове-така мисляOzir1S написа:Съжалявам, че изкопах тая дърта тема, но реших да не пиша нова
Проблема ми е следния -> Карам си аз културно по магистралата със 100-110 км/ч настъпих я малко хоп на 130 и почва да тресе здраво. Падам на 120 спира да тресе. Айде пак газ на 130 пак тресе.![]()
Ходих на баланс. Беше избягал баланса на предните както и крива джанта. Оправих ги. Айде пак газ 130 пак тресе![]()
Като купих колата оправих цялата предница без втулки на носачите понеже били някакви гадни и Ники от Люлин не ми ги препоръча. Веднага след ремонта отиде на реглаж. Интересното обаче е, че на магистралата при един по-лек завой със 180км/ч не трепна. Значи при завой не трепери а като карам направо.Сори за дългия пост. Дано сте ме разбрали какво се опитвам да ви обясня и да ми помогнете

- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
ок
Точно в тампоните на носачите ти се крие проблема. И при мен беше така,но при скорост м/у 60 и 90 км/ч. Смени си тампоните и че се оправи
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2