Е39 Проблем и аз не знам с какво в крайна сметка
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- NORX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с 200 и пак е малко
- Мечтае да кара: драгстерите да плачат
Е39 Проблем и аз не знам с какво в крайна сметка
Здравейте колеги.
Проблема е следния - след обиколка по всевъзможни маистори отново си имам неравномерно работещ мотор,загубващ мощност тресящ и работещ на 4-5 цилиндъра.Сменяни са свещи бобини лули датчици колянов и разпределителен вал.Единственото което установиха "маисторите" е че работи богато,което и сам си го установих преди това.Един казва свещите проблема,друг веригата може би била разтегната и оттам позагубвало сигнала към някои от датчиците и такива работи.Мотора е м52б20.Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно моля да сподели и ако е успял да го реши този проблем.
Поздрави
Проблема е следния - след обиколка по всевъзможни маистори отново си имам неравномерно работещ мотор,загубващ мощност тресящ и работещ на 4-5 цилиндъра.Сменяни са свещи бобини лули датчици колянов и разпределителен вал.Единственото което установиха "маисторите" е че работи богато,което и сам си го установих преди това.Един казва свещите проблема,друг веригата може би била разтегната и оттам позагубвало сигнала към някои от датчиците и такива работи.Мотора е м52б20.Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно моля да сподели и ако е успял да го реши този проблем.
Поздрави
Re: Е39 Проблем и аз не знам с какво в крайна сметка
А масторите казаха ли, колко "богато"? Еднакво на 2та банка или само на единия? Дюзите и налягането провериха ли?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
NORX написа:Здравейте колеги.
Поздрави
Колега, необходимо е да се види кои са лошо работещите цилиндри и да се проследи работата на дюзите им, запалването и компресията. Ако има проблем с веригата също може да се види при диагностика. Ако има богата горивна смес може да се диагностицира дали проблема е реален и на какво се дължи. Но трябва да намериш човек с необходимото оборудване и знания, който да направи проверките. С предположения няма да стане или може да ти излезе прекалено скъпо.
- NORX
- кандидат ентусиаст
-
Никакви проверки не са правени само единият уж е смъквал компа и казва,че не е от него.Иначе нищо не е мерено.Просто такива некадърници..и лошото е че няма при кого да я закарам,няма такъв който да може да помогне в този град.
- NORX
- кандидат ентусиаст
-
А на диагностика съм ходил толкова пъти за 2 месеца,че щях да си я купя и да си правя сам.Единствено прочитат ако има грешка казват смени това и дотам.Ще добавя,че ходя при различни всеки път и вече свършиха тея с техниката и оборудването.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Поне кажи откъде си, за да те насочат колегите евентуално. От описаното, излиза, че колата си иска сериозно внимание на място.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Ами те за повечето мастори диагностиката се изразява до четене и триене на грешки, нещо което и сам мога да правя устройство за 20 лева и телефон....
- NORX
- кандидат ентусиаст
-
От Русе съм.Ако случайно има някой,който наистина разбира и може да помогне ще се радвам да отида при него.
- NORX
- кандидат ентусиаст
-
bioz написа:Ами те за повечето мастори диагностиката се изразява до четене и триене на грешки, нещо което и сам мога да правя устройство за 20 лева и телефон....
Ще споделиш ли кое е това устройство,може и аз да си спестя малко излишно мотаене и пари по тоя начин.
NORX написа:bioz написа:Ами те за повечето мастори диагностиката се изразява до четене и триене на грешки, нещо което и сам мога да правя устройство за 20 лева и телефон....
Ще споделиш ли кое е това устройство,може и аз да си спестя малко излишно мотаене и пари по тоя начин.
elm327
- NORX
- кандидат ентусиаст
-
bioz написа:NORX написа:bioz написа:Ами те за повечето мастори диагностиката се изразява до четене и триене на грешки, нещо което и сам мога да правя устройство за 20 лева и телефон....
elm327
Няма да свърши работа,няма кръгла букса

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
bioz написа:Ами те за повечето мастори диагностиката се изразява до четене и триене на грешки, нещо което и сам мога да правя устройство за 20 лева и телефон....
Това не е диагностика. Същото е и с устройството за 20 лева.

Никакви проверки не са правени само единият уж е смъквал компа и казва,че не е от него.
И как е разбрал, че не е от него- погледнал го е и е казал: "Не е от него."

- NORX
- кандидат ентусиаст
-
zvetiko написа:bioz написа:Ами те за повечето мастори диагностиката се изразява до четене и триене на грешки, нещо което и сам мога да правя устройство за 20 лева и телефон....
Това не е диагностика. Същото е и с устройството за 20 лева.
Никакви проверки не са правени само единият уж е смъквал компа и казва,че не е от него.
И как е разбрал, че не е от него- погледнал го е и е казал: "Не е от него."
Идея си нямам.Стоя доста време при него и ми я върна по същия начин както я закарах без никаква промяна.
- rosengeorgiev14
- Потребител
-
NORX написа:bioz написа:Ами те за повечето мастори диагностиката се изразява до четене и триене на грешки, нещо което и сам мога да правя устройство за 20 лева и телефон....
Свали си Torque ( безплатно) или ако искаш нещо по-добро Carly. За Carly кабелите са малко скъпи. Ако не искаш да ходиш по монтьори вземи мултицет и започни да задраскваш възможни проблеми ( лабда, датчик разпределителен вал, все неща за които не трябва програма за диагностика
Enviado desde mi ZTE BLADE A512 mediante Tapatalk
- rosengeorgiev14
- Потребител
-
Elm327 e за OBDII. Коя година е колата
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2