Каква ежедневна кола в България до 100к?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Re: Каква ежедневна кола в България до 100к?

Мнение от Мордехай » 08 Апр 2017, 12:19

Тука си прав, просто тия танкове ги видях в действие точно два пъти през живота си и ако можех бих ги заличил от земята. Гледах едно клипче как едни американци отидоха с танк да си вземат нещо от макдоналдс и се настроих срещу тоя тип богаташи. Като цяло дали умопомрачителните хобита не са комплексарщина за създаване на нещо "велико" или пък аскетичния начин на живот също е комплексарщина на тема вижте ме кой съм, пък как мога да живея. Не знам, но жена ми ме дразни страшно... търся повод само...
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 08 Апр 2017, 15:06

Ежедневка за сто бона. Бих си взел БРДМ за 20-30 000лева и с разликата ще го тунинговам по мой вкус. Нов двигател (дизел) и трансмисия, изцяло нов салон. Не знам колко ще му е ГО, но не мисля, че ще има нужда от каско. Не вярвам лесно да ме одраскат, ударят, засекат, откраднат и т.н. улично ежедневие. Нещо от сорта на:

http://forum.guns.ru/forummessage/181/542287.html

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 09 Апр 2017, 8:50

Ако ми паднат 100К никога няма да си взема нова кола. Ще си взема едно Е39 М5 бонбон (макс 20К), останалото ще развъртя :)
Si non confectus, non reficiat.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Апр 2017, 9:40

Vra4anin написа:Понеже си падам малко търгаш и сметкаджия... ще се опитам да намеря едно такова:

Изображение

Мисля, че щом друсащата и ниска Е60-ка с гуми с профил 40мм се справя с мизерията по пътищата, с това няма да е много по-различно (освен практичността на 2-те места, но вече имам опит с двуместни коли). За 100 бона все още има шанс да се намери такова в безупречно състояние, което след 5 години ще струва.... да не е двойно, но поне с 40% повече, от колкото сега. Това е кола вид инвестиция, на която цената расте все повече. Иначе бих взел и панамера или 640d gran coupe, но те нямат стойността на коптора от снимката и след 5 години ще се бъдат обезценили.
Колкото и невероятно да ви звучи, колите от тази марка запазват много стойността си на вторичния пазар, а този конкретен модел дори поскъпва.

От друга страна... Ако съм тръгнал да давам 100 бона за кола, значи трябва да имам поне още това толкова умножено по три кеш. Ако имам толкова кеш - бих напуснал държавата с пропадналите шахти, дупките и тръни и отивам да живея на по-красиво и по-топло място :wave:

Има обаче някои неща, които трябва да имаш предвид при подобна инвестиция. На такъв род коли цената им не се вдига само защото остават все по-малко и по-малко в движение, а защото да поддържаш такава кола, която ОСТАРЯВА с всеки ден все по-осезаемо е доста трудно. Остави цената на частите, които в един момент ще станат космически защото завода ще ти произведе такава само при поръчка, а втора ръка няма, ами състоянието на ламарини и интериор се скапва буквално. Отделно пък човека иска кола за каране, а това нещо ако го кара ежедневно, забрави да изкара пари от него защото поддръжката тогава вече ще му разбие представите за стара кола. :mhihi: Въпросът ще е колко вътре ще бъде. Ако си се интересувал колко струва да вкараш една 8-ма серия в пътя, може и да размислиш. Аз говорих с Камен, човека със синьо-зелената 8-ца миналата година на събора, понеже беше паркирал до мен и се заформи лаф. Та нямаш идея колко му е струвало да вкара тая кочина в пътя. Преди това е имал като моята тогава М5 Е60, ами разликите са големи. :mhihi: А 8-ци има повече отколкото от тая Хонда. Между другото 100 000 за нея не стигат защото тези със забележките започват от малко по-малко от тази цена. :mhihi:
Аз бих взел едно Е46 М3 вместо тази, хем ще върви повечко, хем струва в пъти по-малко и поддръжката му е доста приемлива ако не купиш най-евтиния екземпляр на пазара, ще загубиш и много малко пари след продажбата и после. Но цялата работа с тази Хонда и Е46 според мен е извън темата. :mhihi:
Аз му казах на автора 640д/650и гранд купе е неговата кола, просто няма друга да има толкова неща в едно.
Последна промяна Top Gun Maverick на 09 Апр 2017, 12:37, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 09 Апр 2017, 10:09

Абе тая зима в големите снегове нещо тези 6-ци много не ги караха по улиците,не знам защо :mhihi:
Темата е ежедневна кола до....

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Апр 2017, 10:15

Че сега много такива коли ли виждаш? :mhihi: Как да ги гледаш като ги няма по пътя особено много? Да не говорим, че 6-та серия е различен вид кола, в доста случаи се купува и от различен тип хора, някои от тях пък просто не искат да я набиват със сол, кал, лед и всякакви зимни боклуци ако не си отчел и това като вариант, а не защото ще затъне, а гоУф 3 ще върви на теория. 6-цата в снега се кара както 5-цата, както и 3-ката, както и всички останали коли, стига с тези митове. Човекът е писал критериите му и 6-ца гранд купе отговаря на тях. Има и Х-драйв и в 640д, което съм предложил и в 650и, но аз казах по-добре задно, което не пречи на различни избор.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 09 Апр 2017, 10:37

Това 6цата каква кола и от какви хора се купува е съвсем отделен въпрос.Условието е единствено колата да е удобна и да се кара ежедневно!А не да дам една торба с пари и преди да излезна да гледам през прозореца сега навън заледено ли е колко сняг е натрупало и тн.Защото се предполага че това ни е единствената кола нали ;) а тя както и сам казваш не става за 365дни в годината.Отделно че хората с такива коли не живеят в младост или люлин а обикновенно по драгалевци,симеоново и тн. а там зимата с непочистените улички в коловозите ще има да си събира пластмасите отдолу с лопатата направо.Има и друго нещо утре ще решиш да мръднеш до някоя полянка пикиник нещо или рибка и кво пак ли с гранд купето

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 09 Апр 2017, 11:08

Аз само не разбрах - автора има ли ги тия пари готови или само се разтягат локуми?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 09 Апр 2017, 11:38

Какво значение има ?! Лаф да става ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 09 Апр 2017, 11:49

Темата резко зави в лайната, как бмв-то не вървяло зимата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 09 Апр 2017, 11:51

Че тя е родена в лайната :help:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Апр 2017, 12:45

Аз в началото го написах още това, но с други думи. :mhihi:
Иначе Кико, човека НИКЪДЕ не е споменал редките условия по разните там места за които говориш, иначе щеше да каже да може да минава и през пресъхнала река примерно защото там си е неравно и наподобява някакви зими за които ти говориш. Споменаваха се някакви 500 км. без да те натоварва, аз виждам логика в това. Някакви огромни кратери сега е ясно. Затова всеки дава някакви примери. Ако ще търсиш поляни и коловиз, да си купува новата Зафира на метан, 150 коня, 6 скорости, висока е вътре и отдолу, никъде няма да му опира, ще мине през бая места където пишман джиповете няма да могат за да не се одраскат, ще му гори смешни пари, ще върви до 200, има всички необходими екстри, ще му останат пари за бол почивки, какво му трябва повече? Ама май темата не е точно такава.
И 6-цата не виждам да е някаква извънземна кола, та да не става за ежедневно каране. :shock: Особено пък визираното от мен гранд купе. По тая логика и 5-цата не става, нито 4-ката, нито 3-ката защото някъде, някога, може да има такива условия, че ще трябва да се съобразиш с тях. :shock: Добре, че хората купуващи си БМВ и нямат паркиран по един трактор в гаража за бедствени положения, не мислят така, че иначе в България БМВ-та втора ръка нямаше да видим. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 09 Апр 2017, 13:03

Не разбирам къв е смисъла да имаш петстин коня кола за ежедневка особено за София, някой да ми обясни :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Каква ежедневна кола в България до 100к?

Мнение от Dextuar » 09 Апр 2017, 13:20

DigitalExile написа:Не разбирам къв е смисъла да имаш петстин коня кола за ежедневка особено за София, някой да ми обясни :lol:
Ръмжиш по светофарите, правиш си гонки по Малинов, като бомбиш, шанса да те пуснат драстично се повишава, ако си с лъскачка, трупаш точки пред кОврите :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 09 Апр 2017, 13:44

Е значи и CL600 v12 също върши работа

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата