Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Re: Цените на горивата 2016-2017
Марешки направи нещо много грозно с аптеките!На времето за да отвориш аптека, трябваше да си магистър фармацевт.Марешки заобиколи закона и превърна колегите фармацевти в наемни работници и понеже купува на едро, диктува цените на лекарствата и фалира малките аптеки. Сега учиш 5 години за да пюкаш лекарства като продавач в Била! 

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
[/quote] Както казах по-рано: над 3 години самомтам сипвам и никакви грижи не съм имал. Разход в нормата, не пуши повече от другите, а дори напротив по-малко, не ми е замръзвала. Нафтата си е жълта и бистра
[/quote]
Колега по принцип жълта и бистра ли е по-добре да е нафтата
, понякога ми се налага да сипвам в туба за машините и тук в Белгия нафтата е червеникава 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
dr.peshev написа:Марешки направи нещо много грозно с аптеките!На времето за да отвориш аптека, трябваше да си магистър фармацевт.Марешки заобиколи закона и превърна колегите фармацевти в наемни работници и понеже купува на едро, диктува цените на лекарствата и фалира малките аптеки. Сега учиш 5 години за да пюкаш лекарства като продавач в Била!
Това не е грозно, това е прекрасно. За съжаление обаче регулациите са такива, че само Марешки може да го прави, но не и кварталната аптека... и това е грозната част. За тва малките аптеки умряха. Магистър фармацевт не е нужно да ми подава кутийките в аптеката. За тва ходя на лекар, който да ми напише какво ми трябва. Това е добре единствено и само за магистър фармацевтите, които печелят на гърба на всички останали, защото изкуствено им се създава работа.
При бензиностанциите такива ограничения няма. И петролен инженер да ми налива бензин е точно толкова смешно колкото магистър фармацевт да ми даде това, което пише на бележката.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Както казах по-рано: над 3 години самомтам сипвам и никакви грижи не съм имал. Разход в нормата, не пуши повече от другите, а дори напротив по-малко, не ми е замръзвала. Нафтата си е жълта и бистраExclusive89 написа:

Където съм зареждал в туби в големите вериги, винаги е била жълтеникава. Имам познат в рафинерията на Лукойл при Требич и казва, че като дойде при тях нафтата от Бургас, тя е безцветна и мътна (оцветяването е за да се знае какъв акциз да се плати). Преди години ми продаваха уж локомотивна нафта - бяла и бистра като вода, но колата ставаше друга с нея, по-добре гориво не бях сипвал ама свърши далаверата
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Няма особена разлика в нафтите, освен ако не си попаднал на такава без биодизел. Локомотивната, по принцип, се оцветява и маркира. Тази за отопление също. КОра там е, че дори да я изгориш остават следи. Не, че са се счупили да проверяват де 

Ubi dubium, ibi libertas
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
hell's angel написа:Няма особена разлика в нафтите, освен ако не си попаднал на такава без биодизел. Локомотивната, по принцип, се оцветява и маркира. Тази за отопление също. КОра там е, че дори да я изгориш остават следи. Не, че са се счупили да проверяват де
Тук не, но в Германия тираджиите ги проверяват и ги скъсват ако са карали с такава. Следите остават и след 20 резервоара

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Don_Diego написа:Както казах по-рано: над 3 години самомтам сипвам и никакви грижи не съм имал. Разход в нормата, не пуши повече от другите, а дори напротив по-малко, не ми е замръзвала. Нафтата си е жълта и бистраExclusive89 написа:

Където съм зареждал в туби в големите вериги, винаги е била жълтеникава. Имам познат в рафинерията на Лукойл при Требич и казва, че като дойде при тях нафтата от Бургас, тя е безцветна и мътна (оцветяването е за да се знае какъв акциз да се плати). Преди години ми продаваха уж локомотивна нафта - бяла и бистра като вода, но колата ставаше друга с нея, по-добре гориво не бях сипвал ама свърши далаверата[/quote]
Имаше един период на тая бензиностанция имаше такава нафта като вода. Неможеш да познаеш на маркуча на филъра има ли нафта няма ли.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Думнах два бързи резервоара с нафта, от Марешки.
Всичко е ОК ,колата си върви супер и за мен няма разлика с нафтата от Лукойл.
Няма кафенца, вафли ,билетчета и секви подобни глупости, които да бавят опашката.
За хората,които искат фактури си има определена каса .
Всичко е ОК ,колата си върви супер и за мен няма разлика с нафтата от Лукойл.
Няма кафенца, вафли ,билетчета и секви подобни глупости, които да бавят опашката.
За хората,които искат фактури си има определена каса .
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
navseal написа:-20ст/литър ако зареждаш над 25 ?
Бърз update: промоцията е ако зареждате 50+лв, нафтата я хващат на 1.66
UPDATE: Свърши промоцията за момента, НО въвеждат карти и ще има същите промоции скоро
Последна промяна Don_Diego на 12 Апр 2017, 11:15, променена общо 1 път
Аз съм на трети резервоар вече и всичко е доста добре. Малко е разкарване, но ходя почти празен и зареждам до горе.
Един бърз въпрос. Денонощно ли работят?
Един бърз въпрос. Денонощно ли работят?
Аз ще си позволя да изразя леко противоположно мнение.
До сега имам един резервоар 100 октана от там на БМВ-то и един 95 на колата на жената.
Със стотицата всичко беше наред не съм имал проблеми, но не усетих и някакво подобрение
По принцип зареждам на Шел, но и там дали ще заредя 95 или V-Power Nitro не усещам някаква разлика.
В общи линии мисля че стотицата е наред и ако имам път на там пак ще сипя.
Колата на жената е капризна откъм бензин.Не обича комбинацията от малко обороти висока предавка и wide open throttle. Започва да прекъсва и да забива нос. Като и сипя по-хубаво гориво трябва да падна почти до празния ход, за да има проблем, с кофти гориво го прави и над 1500оборота.
През последния месец с 95 от Марешки определено са по-зле нещата от шелски 95. Не съм лабораторя, за да оценявам качеството, но личните ми впечатления за 95 там са негативни.
Имам и съмнения че резервоарът събра повече отколкото трябваше, но немога да съм сигурен тъй като не беше съвсем празен като зареждах.
До сега имам един резервоар 100 октана от там на БМВ-то и един 95 на колата на жената.
Със стотицата всичко беше наред не съм имал проблеми, но не усетих и някакво подобрение

По принцип зареждам на Шел, но и там дали ще заредя 95 или V-Power Nitro не усещам някаква разлика.
В общи линии мисля че стотицата е наред и ако имам път на там пак ще сипя.
Колата на жената е капризна откъм бензин.Не обича комбинацията от малко обороти висока предавка и wide open throttle. Започва да прекъсва и да забива нос. Като и сипя по-хубаво гориво трябва да падна почти до празния ход, за да има проблем, с кофти гориво го прави и над 1500оборота.
През последния месец с 95 от Марешки определено са по-зле нещата от шелски 95. Не съм лабораторя, за да оценявам качеството, но личните ми впечатления за 95 там са негативни.
Имам и съмнения че резервоарът събра повече отколкото трябваше, но немога да съм сигурен тъй като не беше съвсем празен като зареждах.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
От 95 на Марешки приятел ми сподели, зареждал във Варна, че Е39ката му е умирала на магистралата буквално. Затова и 95 не съм зареждал, но 100-те октана са ОК при моята кола.
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Мога да кажа, че зареждам вече пети подред резервоар със 100 октана от Марешки тука в София и осмака се чуства чудесно. Следващата седмица ще хибридизирам 60ката и ще мога да дам мнение и за газчицата му.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Don_Diego написа:navseal написа:-20ст/литър ако зареждаш над 25 ?
Бърз update: промоцията е ако зареждате 50+лв, нафтата я хващат на 1.66
UPDATE: Свърши промоцията за момента, НО въвеждат карти и ще има същите промоции скоро
Това за бензиностанцията на суходол ли става на въпрос? На 1,66 е перфектно имаш ли повече инфо за тази промоция.