Отопляем огледала при E83 и функция
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- byte
- Потребител
-
- Кара: BMW E83 LCI 2.5si
- Мечтае да кара: BMW F25
- Детайли за колата: Black Sapphire
Отопляем огледала при E83 и функция
Здравейте,
Автомобилът е X3 E83 2.5si 2007 face-lift. Въпросът ми е, как мога да разбера дали има отопляеми странични огледала?(без да се разглабят)
Тази опция стандартна ли е или се поръчва допълнително, има ли код който да може да се види през VIN scanner?
Знам, че ако има, се активират при определени условия(външна температура по-ниска от +3 C, или когато се пусне размразяването на задното стъкло).
Бих искал да попитам има ли начин да се пускат при по-висока температура - често се надблюдава конденз и "замъгляване" на самото огледало при дъжд.
Автомобилът е X3 E83 2.5si 2007 face-lift. Въпросът ми е, как мога да разбера дали има отопляеми странични огледала?(без да се разглабят)
Тази опция стандартна ли е или се поръчва допълнително, има ли код който да може да се види през VIN scanner?
Знам, че ако има, се активират при определени условия(външна температура по-ниска от +3 C, или когато се пусне размразяването на задното стъкло).
Бих искал да попитам има ли начин да се пускат при по-висока температура - често се надблюдава конденз и "замъгляване" на самото огледало при дъжд.
"Computer science is no more about computers than astronomy is about telescopes." - Edsger Dijkstra
Re: Отопляем огледала при E83 и функция
И аз имам подобни въпроси, даже се чудя дали моите работят. Дори махнах стъклото на лявото, за да видя дали има подгрев. Е, има, но не подгрява. Да отбележа, че все още не съм го пробвал на температури под 5 градуса.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
В книжката на колата пише:
Няма звездичка (*), значи подгряването на огледалата не е "екстра", а стандартно оборудване. С други думи - трябва да го има на всяко Х3.
Няма звездичка (*), значи подгряването на огледалата не е "екстра", а стандартно оборудване. С други думи - трябва да го има на всяко Х3.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Excellent! Steven is my name!
Има развитие по темата. Имах под ръка огледало от друг модел bmw и пробвах с него. Новото огледало почти веднага започна да топли. Извода е, че има проблем с реотаните, някъде са прекъснати.
Между другото има тема в чужд форум:
http://www.bimmerforums.com/forum/showthread.php?291190-How-to-fix-heated-mirrors
Варианта е да се ремонират или стъклата да се сменят с нови.
Между другото има тема в чужд форум:
http://www.bimmerforums.com/forum/showthread.php?291190-How-to-fix-heated-mirrors
Варианта е да се ремонират или стъклата да се сменят с нови.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- byte
- Потребител
-
- Кара: BMW E83 LCI 2.5si
- Мечтае да кара: BMW F25
- Детайли за колата: Black Sapphire
Благодаря за информацията.
Май и аз ще се ориентирам към ремонт/нови защото днес при +1.5 градуса по целзии външна температура, огледалата никакви ги нямаше
.
Ще пробвам при включено размразяване на задното стъкло дали има някаква промяна, ако не, ги засилвам...
Май и аз ще се ориентирам към ремонт/нови защото днес при +1.5 градуса по целзии външна температура, огледалата никакви ги нямаше

Ще пробвам при включено размразяване на задното стъкло дали има някаква промяна, ако не, ги засилвам...
"Computer science is no more about computers than astronomy is about telescopes." - Edsger Dijkstra
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Според температурата и това дали чистачките са включени имаш общо 7 режима на работа на отоплението на огледалата.
Без включени чистачки:
5 до 15 градуса - 50%
5 до -10 градуса - 75%
под -10 градуса - 100%
С включени чистачки:
25 до 35 градуса - 25%
15 до 25 градуса - 50%
5 до 15 градуса - 75%
под 5 градуса - 100%
Ако акумулаторът ти е слаб има вероятност да ти спре подгрева на огледалата и на седалките. При някой страни се кодира по друг начин заради по-влажен климат. Тогава със запалването на мотора започват да греят на 100%. При всички положения под 3 градуса и с пуснати чистачки трябва да имаш 100% отопление.
Без включени чистачки:
5 до 15 градуса - 50%
5 до -10 градуса - 75%
под -10 градуса - 100%
С включени чистачки:
25 до 35 градуса - 25%
15 до 25 градуса - 50%
5 до 15 градуса - 75%
под 5 градуса - 100%
Ако акумулаторът ти е слаб има вероятност да ти спре подгрева на огледалата и на седалките. При някой страни се кодира по друг начин заради по-влажен климат. Тогава със запалването на мотора започват да греят на 100%. При всички положения под 3 градуса и с пуснати чистачки трябва да имаш 100% отопление.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Гледай по колко сложен алгоритъм работи подгряването на огледалата, значи. А като си помислиш, че има и компютри, които управляват двигателя, АСК и раздатката... Пълни са с електроника тези коли.
Excellent! Steven is my name!
Аз вчера вечерта след като неуспешно се мъчих един час да поправя подгрева на едното стъкло си поръчах направо две нови, сини на цвят (сега са ми бели).
Да ъпдейтна темата: огледалата вече са на колата и подгрева работи. 

- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
А към огледалата ли влизат кбелчетата за подгрев или има друг реотан зад тях който подгрява? Питам за е53 но предполагам че и за е83 са същите.
Отзад на гърба на стъклата има два пина, на които се включват кабелите. Гледай като махаш стъклата да е по-топло времето, че може при напън да се счупи, ако не внимаваш.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
11 мнения
• Страница 1 от 1